Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup Huawei Y300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam zamiar kupić nowego smartfona i wpadł mi w oko Huawei y300 i tak patrze po nim i nie wiem czy się na niego niezdecydować. Nie mam ochoty siedzieć cały dzień na telefonie i jednym słowiem napi****lać. Pisze dosyć dużo sms i mam ochote pograć i oczywiście posłuchać muzyki. Aparat 5 megapikseli, to mi nie przeszkadza bo samojebek nie robię. Ale widze 512mb ramu... I sam nie wiem, dla jednych zamało dla innych w sam raz, Jak wspomniałem mam ochote pograć posłuchać muzyki i od czasu do czasu pochodzić po necie + standard czyli dzwonienie i sms. I czy tyle ramu wystarczy ? Jestem w tym zielony, już nawet coś o komputerach wiem :D, chodzi mi oto żeby się nie zacinał a chodził "płynnie". Wiele osób poleca ten telefon, i nie jest strasznie drogi. Nie mam ochoty na telefony z wyższej sfery bo i tak nie wykorzystam ich pełnych możliwości. 

I tu moje pytania:

Tyle ramu wystarczy? 

Będzie chodzić płynnie?

Pisze że procek jest dwurdzeniowy, czyli że telefon będzie szybki?

Tylna klapka, i te plastikowe uchwyty, to jest już 2 minus jaki widze.

I czy bateria gdyby była w intensywnym użytku wytrzyma więcej niż dobe ? :/

@edit

Tutaj mniej więcej wzgląd na parametry telefonu itd.

http://tech.wp.pl/name,Huawei-Ascend-Y300,phoneId,15713,telefon.html
Opublikowano

Hmm, a jaka jest cena tego cuda? Bo ekran nie powala, RAMu na styk, nie wiem czy jest nakładka, ale to takie androidowe minimum (512 mb RAM), 2 rdzeniowy precek 1 gHz, nie najgorzej. Bateria przy częstym użytkowaniu nie wytrzyma dłużej niż jeden dzień.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@up

od 300-400zł 

u mnie intensywne użytkowanie to słuchanie muzyki np. na lekcjach i tak z 2 godziny przed snem

Opublikowano

Do słuchania muzyki powinno wystarczyć, ale o grach czy internecie zapomnij. Chyba że masz ładowarkę pod ręką :D

Telefon ma trochę za mało RAM-u jak na Androida 4.1 i troszkę malutką rozdzielczość. Jak nie będzie czegoś lepszego w tej cenie, to bierz go :)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Do gier i muzyki polecam droższy o 200-250 zł smartfon Motorola Moto G. 4 rdzeniowy procesor oparty o Snapdragona 400, 1 gb RAM, ekran HD dodatkowo Android 4.3 i bateria 2070 mAh. Jak dla mnie jest to najlepszy telefon w tej cenie ;)

Opublikowano

No niestety mój budżet na telefon to max 500zł... I to w ostateczności, jeżeli huawei y300 nie jest warty ceny i moge kupić coś lepszego, to napiszczie tutaj coś  by zobaczyć. I podając telefon mniej więcej jego + itd.

Opublikowano

@up no nie wiem sam

zależy mi na ramie i wytrzymałości

a może Pentagram ? 

Opublikowano

Jaki konkretnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...