Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się nazywają te filmy?

Musioł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy film to azjatycka lub japońska komedia, dawno temu go widziałem i nie pamiętam tytułu Tutaj jest urywek z tego filmu:

http://www.obrazki.jeja.pl/36129,japonskie-dowcipy.html

Pamiętam jeszcze, że to oni byli tak jakby ninja xD I jeden miał pseudonim bejbi i potem do ich paczki dołączyła jakaś facetka xD

Tytuł był chyba związany z gwiazdami, ale nie jestem pewny.

A drugi film to stara komedia z  Louis de Funès.

To było podczas wojny, hitlerowcy zajęli jakiś dom i tam byli więźniowie. I była tam bardzo zabawna scena z materacami. Przed biurkiem głównego Niemca był dywan na ścianie, a za nim dziura i ci więźniowie uciekali przez tą dziurę i zasłaniali się materacami.

Do dziś pamiętam ten film :)

3 dniowy limit like za dobre napisanie tytułu / ów :)

Opublikowano

Ten pierwszy nie kojarzę, ale wpisz w google "Japan Drama" i tam szukaj po kategoriach "komedia". Powinieneś znaleźć to, czego szukasz, chociażby na tej stronie:

http://love-drama.pl/

Ale "drama" to chyba dramat :P A to komedia była, przejrzałem całą tą stronę i nie ma tam tego filmu :(

To było bardziej komedia / akcja.

Opublikowano

Ale "drama" to chyba dramat :P A to komedia była, przejrzałem całą tą stronę i nie ma tam tego filmu :(

To było bardziej komedia / akcja.

Drama, to w Japonii seriale, tasiemce, coś jak u nas "M, jak miłość". Ogólnie seriale lub krótkometrażówki.

Edit: Zobacz sobie na tej stronie, co podałam. Sa tam i komedie, i akcja, horrory, romanse, sportowe, różne kategorie.

Opublikowano

Jedyny film jaki pamiętam z Louis de Funès, który dzieje się podczas wojny to "Wielka Włóczęga". Tytuł oryginału to: "La Grande vadrouille"

Może to to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...