Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z gta san andreas (spadki fps)

tomek887872

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z gta san andreas a mianowicie podczas gdy włącze grę przez pierwsze 5 min chodzi standardowo 60fps a po 5 min zaczyna spadać do 25 i miejscowo 60 a po 10 min spada co 5/10 i trzyma się tak przez cały czas
tak mam na serwerach samp i mta oraz na singlu 

ustawienia mam zmienione na najmniejsze gta jest przeinstalowane na nowo więc jest wszystko oryginalne pach wgrany jest 1.0 poniewaz 1,2 nie się coś instalować 

różne boostery typu powiekszacz fps dla serwerów samp czy optimizer także nie działają tak samo jak wyłanczanie procesu explorer.exe
podczas uruchomionej gry mam załączonych około 10 procesów systemowych wszystkie updatery są powyłanczane

zmiana zgodności także nie pomaga ponieważ podczas gdy zmienie zgodności to zaczyna mi wyskakiwac crash

zapora sytemowa wyłączona oraz wirusów 0 ponieważ skanowałem cały system przeczyszczałem cclinerem naprawiałem rejestry
odpalam za pomocą karty graficznej nvidia nie zintegrowanej oraz karta graficzna ma wyłączoną synchronizacie pionową i całość jest ustawiona na wydajność nie jakość

sterowkiki mam aktualne
system: windows 7 home premium 64bit
karta graficzna: Nvidia GeForce GT 520MX
procesor: intel core i5 2,30MHz 2 rdzenie
ram: 8gb
dysk: 750gb

i to jest chyba wszystko co jest potrzebne

bardzo prosze o odpowiedź i z góry dziękuję

Opublikowano

GT 520MX to chyba grafa z lapka jak się nie mylę. Granie na lapku to kiepski pomysł ponieważ mało przestrzeni i się lubi grzać no i przez to dzieją się różne dziwne rzeczy. Po 2. grafika za super nie jest 900MHz taktowania pamięci to jest nic :) Problemem może też być słaba optymalizacja sterowników itp. btw. 2.3MHz 2x to nie jest za wiele na dzisiejsze czasy ;) I jeszcze dodaj, że nagrywasz filmiki z tego GTA ^^

Kaszubak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...