Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać KV-1?

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj będę miał już KV-1 i chciał bym się zaopatrzyć w jakąś wiedze o tym czołgu. Jakie ma słabe punkty jakie działo kupić itp :) Prosze bez używania skrótów bo jeszcze ich nie znam :)

Opublikowano

Bez używania skrótów? Będzie ciężko ^^

Top: Graj nim w 1 linii, zadawaj dużo obrażeń. Ten czołg jest bardzo wolny, ale wynagradza mu jego dobry pancerz. Ustawiaj się pod kątem, rób sidescrapa.

Opublikowano

Działo tylko 76mm.

Słabe punkty to cała dolna płyta i wszystkie mały włazy na przodzie.

76mm? Nie czasem 85?

Opublikowano

-Jeśli jesteś nowy to odrazu mówie, że na 4 poziomowe czołgi możesz spokojnie szarżować uważając na kampiące piątki.

-Działo 85mm (tylko)

-Jeśli widzisz czołgi równe siebie albo z większym poziomem staraj się strzelać w dolną płyte (dół czołgu pomiędzy gąsienicami patrząc na czołg od frontu)

-Ustawiaj się w miare możliwości pod kątem do przeciwnika, jak ktoś stoi do Ciebie przodem to ty skręć tak średnio w prawo/lewo zależnie od sytuacji

*Najlepiej zobacz na YT jak grają KV-1 i jakoś to ogarniesz bo jak ktoś pokazuje swoje umiejętności na filmie to łatwiej zapamiętać i się nauczyć

Opublikowano

Zależy jak chcesz grać. Masz szybką lufke po 250 obrażeń i haubice która ma 440 obrażeń. Jak uważasz. Ja grałem z tym i tym i szczerze grało mi sie lepiej z haubicą, bo miałem pewność że czasem moge wkurzyć wroga. Najpierw pograj szybką a póżniej odblokowywuj

Opublikowano

Zależy jak chcesz grać. Masz szybką lufke po 250 obrażeń i haubice która ma 440 obrażeń. Jak uważasz. Ja grałem z tym i tym i szczerze grało mi sie lepiej z haubicą, bo miałem pewność że czasem moge wkurzyć wroga. Najpierw pograj szybką a póżniej odblokowywuj

Haubice która zadaje 440 ale się uśmiałem a penetracje uwzględniłeś ? 

@topic a tak przokazji nie badaj najlepszego silnika tylko na drugim graj.

Opłaca się jechać pierwszą linią tam gdzie jeździ mało szybkich czołgów średnich.

Pomóż biednym psom i kotom wejdż na www.pmiska.pl

Opublikowano

Haubice która zadaje 440 ale się uśmiałem a penetracje uwzględniłeś ?

@topic a tak przokazji nie badaj najlepszego silnika tylko na drugim graj.

Opłaca się jechać pierwszą linią tam gdzie jeździ mało szybkich czołgów średnich.

Debile. Wszędzie debile... A to, że strzelasz z HE uwzględniłeś? -.-

Masz 2 dobre lufy dla początkujących - 57mm i 85mm. Graj w pierwszej linii i kątuj, wyjeżdżaj zza osłon bokiem, pod odpowiednim kątem.

Opublikowano

Czyli jak się z kimś biję to nigdy przodem tylko kątem ?

No przodem, tyle że pod kątem ^^

Opublikowano

Bierz haubice i wkurwiaj cwaniaków którzy sidescrapują, napierdalając pod kątem i nie martwiąc się o nic. Strzelasz HE, co za różnica lol.

shoob.png

Opublikowano

Nagrałem się duużo KW, i mogę ci poradzić :

KW-1 Maszyna do zabijania, oczywiście nie bierz haubicy, bo co z tego jak ma DMG skoro taką penetracje, że 5 tierów już nie da rady przebić(no może da, zależy czy trafisz w weakspota albo tył) (o T1 HT nawet nie wspominając). Kup TYLKO lufe 85MM (jest dla niego najlepsza). Nie pchaj się na chama, bo co z tego jak masz dobry armor (nie jesteś rambo), i tak mogą Cię rozwalić. Jak dochodzi do pojedynku 1vs1 to masz 99% szans na wygraną, zależy czy się odpowiednio ustawisz (pod kątem, nie prosto tylko np lekko obrócony w prawo/lewo). Ogółem graj w 1-szej linii. Gorzej będzie z Churchillem, albo AT-2 gdy będziesz miał to "pefaupe", bo te skurwysyny mają pancerz "z dupy" (dlatego weakspotuj [wierzyczki i małe włazy na przodzie]).

