Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiej komendy użyć? Unity3d android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, postanowiłem napisać grę na androida. W programowaniu jestem zielony ale podstawowe komenty itp ogarmiam jeśli chodzi o pc a gra którą tworze ma być na androida i już na początku mam problem ponieważ nie wiem jakiej komendy użyć aby móc klikać w obiekt... :P

AA używam c++ lub java

Opublikowano

Unity3d i c++,java? ciekawe.. idź ty się najpierw naucz programować a nie wyjeżdżaj z jakimiś komentami bo aż smiać sie chce.

Opublikowano

By w Unity3D by zrobić jakąkolwiek gre musisz znać podstawy programowania (C#, Boo, JavaScript), zainteresuj się edytorami gier w których nie programujesz a klikasz i wybierasz różne zdarzenia.

Na początek polecam Game Maker Studio lub Multimedia Fusion, oba edytory potrafią zapisać gotową grę na Windows i Androida.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

W Javie to możesz próbować pisać natywnie na Andka.

Opublikowano

Nie zrozumieliśmy się... chodzi mi o to, że jak np chcę zrobić by w coś klikać myszką to pisze 

OnMouseClick itp albo enter czy exit kiedy ma wejść i wyjśc a mi chodzi o to jak to będzie w androidzie kiedy chcę dodać funkcję do kliknięcia na ekranie. 

I pisałem, że jestem zielony ale nie aż tak... robiłem już kilka fajnych gier lecz na pc. 

A poza tym wasze odpowiedzi w niczym mi nie pomogą więc równie dobrze mogłeś wyjść z tego tematu.

A i nie interesują mnie różne Game makery, może i nie jestem dobry ale nikt nie potrafił programować od urodzenia.

Nie chcę zaczynać od czegoś co mi tak naprawdę gówno da bo nic z programowaniem a pomysłów na grę to mam dużo i staram się jakoś je wprowadzić do gry.

Opublikowano

Faktycznie, mogło dojść do drobnych nieporozumień. W temacie jest Unity3d i Android. Później napisałeś, że korzystasz z c++ albo javy, a te języki nie są obsługiwane przez Unity.
Prostym, ale nie do końca dobrym sposobem na wykrywanie dotyku na urządzeniach mobilnych jest korzystanie z OnMouseUp().

A poza tym wasze odpowiedzi w niczym mi nie pomogą więc równie dobrze mogłeś wyjść z tego tematu.

W imieniu wszystkich, którzy się wypowiedzieli w tym temacie chciałbym przeprosić, że odważyliśmy się odezwać.

Opublikowano

Właśnie o to mi chodziło ale nadal nie rozumiem czemu mówicie, że nie są obsługiwane skoro piszę w nich zawsze skrypty.

W imieniu wszystkich, którzy się wypowiedzieli w tym temacie chciałbym przeprosić, że odważyliśmy się odezwać.

Chodzi mi o to, że zamiast pomóc lub powiedzieć co jest nie tak to zmieniacie temat... 

Dobra już wiem... To jest C# oraz JavaScript :) ale wystarczyło mnie poprawić a nie.

Dzięki za pomoc henb

TEMAT DO ZAMKNIECIA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...