Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć swoje Battle Points

grzes1300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwiększając swoje Punkty walk

1. Staty 

Ważne jest, aby wiedzieć że Battle Points to nie system ranking, to nie jest tak że jeśli masz więcej/mniej BP niż inny gościu to nie znaczy że jesteś silniejszy/słabszy od niego. 

Force - Ta statystyka jest wykorzystywana w postaci Taijutsu / ninjutsu. Zwiększa ona Atak Fizyczny (Physical ATK) i obronę Fizyczną (Physical DEF)

Chakra - Ta statystyka jest wykorzystywana w postaci genjutsu. Zwiększa ona Atak strategiczny (Strategy ATK) i obronę strategiczną (Strategy DEF)

PowerTa statystyka jest stosowany głównie w postaciach Great, ale to może być również wykorzystane w assaulters, Zwiększa swoje zdrowie (HP)

Agility - Ta statystyka jest wykorzystywana w swoich assaulters. Zwiększa twoją prędkość (szybciej wykonujesz ataki od przeciwnika)

2. Fortifying (niewzmacnianie przedmiotów)

Aby wzmocnić, wystarczy przejść do "Fortify". Jest to przycisk Kunai (czerwony kwadrat) w dolnym menu. 

h8zq.png

Pojawi się następujący ekran. Możesz wybrać żądaną pozycję (biały kwadrat), który chcesz wzmocnić, a następnie kliknij w przycisk (czerwony kwadrat).

zjoy.png

Możesz wzmocnić pozycję sięgającą poziomu (w moim przypadku 43).Ilość srebra kosztuje to zależy od tego jak wysoki jest, więc strzeżcie się, gdy wzmacnianie przedmiot.

Teraz, jak mam wiedzieć, który elementy muszę wzmocnić pierwszy? 

Dla Assaulters najpierw trzeba uaktualnić broń (zwiększa obrażenia), a następnie swoje buty (do ataku pierwszy), a następnie pasa (więcej HP) i armor

Supporters - Pierwsza to ich broń (niektóre postacie leczą/żeby zrobić więcej szkód przeciwnikowi) następnie ich buty (żeby uleczyć swoich towarzyszy, zanim przeciwnik użyje skilla "Poison Hit")

i płaszcz dla postaci takich jak Shizune mogą atakować supporters bezpośrednio.

Vanguards - Potrzebuje on dużo HP i obrony dlatego należy wzmocnić najpierw Pas który oddaje HP, płaszcz, zbroje na samym końcu żeby podbić obrażenia broń  

3. Refining

Aby ulepszyć wystarczy kliknąć na opcję więcej (czerwony kwadrat) w górnej części ekranu Fortify, wybierz element, który chcesz zdefiniować (biały kwadrat), a następnie kliknij przycisk Zmień kryteria (zielony kwadrat) - który włącza "Wymień" przycisk po kliknięciu go, jak widać.

2mej.png

Po ulepszyć, nie tylko statystyki są losowe, ale także ich wartości. Więc można dostać naprawdę biednym, co jest kolor biały, aż do niskiego jeden - zielony, a następnie dobry jeden - niebieski i to prawie idealny - Fioletowy.

Jak najlepiej dawać Refining do postaci ?

Genjutsu characters:
Chakra +++ Agi +++ Power ++

Tai/Ninjutsu characters:
Force +++ Agi +++ Power ++

Sasuke:
Force +++ Agi +++ Crit ++ Power ++

Hinata:
Block +++ Power +++ Force ++

Gai:
Dodge +++ Power +++ Force +

Healers:
Chakra +++ Agi +++ Crit + Hit + Power +

Temari/Karin or any other stun supporter:
Agi +++ Chakra +++ Hit ++

4. Jades 

Aby zastosować jade do itemu, przejdź do Ibiki w Konoha Village.

es7r.png

Pojawi się następujący ekran.

wcyp.png

Tutaj można, po wybraniu przedmiotu, którą chcesz (biały kwadrat), stosuje się dostępną Jade (czerwony kwadrat) do niego (po prostu kliknij na jade). Upewnij się, że pozycja rzeczywiście posiada bezpłatny gniazdo (niebieski kwadrat). Pamiętaj, że masz możliwość Synth jade. Czyniąc to będziesz łączyć dwa jades (z tym samym kolorze i poziomie), a otrzymasz jeden jade wyższym poziomie.

