Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skrypt sklepu by Dramo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem wdrążyć sobie skrypt Dramo ale mam pewien problem

Dzisiaj udało mi się go zainstalować paczką bez licencji podaną przez kogoś w temacie, niby wszystko wygląda ok, nie wywala błędów itd. 

Ale po próbie kupna jakiejś usługi lub wysłania jakiejkolwiek komendy z konsoli przez skrypt serwer totalnie nie odpowiada, nic się nie dzieję, nie dostaję itemów, nie reaguję na komendy.

Nie pojawia się żadne info w konsoli, brak błędów totalne 0 odzewu.

Serwer testowy mam w craftserve, port nie jest domyślny, aczkolwiek w wartości $server podałem IP:Port więc to chyba bez różnicy czy port jest domyślny czy też nie...

No ale mniejsza, ma ktoś jakiś pomysł czego to może być wina?

Opublikowano

Bedzie dzialac na hostingu tylko sprawdz polaczenie z rcon oraz czy masz otwarte sokety jezeli nie to polecam kupic miejsce na hostingu lub wynajac maszyne na www ze speedhosta

Opublikowano

Bedzie dzialac na hostingu tylko sprawdz polaczenie z rcon oraz czy masz otwarte sokety jezeli nie to polecam kupic miejsce na hostingu lub wynajac maszyne na www ze speedhosta

Połączenie z rcon musi być ok skoro nie wywala żadnych błędów, zwłaszcza że jak np. usunę port to wtedy się pojawiają.

Hosting pod www mam w UnixStorm, otwarte sockety chyba tam są gdyż kiedyś korzystałem z tego hostingu i nawet z tego samego skryptu i wszystko działało poprawnie.

@EDIT

Na pewno wybiera dobry serwer bo gdy zmienię ip na inne lub port to wywala błędy aczkolwiek tak jakby w ogóle nie miało tutaj znaczenia hasło, dam byle jakie brak reakcji, dam takie jakie powinno być też brak reakcji...

Sprawdziłem też na hostingu CT8.pl, jakieś darmowe gówno ale rzekomo ktoś na forum pisał że na nim są otwarte sockety ale też nic nie dało.

Tak więc to nie wina hostingu, nie wiem czemu ale mam przeczucie że to wina serwera od craftserve zwłaszcza że w server.proporties mają ustawione IP server-ip=127.0.0.1 co mnie trochę dziwi.

W dodatku "RCON running on 127.0.0.1:4000" to też mnie niepokoi...

Opublikowano

To polecam uwazie sledzic forum napisze ci na pw dlaczego;) a jezeli nie to sciagnij dramo na kompa i zaluz tam podlacz pod localhosta serwer i rcon do niego jezeli wtedy nie zadziala wtedy sa moliwe jakies bledy w kodzie a dramo zakaczylnad nim prace

@Edit

Hmm to tak jak wyzej napisalem daj na localhosta ip serwera nie dawaj a na rcon daj localhost a port 20007 i powinno byc git a jezeli nie to jak bys mogl wyslac nie skonfigurowany sklepik dramo i podeslac na hosta i na pwbylbym wdzieczny

Opublikowano

Z odpowiedz CSRV na ten sam problem wywnioskowalem, ze nie udostepniaja rcona jako forme komunikacji.

Opublikowano

ohh to lipa polecam ci kupic na slotex.pl tam wszystko dziala moze i drozei ale lepsza jakosc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...