Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

miejsca spawnu pojazdów

krojek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chce zrobić taka ogólną mapkę z miejscem spawnu każdego pojazdu (takiej jeszcze nie widziałem) i mam do was pytanie gdzie się spawnują pojazdy ?

Obecnie znam dwa miejsca.

Jeżeli znacie takie miejsca proszę o wypisanie ich tutaj.

A jeśli taka mapka już jest to także proszę o link do niej tutaj.

Z góry bardzo dziękuje.

zombie_signature_by_meadowsdesigns-d50ds

Opublikowano

Dodam tylko taką małą  ciekawostke na temat samochodów :)  

Gdy się zrespią gdy nikt ich nie będzie używał albo jak ktoś przejedzie jakiś dystans i go zostawi np na 1 h 2 to auto ulegnie zniszczeniu  czemu ? nie wiem 

(( Samochody respią się co 30 minut )) 

Opublikowano

jak ktoś przejedzie jakiś dystans i go zostawi np na 1 h 2 to auto ulegnie zniszczeniu  czemu ? nie wiem

To tak nie boli jak zamrożony serwer prywatny. Wejdź sobie na swój serwer, który był np przez godzinę nie używany. Nie dość, że itemów nie ma, to trzeba czekać parę minut na ich spawn. Kolejna sprawa to znikające itemy. Kiedy nikt nie podnosi itemu przez jakiś czas, to znika on i po np 10 min pojawia się w to miejsce inny :D

co do aut to w bfie też tak jest. Zostawisz auto/czołg w miejscu i po kilku minutach wybucha i znów pojawia się na swoim spawnie. Jest to dobre rozwiązanie, gdyż nie ma nadmiaru pojazdów w jednym miejscu i każdy może sobie w wybranym spawnie, gdzie są pojazdy wejść, nikt nie musi szukać auta. Podobnie jest w warz. Gdyby nie ulegały zniszczeniu to byłaby masakra. Zostawiłbyś sobie auto w jakimś miejscu i logował w nim, a następnie rozjeżdżał. Nie oszukujmy się, ale serwery w wrz są mocno zlagowane i już teraz widać lewitujące zombiaki. Co to by było, gdyby serwer miał pamiętać cały czas o położeniu auta np przez 3h.

Opublikowano

Z tego co pamiętam to auta respią się co 30min i jeśli są nie używane przez 30 MINUT zaczynaja dostawać dmg, aż do ich destrukcji, jednocześnie ich respawn został strasznie zrandomizowany przez co mogą wystąpić prawie wszędzie. np raz znalazłem buggiego (zrespił mi się przed oczami) koło hangaru w noard ^ ^ Jednocześnie jak sami możecie wywnioskować z mapki powyżej raczej się respią w prawie każdym mieście / większym pkt lootu (czyt lotnisko , noard)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...