Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] pytanie

HubcioSSG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak mam do was pare pytań ( Do osób grających w lola) A więc tak zawsze jak grałem w lola to z kimś głownie byli to koledzy doświadczeni i zawsze mowili mi co budować a więc moje pytanie jest takie wyjaśni mi ktoś 2 pojęcia

AP

AD

I powie mi ktoś jakie itemki mam budować po championy AP A jakie pod AD Tzn Czy moc umiejętności czy coś innego ;) Z góry dzieki i sorry za noobskie pytania :D

Opublikowano

AP= Ability Power ( postacie te buduje sie typowo pod moc umiejętności , najczęsciej gra sie środkową linie ) nie wiesz co kupować? kupuj z polecanych , ale zapamiętaj że niema czegoś takiego jak stały build , wszystko jest zależne od rozgrywki :> , z AD jest podobnie lecz jest to attack damage o ile sie nie myle . Kupuj z polecanych są na prawde super itemy tam :)

Opublikowano

AP - Ability Power, Moc umiejętności. Kupuje się polecane, lub się masz swoje buildy, to robisz pod siebie postacie. AP to mid, bot, top, a nawet jungla, wszystkie linie praktycznie, lecz zasadą gra się Mida (środkowa linia). AD - Attack Damage, postacie oparte na zadawaniu dużego DMG, czyli linie Bot, Top, Jungla. Czasem nie robisz jednego buildu pod każdą grę, tylko zależnie od sytuacji, czyli kupujesz itemki sytuacyjne ;) Jeśli chcesz wiedzieć więcej, zapraszam pw :)

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...