Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adc czy mid?

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od dlugiego czesu gram na midzie i mi nawet dobrze idzie ale rankedow za duzo niewygrywam 58% win ratio, jestem silverze 5 i chcialbym przeniesc sie na adc ale niewiem czy warto.

Opublikowano

Witam.

Od dlugiego czesu gram na midzie i mi nawet dobrze idzie ale rankedow za duzo niewygrywam 58% win ratio, jestem silverze 5 i chcialbym przeniesc sie na adc ale niewiem czy warto.

Według mnie dobrze jest mieć "wymainowane" przynajmniej dwie linie, w razie gdyby ktoś Ci zajął twojego "maina", więc jak dla mnie jak najbardziej warto... Ale nie musisz też rezygnować z grania na midzie, po prostu ogarnij sobie i mida, i adc jak lubisz grać na tych liniach wróć... dobrze się czujesz na tych liniach, tyle ;)

graphic.png

Opublikowano

Witam.

Witam, też grałem na midzie i dobrze mi szło, ale jak to bywa mida chce mieć każdy, zacząłem grac adc i jest ogromna różnica miedzy miderem a adc. Mój main z mida to akali, a teraz adc to draven/vayne. Chodzi o to ze na midzie to czy wygrasz linie zależy od ciebie a to czy wygrasz bota zależy od ciebie i suppa. Dużo razy było tak ze mój supp przez moje lub jego błędy poszedł afk i bota 1 vs 2 nie da się wygrać, krótko mówiąc, grając adc jesteś uzależniony od supporta, co już mi się nie podoba. Jeszcze jedno, miderem chodziłem sobie i zabijałem papiery w mid game, a adc samemu nigdzie lepiej nie chodzić, bo nie zabijesz kogoś na solo tak szybko jak mider. Ostatnia też ogromna różnica w przejściu z mida na adc jest focus w team flightach, jeden błąd w pozycji i znikasz z mapy :)

...to takie moje doświadczenie z silver 5-3

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Według mnie dobrze jest mieć "wymainowane" przynajmniej dwie linie, w razie gdyby ktoś Ci zajął twojego "maina", więc jak dla mnie jak najbardziej warto... Ale nie musisz też rezygnować z grania na midzie, po prostu ogarnij sobie i mida, i adc jak lubisz grać na tych liniach wróć... dobrze się czujesz na tych liniach, tyle ;)

Powinien nauczyć się grać na każdej lini tam gdzie będzie potrzebny jak dobrze zrobi swoją robotę wygra , może mieć najwyżej swoich "sprawdzonych" championów na daną linię . I grając na mid,bot jak i top'lane możesz wycarrować grę. Coś takiego jak "mainowanie" lini jest żałosne . :) 

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...