Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranked Team, kompozycja ludzi. Kto za jakie decyzje powinien odpowiadać.

kdgziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mamy swoj team rankingowy i chcialbym zapytac. Kto za jakie decyzje powinien odpowiadac? Jestem junglerem, mam taki charakter, zeby duzo gadac no i zazwyczaj ja mowie kiedy pojsc na drake/barona itd. Moj team bardziej mowi mi kiedy powinnismy sie bić itd. Nie mowimy wgl o tym np jesli ma dojsc do team fightu to nie rozmawiamy o tym, kto kogo dokladnie powinien bić. Więc moje pytanie dotyczy tego, kto powinien mniej wiecej za co odpowiadac? Chcialbym zeby to wyszlo ladnie zgrabnie i przyzwoicie. Mi sie troche nie podoba, ze ja jestem tak bardzo komunikatywny lecz moj bot/adc malo ze sobą rozmawiają i no wychodzi słabo. Jestem junglerem zazwyczaj podejmuje decyzje o drake`u, mowie na poczatku na jaki lane mam zamiar zgankowac itd itd. Więc?

Opublikowano

Decyzje o drake 'u lub baronie powinny byc szybkie i podejmowane wspolnie zeby spin nie bylo a co do komunikacji to botlane glownie powino slychac na ts.

Opublikowano

@up pierdolisz

Zazwyczaj team powinien chodzić za tym najbardziej użytecznym (nafedowanym) i się jego sluchac, chyba ze jest głupi. Czas na barona i Drake ogólnie się czuje. Na pewno można go zrobić po Ace

Opublikowano

Jak zabijesz junglera/double na bocie to jungler woła mida i botlane (może być sam botlane jak adc sfeedowany) na drake i go robią. Decyzje o TFach powinny być wspólne

Opublikowano

Jungler/mider  powinnien być kapitanem

jungler kontrola draka/barona/buffów

Adc jedynie komunikacja z Suppem i Dobre pozycjonowanie

Supp oczyszczanie z wardów,wardowanie i osłanianie Carry.

Top Farma ,farma, Roam najlepiej z TP,spilit push.

O tym kogo focusowac decyduje cały team. Np supp złapie wrogiego Carry to powinniście sobie na TS mówić np. miss fortune miss fortune (miss fortune czyli focusować MF) 

Opublikowano

Decyzje powinniście podejmować wspólnie aby nie doszło do rozłamów w drużynie, zbędnych dyskusji oraz kłótni. Niech każdy uważnie siebie słucha, a w trakcie meczu dążcie do zwycięstwa współpracą (ona jest najważniejsza tak dla przypomnienia). Nie wcinajcie się w dyskusje i niech każdy robi to co do niego należy jak najlepiej. 

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

Jak zabijesz junglera/double na bocie to jungler woła mida i botlane (może być sam botlane jak adc sfeedowany) na drake i go robią. Decyzje o TFach powinny być wspólne

po co i mid i bot? zazwyczaj jungler + adc starczy, a jak z supportem to już na 100% drake zabity 

Opublikowano

Ten z Najwieksza Dywizja ^^

A ogolnie to Support jezeli jestescie rowni powinien inicjowac itd. Bo on ma najmniej do roboty przed Tf :)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

O tym czy zrobić drake'a czy też nie powinniście decydować szybko, najlepiej jest go robić po wyeliminowaniu przeciwnego carry/mida, i najlepiej wyczyścić okolice z wardów...

Najbardziej na komunikatorze powinno być słychać Botlane i Jungle ;) 

graphic.png

Opublikowano

Najbardziej wygadana osoba przeważnie się wyróżnia na tle innych osób, mówi ona przeważnie co i jak. Co do tfów, to jak dużo gadasz to czemu nie miałbyś i przed tfami ?

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...