Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się dowiedzieć jaki był by koszt technicznego skonfigurowania serwera ? 
Chodzi o zmianę modeli, tekstur do tego napisanie kilkudziesięciu questów do tego jeszcze zmiana broni i wskazanie/pokazanie gdzie się co edytuje na przyszłość. 

Opublikowano

Zależy też ile linijek mają mieć questy, i jakiego mają być stopnia.

14960923606106021851_thumb.jpg

[*] Buy 15.05.2002r. - Rip 29.10.2006r. [*]

Mój szczurek :(

Opublikowano

Zależy też ile linijek mają mieć questy, i jakiego mają być stopnia.

Szczerze to nie grałem nigdy w metina (pewnie zaraz zrównacie mnie z ziemią) i nie wiem na czym polega pisanie czy wykonywanie questów ale mam pomysł i kasę jak i trochę wiedzy informatycznej żeby postawić serwer. A pytam o rzeczy "dedykowane" serwerom akurat tej gry.  doczytam sobie o tych questach ale wydaje mi się że są one jak by warunkami idź tu weź to przynieś tu otrzymaj nagrodę.. albo zabij tyle tego i odbierz nagrodę ... 

Opublikowano

Szczerze to nie grałem nigdy w metina (pewnie zaraz zrównacie mnie z ziemią) i nie wiem na czym polega pisanie czy wykonywanie questów ale mam pomysł i kasę jak i trochę wiedzy informatycznej żeby postawić serwer. A pytam o rzeczy "dedykowane" serwerom akurat tej gry.  doczytam sobie o tych questach ale wydaje mi się że są one jak by warunkami idź tu weź to przynieś tu otrzymaj nagrodę.. albo zabij tyle tego i odbierz nagrodę ... 

Jesli ty nie znasz sie na Metinie w ogole to nie polecam Ci stawiac servera akurat z ta gra, dlaczego ? A dlatego, ze ludzie interesujacy sie ta gra szybko Ci zapierdola pliki i pozniej bedziesz w czarnej dupie. Jesli sam nie jestes w stanie ogarnac na tyle by postawic server to tymbardziej odradzam Ci ta gre. Jeden jest od spraw technicznych drugi od clienta a trzeci od pilnowania porzadku w grze. Jesli nie masz swojego teamu to pierwszy lepszy z tego dzialu bedzie chcial dojsc do Ciebie do team i nie dosc, ze mu zaplacisz za prace to jeszcze ci podpierdoli pliki.

Co do Questow, zalezy, czy to quest ma polegac na zabiciu 30 potworow i 30 metinow czy ma to byc quest dzielacy sie na akty 1/2/3/4/5/6 czyli przynies kawalek kartki pozniej przynies klucz, pozniej jakis kamyk, pozniej cos itp.

Wgranie tekstur ( sciagniete z neta ) to znajomy moze Ci wgrac za free, a jesli autorskie to juz potrzebujesz grafika ktory nie bierze kasy w dziesiatkach.

To co gdzie i jak sie robi masz pelno tutoriali na necie xD kazdy od nich zaczynal

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Ja serwer dam rade sam postawić bez problemów.. 
Najgorzej będzie z grafiką 3d u mnie a zależało by mi na autorskich modalach postaci i ekwipunku.  
Dlatego tu o ceny zapytałem.. 

Co do questów pewnie bym sobie poradził ale z czasem trochę kiepsko u mnie.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...