Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi w pingwin pack 4

mine_death

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Mam taki problem że :

laguje mi pingwin pack 4 mam okolo 10 FPS! A na zwyklym minecraft mam okolo 200!

Oto moje staty kompa :

Procesor: Intel ® Pentium ® 4 CPU 3.06GHz (2 procesory) 

Pamięć: 2048MB RAM 

Plik strona: 982MB używane, 2960MB dostępny 

Wersja DirectX: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

-------- 
         Nazwa karty: NVIDIA GeForce 9500 GT 

Producent: NVIDIA 

Wyświetlacz: 1024,0 MB pamięci 

Obecny tryb: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)

LIczę na pomoc 

THX

Opublikowano

Dużo na tym nie pociągniesz. Ciesz się że normalny ci chodzi 200fps. O ile się nie mylę w PingwinPacku jest ~50 modów. Spróbuj między innymi paczki z naszego forum, które są lżejsze. Spróbuj też skonfigurować odpowiednio optifine i przeczyścić kompa

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

napisz model zaśilacza

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

NIE KUPUJ laptopa bo laptopy to g***no sam też byłem tak napalony i teraz narzekam bo w mc mam 20-30fps i lagi a mam dobry laptop a słabe chłodzenie.

@Edit chcesz mogę ci złożyć kompa do gier dobrego za tą sumę napisz na PW albo stwórz temat w dziale komputery.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Jak chcesz lapka to mogę ci polecić Lenovo ideapad z710. Działa bardzo szybko i na wydajność to narzekać nie idzie jeśli chodzi o jakieś normalne gry. Wiadomo, że do gierek najnowszych lepszy będzie stacjonarny za choćby 2 tysiące a 3 to już w ogóle.

Opublikowano

Sprawdz jeszcze ile masz przypisane do PP4 RAMu... przypisz 1,5gb a jak za dużo to 1gb... może coś pomoże, lecz masz mało ramu w kompie ..

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...