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

KW-1 Maszyna do zabijania, oczywiście nie bierz haubicy, bo co z tego jak ma DMG skoro taką penetracje, że 5 tierów już nie da rady przebić(no może da, zależy czy trafisz w weakspota albo tył) (o T1 HT nawet nie wspominając). Kup TYLKO lufe 85MM (jest dla niego najlepsza). Nie pchaj się na chama, bo co z tego jak masz dobry armor (nie jesteś rambo), i tak mogą Cię rozwalić. Jak dochodzi do pojedynku 1vs1 to masz 99% szans na wygraną, zależy czy się odpowiednio ustawisz (pod kątem, nie prosto tylko np lekko obrócony w prawo/lewo). Ogółem graj w 1-szej linii. Gorzej będzie z Churchillem, albo AT-2 gdy będziesz miał to "pefaupe", bo te skurwysyny mają pancerz "z dupy" (dlatego weakspotuj [wierzyczki i małe włazy na przodzie]).

Niby się nagrałeś, a gówno wiesz...

Haubica dobra jest na niższe tiery, bo tam wchodzi za kosmiczne obrażenia, a jeżeli nawet Ci KW-1 wyjedzie to ładujesz złoto, strzelasz i niszczysz...

Opublikowano

@up

Haubica owszem dobra na wyższe tiery, ale... z losowań KV przeważnie ląduje na swoich tierach.. a przy grze na 60% złocie nie da się wyjść na plus... 

Opublikowano

Niby się nagrałeś, a gówno wiesz...

Haubica dobra jest na niższe tiery, bo tam wchodzi za kosmiczne obrażenia, a jeżeli nawet Ci KW-1 wyjedzie to ładujesz złoto, strzelasz i niszczysz...

Przepraszam, sam gówno wiesz. Haubica to shit, trzeba mieć farta by siadło, owszem, jak wrzuci cie do 4 tierów to coś zdziałasz, ale kw1 przeważnie wrzuca do 5/6 tierów.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Przepraszam, sam gówno wiesz. Haubica to shit, trzeba mieć farta by siadło, owszem, jak wrzuci cie do 4 tierów to coś zdziałasz, ale kw1 przeważnie wrzuca do 5/6 tierów.

Wiesz, że to ty gówno wiesz, bo Haubice charakteryzują się tym , że mają wyjebane na kąty i przebijają prawie każdy pancerz (Zadając jakiś dmg)

Artyleria ma haubice z taką samą penetracją, a jebała cię po 200 w KW-1, prawda?

shoob.png

Opublikowano

Pomidorku, opanuj złość.

Jeżeli znasz tak zwane weak spots'y to zadowalające obrażenia wchodzą, a jak walisz w wieże to co Cię dziwić? ;)

ps Jeżeli nie znacie weak spots'ów to proponuje grać na 85 mm.

Opublikowano

Pomidorku, opanuj złość.

Jeżeli znasz tak zwane weak spots'y to zadowalające obrażenia wchodzą, a jak walisz w wieże to co Cię dziwić? ;)

ps Jeżeli nie znacie weak spots'ów to proponuje grać na 85 mm.

Napisałem, że jeśli trafiasz haubicą w weakspoty itp to DMG ładne wchodzi. Ty i olek nauczcie się czytać ze zrozumieniem, bo to u was kuleje.

I przestańcie się już kłócić ze mną, bo to prowadzi do flame'u, a nie chce warnów.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Napisałem, że jeśli trafiasz haubicą w weakspoty itp to DMG ładne wchodzi. Ty i olek nauczcie się czytać ze zrozumieniem, bo to u was kuleje.

I przestańcie się już kłócić ze mną, bo to prowadzi do flame'u, a nie chce warnów.

Będę się kłócić jak nie masz racji, warny to nie powód żeby ulec temu, że ktoś się myli.

Jasno przeczytałem:

KW-1 Maszyna do zabijania, oczywiście nie bierz haubicy, bo co z tego jak ma DMG skoro taką penetracje, że 5 tierów już nie da rady przebić(no może da, zależy czy trafisz w weakspota albo tył)

Nie przebijesz = nie zadasz dmg.

A haubica zawsze zadaje dmg, o tym nigdzie nie wspomniałeś. Tylko o tym, że haubica to shit a 85mm takie świetne. Ale T1 HT i M6 którym znika 450 hp na penetrację analną/w bok jest zajebiste.

A ten post poprę zajebistym argumentem - naucz się czytać. To zawsze działa.

shoob.png

Opublikowano

taki troll sprawdzil by sie tier nizej ale kv 1 jest slaby bo czolgi ktore spotyka sa za twarde i bije po ok 100 przy dlugim ladowaniu i slabym celnosci,

85 ma 120 peny co spokojnie wystarczy na VI/VII tiery (oczywiscie trzeba znac weakspoty)i strzela 2 razy szybciej po 150 co sprawie ze wylosowany na topie robi miazge

gdy gralem kv1 i spotkalem inne kv1 ale trollem to juz wiedzialem ze wygram bez problemu

najlepiej robic sidescraba przy domkach, wrakach, skalach lub hull down przy wszystkich co pozwoli nam schowac kladlub niezaslaniajac bicia

860331433165800174608.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...