Teraz, gdy wiesz, co robić każdy staty i jaka postać tego potrzebuje, może sam zdecydować, które Jade idzie do których przedmiotów / postaci 
 jeśli chcesz wiedzieć, co robią każdego jade, i do jakiej postać najlepiej wkładać napiszę w oddzielnym temacie

5. Chakra Practice  

Chakra praktyka jest rodzaj systemu Automaty, że zwiększa się konkretny stat. Można łatwo znaleźć w głównym ekranie, jak widać na obrazku poniżej (biały kwadrat).

fai6.png

Po kliknięciu na nią pojawi się następujący ekran:

gtpc.pngJak widać masz osiem rodzaj czakry dostępnych aktualizacji. Każdy z nich daje konkretny impuls stat (można najechaniu myszą symbol czakry i będzie to powiedzieć, które staty zwiększa). Codziennie masz 3 wolne sztuki można zrobić za darmo. Można również wydać 100K to możesz za losować więcej niż 3 razy / dobę.

GuildCamp 

Dobra, teraz porozmawiajmy o gildiach pierwszy. W tej grze jest bardzo ważne, gdy dołączysz do Gildii. O gildii nie tylko premię w Exp i srebra z etapów na podstawie poziomu gildii, ale również pozwala dołączyć do wydarzenia, co daje ogromną ilość Exp i srebro, więc to podwójne zwycięstwo w ​​porządku? NIE! To potrójne zwycięstwo, ponieważ można również uzyskać statystyki z gildii! Statystyki, które są stosowane do wszystkich ważnych cech jest to ogromny bonus, super prawda? Ale jest warunek: trzeba oddać trochę srebra.
s9lf.png

Więc tutaj można zobaczyć wszystko,jak wiele premii dostajesz z gildii (niebieski kwadrat), możesz sprawdzić, co było można cechu pozycja w dwóch ostatnich imprez (Conquest i obrony) (zielony kwadrat ). Możesz przekazać bezpośrednio z tego ekranu (biały kwadrat) i można sprawdzić GuildCamp sytuacji (żółty kwadrat). Więc rzućmy okiem na GuildCamp: 
8hxb.png
Niesamowite prawda? +300 Atak? To jest niesamowite! Więc jak widać, tutaj można sprawdzić swoje bieżące premie statystyk czech(żółty kwadrat), a poziom cech / ilość wyczynów wymagane, aby poziom ich (biały kwadrat). I tak, znowu, można darować (czerwony kwadrat). Więc zróbmy to teraz ...
nlp4.png
Więc to jest ekran darowizna, zauważysz, że rzeczywiście można napisać ilość srebra chcesz oddać, więc nie trzeba klikać 210 razy każdego dnia.
Teraz powinno być pytanie: dlaczego mam spędzać tak ciężko zarobione pieniądze na to? Wszyscy inni mogą pomóc gildii, dlaczego mam to robić codziennie?:
należy pamiętać, że bycie w gildii oferuje możliwość uzyskania dużo pieniędzy z wydarzeń (które w rzeczywistości prawdopodobnie płacą za same darowizny)
Więc pomyśl o darowizny w postaci investiment, nie tylko dla gildii, ale przede wszystkim dla swojej postaci, pierwsza i ostatnia rzeczą, jaką należy zrobić, na co dzień jest do oddania.

To wszystko ludzie! Mam nadzieję, że podobał mi się ten Poradnik. Zrobiłem to za pomocą mojego własnego doświadczenia i tego co czytałem do tej pory na temat gry. Dziękuję za przeczytanie go, a jeśli masz coś do dodania / modyfikacji tylko powiedz mi a dodam :)

slawek130.png
1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...