Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Warto mainować?

SearsWesalDeath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pytanie.

Czy warto mainować wukonga? grałem nim trzy razy dwa na rankedachi poszło mi całkiem dobrze, jutro jest wyprz. skinów i będzie na niej nefrytowy wukong i zastanawiam się nad kupnem tej przecenionej skórki ale nie jestem pewien czy warto ową postać mainować. Jeżeli możecie to przedstawcie mi jej +/- bo ja za bardzo nic o niej nie wiem, daje plusy za posty które dodatkowo zawieraja informacje o jakiś graczach np.froggen itd. grających ta postacią. Z wszystkich tych znanych tzn. professionalnych "przywoływaczy" znam tylko Hai i Froggena. Posty będą nagradzane like.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Wszystko jest warte mainowania jeżeli tylko podoba Ci się ta postać i wiesz że dałbyś rade ja ogarnac. Jezeli poczatkujesz lola to lepiej nie mainuj Zeda bo Ci sie mozg spali.

Wukong jest spoko, powiedzialbym zajebisty.

Opublikowano

Wszystko jest warte mainowania jeżeli tylko podoba Ci się ta postać i wiesz że dałbyś rade ja ogarnac. Jezeli poczatkujesz lola to lepiej nie mainuj Zeda bo Ci sie mozg spali.

Wukong jest spoko, powiedzialbym zajebisty.

Nie jestem początkujący* zed to mój main ;P

*-edit

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Możesz mainować Wu, ale radzę grywać bardzo często nim by ogarnąć w pełni jego mechanikę, często można znaleźć fajne rzadko kiedy używane taktyki na poszczególne championy.

A co do skina, jeżeli masz hajs to możesz wydać, ale z doświadczenia wiem że jak ja mam skina to grywam gorzej postaciami.

Opublikowano

Swoj ziomek, mainuj malpe !!! Dzis taka quadre zebralem ze cos pieknego, jego mechanika jest taka zajebista ze masakra. Nadaje sie na topa i do jungli. TF z Wukongiem w teamie to wygrany tf. Poprostu OP malpa.

Opublikowano
Wukong

- escape

- mobilny

- klon + niewidka

- AoE ult

- haras 

- łatwo się farmi

- po użyciu E dodatkowy atak speed

Opublikowano

Main małpe ! :) Duży dmg, przyciągnięcie, podrzut. Po prostu miazga !. Z kolegą robimy combo. Ja Yasuo on Wukongiem wbija ulta ja ulta i ACE :P Warto przed grą rozkminić taką taktykę ;P

Opublikowano

Poco mainować tak prosta postać jak Wukong? Czy w niej jest coś trudnego do opanowania? Te same combo jak gankuje, to samo w jungli o.O , a nie wszystko jest takie piekne u wu. jeżeli ktoś Cię złapie na buffie leżysz wukongiem, nie wiem czy się już o tym przekonałeś ale 1v1 w jungli leżysz bez flasha.

Opublikowano

Ja tam proponuje mainwoanie trudnych postaci takich wlasnie jak Zed, Vayne 

Bo taki garen to chyba nie wart mainowania..

Nie rozumiem ostatniego zdania, Wu jest bardzo dobrą postacią i też nie taka  łatwą, osobiście mainowałem również Zeda i uwierz mi, że jest bardzo łatwy. Wystarczy troche o nim po czytać tak jak ja to zrobiłem popróbować troche na botach i już umiesz combo :) Bardzo przyjemna postać. Co do twojego postu to nie jest on związany z tematem ;f

Opublikowano

Chodziło mi o mechanike i możliwosc robienia roznych combosow. Zedem masz potezna wrecz mozliwosc tworzenia tzw.plejsow tak samo LB Lub Ahri. I wcale latwy nie jest. Zed nalezy do najtrudniejszych. Ale mainowanie to nie tylko to ze potrafisz nia wyjebiscie robic plejsy tylko tez to ze masz w pelni wiedze na temat tej postaci, np jak countrowac ta postacia, jak nie dac sie zcountrowac, co robic w razie czego. W przyszlosic jakbys gral na goscia ktory gra twoim mainem powinienes wiedziec tez jak pokonac twojego maina. Dam bardzo, wrecz banalny przyklad. Twoim mainem jest Kata spotykasz ja na midzie a ty wiesz ze ona powinna byc focusowana, potrzebujesz wybrac picka ktory latwo zcountruje jej ulti (najwazniejsze u katy)

Niektore rzeczy moga sie nie zgadzac, nie wiedzialem do konca jak to wytlumaczyc

P.S: Jak to mowi Nervarien ze mainowanie latwych postaci jest lepsze, bo nawet jezeli Zeda ogarniesz do wykurwistosci to taka dobra Kayle moze Ci najebac.

Tak jak mowilem, mainuj wukonga choć nie wiem czy jest tego wart jezeli mainowales Zeda, ustaw szczebelke wyzej i mainuj Lee SIna.

Opublikowano

Achhh jak lubię takich ludzi... "Mam skórkę więc to mój main" albo "umiem robić combo wymainowałem go". Idąc tym drugim tropem wymainowałem 90% postaci w grze. Ale nie to nie jest wymainowanie. Wymainowanie to zagranie kimś 200 czy 300 meczy umiejętność zagrania nim każdy meatch-up w każdej sytuacji. Tak że podoba ci się skórka? Kup ale na temat mainowania wypowiadajjcie się po setkach meczy dana postacią. Pozdro.

I oczywiście gimbo-lobby "zed to najtrudniejsza do wymainowania postać" nie nie jest. Ogólnie żadna postać w lolu nie jest trudna do opanpwania a nawet jeśli chodzi o jakieś bardziej skomplikowane machaniki to zed wcale nie jest jakoś specjalnie wysoko w takiej liście. Lee elise, draven, vayne thresh, riven można by tak jeszcze długo wymieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...