Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakim serwerze gra najwięcej osób?

dulu66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Dzisiaj pobrałem sb RoM'a.

I chciałem was się spytać, na którym serwerze gra najwięcej osób. Założyłem postać na polskim serwerze Cath(?).

Serwer nie musi być Polski. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A To RoM jeszcze istnieje? oO Nie wiem ale swego czasu na Cath było dużo. Teraz chyba Perun najludniejszy :D

@Edit: Jeśli może być zagraniczny to stawiam na jakiś niemiecki. Dokładniej nie mogę powiedzieć ponieważ nie grałem na niemiecko języcznych serwerach:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Perun albo niemiecki serwer ale nie opłaca się już grać...

Opublikowano

teraz juz nawet diasów w ah nie ma bo wczoraj patrzyłem nie wyszukiwało :P ogólnie mam pomysł chodzcie wszyscy zacznijmy grac od nowa, zupełnie od zera kazdy gracz  a stare postacie lub konta zlikwidowac i zrobic postaci z tym samym nickiem jaki mielismy ale nowe inne, mogloby byc ciekawie gdyby sie tak zaczelo od zera zupelnie tak jakby serw dopiero wystartowal co? - CATH

Opublikowano

I co CI to da, że wystartujesz od nowa? Gra się nie zmienia, gospodarka się nie zmienia, zostaje wszystko to samo tylko musisz jeszcze raz wszystko od nowa przechodzić. (na co i tak większość osób albo nie stać, albo nie chce im się)

Opublikowano

Piepszycie głupoty jak wiele innych ludzi że gra upada(według graczy ta gra upada już od kilku lat a sewerów nie zamykają). Graczy stopniowo przybywa powoli ale przybywa wiem bo sam zrobiłem gildie która składa sie w większości z nowych graczy i jeszcze jedno cath jest najbardziej zaludnionym serwerem wystarczy przejść sie po varanas albo zapytać gm na którym serwie podczas ewentów jest najwięcej graczy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak tylko żeby być trochę lepszym graczem i coś zrobić na wojenkach lub instach  to i tak musisz wydać prawdziwe pieniądze na diasy... A porównując z tym co było kiedyś a jest teraz to jest wielka odskocznia. A ceny na AH są jeszcze gorsze.

Opublikowano

Gra nie upada ? Pójdź do varanas na rynek graczy max 5 a kiedyś za czasów jak jeszcze frogster miał tą grę a nie gameforge to na rynku było tyle ludzi że mi każdy krok lagowało więc w porównaniu do tego z przed kilku lat gra upadła a jest to wina gameforga dlaczego ? Zniszczyli tą grę poprzez IS to właśnie wtedy zaczęło być popularne kupowanie i sprzedawanie diasów w grze za kosmiczne pieniądze gospodarka została wtedy zniszczona ceny lepszych przedmiotów skoczyły wysoko w górę to był początek końca Rom-a. Dlatego jeżeli ktoś nowy chce zagrać albo stary wyjadacz powrócić stanowczo odradzam czasy fajnej gry w Rom-a już nie powrócą graczy coraz mniej a ceny kosmiczne

Up: Nie koniecznie trzeba wydać hajs na diasy można też farmić np kalinkę 24/7 to po jakimś miesiącu może zrobisz dobre eq :)

gQSkfLC.png

Opublikowano

Zgadzam się po prostu złote lata tej gry skończyły się.

Opublikowano

To jednak nie opłaca się wracać? Bo szukam mmorpg i żadne nie podoba mi się. W RoMa bym zagrał, ale z tego co widziałem może miesiąc temu to odinstalowałem go ;/

Opublikowano

yhmm... a Arche Age obadałeś ? Tylko że gra jest na razie w alpha test.

Opublikowano

Jeżeli nie odpowiada Ci tera aion i neverwinter to raczej nie znajdziesz ciekawszych propozycji na rynku ew mógłbyś obczaić raiderz i rappelz ale nwm jak tam jest z cenami i graczami to już byś musiał spytać w tamtejszych działach z gier mmorpg wydaje mi się że w te 5 gier ludzie grają ale każdą się nudzą obecnie gry mmorpg przechodzą kryzys bo większe zainteresowanie jest grami typu moba

gQSkfLC.png

Opublikowano

Sprawdźcie RomPVP.net serwer prywatny i ma kilka wad, jakkolwiek są one niczym w porównaniu z akutalnym stanem oficjalnych serwerów. Serwer ma już kilka lat i nie widać zbytnio, aby coś uległo nagłemu zamknięciu tego interesu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...