Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop z bossa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodałem drop ze śmierci bo nie było, ustawiłem na początek red perełkę no i dropi z ubitych 20 śmierci poleci 2-3 perły (troche mało) ale dodałem kolejne 2 pery białą i niebieską i już nie dropią co tu poprawić mam ? 

Group	Niebieska Smierc			
{					

type	limit			

mob	1095		

level_limit	100		

1	27994	1	50
	2	27993	1	100
	3	27992	1	100

}
Opublikowano

Po usuwaj puste linie i sprawdź taby, sama grupa w sobie jest poprawna.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Mam teraz ustawione tak i nadal tylko red leci i to z 20 1 a czasem nic. Najlepsze jest to że jak zrobiłem restart to już mi serw nie chciał odpalić dopiero jak wrzuciem oryginalną wersje mob_item_drop to serwer zadziałał, oco tu chodzi ?

Group	Niebieska Smierc			
{					

type	limit			

mob	1095			

level_limit	100		

1	27994	1	10
	2	27993	1	10
	3	27992	1	10

}
Opublikowano

Bo jak edytujesz pliki typu wlasnie mob_item_drop to aby zauważyć zmiane musisz zrestartowac serwer.

I nie dziwne, ze Ci nie dropilo. Dopiero przy probie wlaczenia ponownego kanalow wyskoczyl Ci blad, a to oznacza, ze cos zle zrobiles, np taby spacje polski znak itp.

Teraz sprobuj zrobic ponownie wedlug jakiegos tutorialu stad i najlepiej edytuj przed uruchomieniem kanalow. ;)

Pamietaj, jesli edytowales cos w tych plikach (w tym folderze co mob_item_drop) przy uruchomionym serwerze to aby widziec zmiany musisz, wylaczyc i wlaczyc ponownie kanaly!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...