Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Lagi

`DManuall

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyłączyć zbędne procesy

Przeczyścić kompa CCleaner'em i antywirusem

Przełączyć windows'a w stan najlepszej wydajności.

Ustawić ustawienia graficzne WR'a w taki sposób:

k52H5z1.png

http://www.mpcforum.pl/topic/575744-tut-jak-mona-zwikszy-fps

Poradnik video:

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Wyłączyć zbędne procesy

Przeczyścić kompa CCleaner'em i antywirusem

Przełączyć windows'a w stan najlepszej wydajności.

Ustawić ustawienia graficzne WR'a w taki sposób:

k52H5z1.png

http://www.mpcforum.pl/topic/575744-tut-jak-mona-zwikszy-fps

Poradnik video:

Jako KidMod przynajmniej czytaj treść tematu. Co do tego tuta robiłem, czysciłem, aktualizowałem sterowniki.

Opublikowano

Jako KidMod przynajmniej czytaj treść tematu. Co do tego tuta robiłem, czysciłem, aktualizowałem sterowniki.

Czytam. Najniższe ustawienia nie równają się najlepszej wydajności (to jest WarRock).

Spróbuj przeczyścić kompa w środku, może masz dużo kurzu. Polecam sprężone powietrze, jak nie masz to pędzelek.

Na pewno nie masz jakiegoś syfu w komputerze? Mi akurat wr z gorszym prockiem (taka sama karta i ram) chodzi w 130-140 fps, czyli max.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

A jakim antivirusem czysciles tego kompa?Zapewne cos typu avast? Polecam przeczysci kompa anti malware bytes. Jesli jednak to nie pomoze to zwrocilem uwage ze posiadasz karte graficzna nvidi a wiec na pulpicie kliknij prawym i wlacz Panel Sterowania Nvidia. Masz tam Wyreguluj ustawienia obrazu, korzystajac z podgladu i ustawiasz tutaj Stosuj preferencje uzytkownika podkreslajac wyjdajnos i przesuwasz do konca w lewo na wydajnosc.Teraz zastosuj i lecimy dalej.Teraz szukasz Ustaw Konfiguracje efektow PhyX masz tam wybor automatyczny a ty tam wybierasz swoja karte graficzna po czym klikasz zastosuj. Teraz powinna gra chodzic Ci plynniej pozdrawiam turbo :)

xD---Kopi_ehxepsa.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czytam. Najniższe ustawienia nie równają się najlepszej wydajności (to jest WarRock).

Spróbuj przeczyścić kompa w środku, może masz dużo kurzu. Polecam sprężone powietrze, jak nie masz to pędzelek.

Na pewno nie masz jakiegoś syfu w komputerze? Mi akurat wr z gorszym prockiem (taka sama karta i ram) chodzi w 130-140 fps, czyli max.

Po co wydawać kasę na powietrze? To może się przydać do klawiatury, polecam odkurzacz na najniższych obrotach z szczególną ostrożnością :P

Co do tematu:

Polecam porządnie przeskanować komputer, wyczyścić z niepotrzebnych rzeczy, uregulować ilość aktywnych procesów, programów. 

Polecam pogrzebać w programach od częśći PC, typu AMD Catalyst Control Center (w moim przypadku) czy coś takiego :)

Nic nie napisałeś o robieniu Tut'a, czyszczeniu i aktualizowaniu sterowników, a ujmnji podał optymalne ustawienie a nie najniższe, więc go nie pouczaj ;) 

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...