Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jax

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się go mainować? Na jakiej pozycji grać, co składać i jak grać?

Runy/masterki też mile widziane.

Opublikowano

Runy podstawowe na AD

Grać na topie

Składać BOTRKa, Trinity a resztę pod tanka. Jak masz easy gierkę to możesz się pobawić w jakieś IE czy LW.

Opublikowano

Pierwszy botrk i trinity zawsze? Czy sytuacyjnie i np. Botrk > Omen > Trinity > ... albo coś pod tanka i Botrk Trinity?

Opublikowano

Nie zawsze, ale botrk i trinity to must have.

Jak Ci nie idzie, to możesz kupić jakąkolwiek część omena (W zależności od sytuacji - armor / hp).

Opublikowano

Ja mainowałem Jaxa swego czasu, ostatnio przerzuciłem się na mid lane i Jinx na bota. Zawsze składasz Botrk'a, core item dla Jaxa, a potem Trinity i na reg. HP możesz sobie pyknąć Hydrę. Potem to już typowy Tank z elementami DMG. Linie to przeważnie TOP/Jungla, zależnie od sytuacji. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

JAKĄ HYDRĘ?! TY JESTEŚ Z BRĄZU?!
Nie kupuj na jaxa żadnej hydry, botrk, trinity i ew. malmortius to jedyne itemy na dmg, jakie możesz złożyć.

Opublikowano

JAKĄ HYDRĘ?! TY JESTEŚ Z BRĄZU?!

Nie kupuj na jaxa żadnej hydry, botrk, trinity i ew. malmortius to jedyne itemy na dmg, jakie możesz złożyć.

Jestem, tak bywa.

Btw. Jeśli już ma full build, mi to nigdy nie zaszkodziło. Jeśli wygrywa linię, co za problem dołożyć zamiast jakiegoś first itemku ten? ;) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jestem, tak bywa.

Btw. Jeśli już ma full build, mi to nigdy nie zaszkodziło. Jeśli wygrywa linię, co za problem dołożyć zamiast jakiegoś first itemku ten? ;) 

A taki że może mieć lepszy item np GA albo nawet banshee które bardziej mu sie przyda w late

Opublikowano

A taki że może mieć lepszy item np GA albo nawet banshee które bardziej mu sie przyda w late

Zależy od gry i sytuacji, robi się przecież buildy sytuacyjne. Wtedy GA jest opłacalne. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zależy od gry i sytuacji, robi się przecież buildy sytuacyjne. Wtedy GA jest opłacalne. 

Jaxem nigdy nie warto robić hydry/ie 

16w 5l jaxem pozdrawia

Opublikowano

Jaxem nigdy nie warto robić hydry/ie 

16w 5l jaxem pozdrawia

Nie mówię, że to jest core item. Ja to czasem robię dla zabawy, jak sprawdzam buildy, a tak, to gram tylko sprawdzonymi. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Runy: 9x AD, 9x Armor, 9x Mag. Res/CDR, 2x Lifesteal, 1x AD (Bądź 2x AD i 1x Lifesteal, jak kto woli, ja wolę to 2). Build robię taki: 1 powrów Coutlass, potem Phage i Sheen i cały TriForce (Butki sytuacyjne w międzyczasie). Po TriForc'ie idę w Botrk'a całego i potem sytuacyjnie. AP mnie wkurza to Banshee albo SV, AD to Omen albo Frozen Heart. Frozen się fajnie spisuje bo daje też troszkę many. Zazwyczah wygląda mój build tak: TriForce, Botrk, Omen/Frozen, SV/Banshee, GA na koniec, albo jak nikt Ci nic nie robi, to Guinsoo. I tyle : )

Opublikowano

A co powiecie o hextech na jaxa? Ja buduje, nie sprawdza się najgorzej. Ale jakoś nikt tego nie poleca

Bo hextech na jaxie jest aktualnie nieopłacalny, lepszy jest botrk.

Opublikowano

Jestem, tak bywa.

To na huja się wypowiadasz. Juz zamiast hydry lepszy hextech bo daje drugi aktyw, większy burst i dużo leczenia.

Opublikowano

To na huja się wypowiadasz. Juz zamiast hydry lepszy hextech bo daje drugi aktyw, większy burst i dużo leczenia.

Właśnie Hextech daje slowa, którego masz z Botrk'a. Więc po co? Hydrę można złożyć jako ostatnie jak się split pushuje. Łatwo linie czyścić + więcej DMG. Zamiast tych dwóch ja już wolę Guninsoo złożyć, bo jest najlepsze z tych 3 itemów.

Opublikowano

Chłopie Majnuj go ! ON jest poprostu boski na solo topa :) On jest mistrzem.... Runy pod ad,masterki ad,1.zephyr.2.blade,3.the black cleaver,4.blood,5.mozesz dac m.scimitar jeżeli w poprzednim teamie jest mocny ap 6. moze to być jakiś item pod armora albo też pod atak np hydra,l whisper itd. i rozwalasz. combo e q w lub e w q, q sie wbijasz, e kreci tą latarnią która cos tam mu dodaje a przeciwnicy nie mogą go atakować, w dodaje wiecej bodajże ataku do tego możęsz użyć ulta albe przed w i sie wbijasz na q w tf :) rozwala !! :)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Chłopie Majnuj go ! ON jest poprostu boski na solo topa :) On jest mistrzem.... Runy pod ad,masterki ad,1.zephyr.2.blade,3.the black cleaver,4.blood,5.mozesz dac m.scimitar jeżeli w poprzednim teamie jest mocny ap 6. moze to być jakiś item pod armora albo też pod atak np hydra,l whisper itd. i rozwalasz. combo e q w lub e w q, q sie wbijasz, e kreci tą latarnią która cos tam mu dodaje a przeciwnicy nie mogą go atakować, w dodaje wiecej bodajże ataku do tego możęsz użyć ulta albe przed w i sie wbijasz na q w tf :) rozwala !! :)

Weź wyjdź z tym genialnym buildem.

Podsumowując temat.

Pozycja: top

Build: Nie kupuj na jaxa żadnej hydry, botrk, trinity i ew. malmortius to jedyne itemy na dmg, jakie możesz złożyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...