Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy udostępnie za darmo grę w Google Play?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, razem z kolegą postanowiłem napisać grę na androida i chcielibyśmy ją udostępnić na google play lecz konto kosztuje 25USD i chciałem spytać czy jest możliwość zrobienia tam konta za free? 

Opublikowano

Nope, jest to opłata za udostępnianie aplikacji, przeczytaj regulamin.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Napisz skargę do google na 100% odpowiedzą tym iż regulamin jest regulaminem, jak nie chcesz płacić to udostępniaj swoje gry na swojej stronie, lecz jak znajdzie cię google to masz przypał bo tworzysz gry na ich system i nie odciągasz opłat za bycie jego developerem w pewnym sensie bycie developerem języka java jest chujowe jeżeli korzysta z api androida, więc polecam IOS JDK lub pisanie aplikacji na telefony z win8.

Opublikowano

Regulaminy są takie złe...

Czyli nie da rady?

Może jednak ?/

Na 99.9% nie da rady. Niestety będziesz musiał zapłacić, jednak jest to opłata jednorazowa (w niektórych marketach jest co miesiąc).

Opublikowano

Istnieje pewien sposób:

Dogadajcie się z jakimś uczciwym programistą* androida mającego konto w GP,jeżeli prześlecie mu source to może udostępni waszą gre przez swoje konto ;) Musicie jednak uważać bo nie wykluczone że ten sam programista zrobi was w jajo i ogłosi się autorem waszej gry oraz zacznie na niej zarabiać ;p Zastanówcie się więc czy aby na pewno nie opłaca się wam kupić tam konta :)

*Osoba pisząca programy na andka jest podobno PROGRAMISTĄ.Developer to z koleji osoba, która tworzy modyfikacje pod system.Tak przynajmniej słyszałem ;p

@down A to przepraszam za wprowadzenie w błąd ;p

Opublikowano

nie można wystawiać cudzych gier, gry/programy wystawiane w sklepie należą zawsze do właściciela konta zgodnie z licencją sprzedaży

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Skoro się nie da to raczej kupie to konto. Dzięki wszystkim za pomoc.

A mam jeszcze 1 pytanie. Wie ktoś może jak mógłbym zdobyć jakieś partnerstwo czy jak by to tam nazwać. Chodzi mi o reklamy i aby coś zarabiać na grze, jeśli ktoś może mi coś poradzić to prosiłbym o pw

///posty zostały połączone, na przyszłość edytuj poprzedni post

///tripipi

Opublikowano

Skoro się nie da to raczej kupie to konto. Dzięki wszystkim za pomoc.

A mam jeszcze 1 pytanie. Wie ktoś może jak mógłbym zdobyć jakieś partnerstwo czy jak by to tam nazwać. Chodzi mi o reklamy i aby coś zarabiać na grze, jeśli ktoś może mi coś poradzić to prosiłbym o pw

///posty zostały połączone, na przyszłość edytuj poprzedni post

///tripipi

Znalazłem artykuł w Interencie, wystarczy troszkę poszukać :P

http://www.wikihow.com/Add-Advertisements-to-Your-Android-Applications-Using-Admob

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...