Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o ACI?

Szywacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, co o tym sadzicie? Warto grac, czy lepiej przejsc do innych czesci, osobiscie wole grac w czesci po kolei ale slyszalem mnostwo negatywnych opini na temat tej czesci i chce sie dowiedziec co sadza o tym mpc forumowicze :)

Opublikowano

Wg. mnie Altair (główna postać) jest jedyną postacią w serii którą można nazwać Assassynem, kieruje się kodeksem etc, o którym reszta nawet nie słyszała. 
Oczywiste jest to, że Pierwsza część z 2007 roku, będzie uboższa w grafikę, a ograniczają chociażby ramy czasowe ( kto w czasach III krucjaty myślał o karabinach, czołgach itp.) ale też jako jedyna ma jakiś model podróży między miastami (a nie teleporty).

Poczytaj recenzje z 2007/2008 roku, bo oczywiste jest że ludzie będą narzekać na to, że w ACI niema pływania statkiem, które było zajebiste itp.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Dziwne by było gdyby technologia się nie rozwijała a późniejszych czasach asasyni jechali by na swym rumaku a nie teleportowali się :) Oczywiście rozumiem, że ktoś woli klimat jedynki i wgl. ale w 12 wieku całkowicie inaczej się żyło niż w 15, 16 wieku. Taki Ezio był dobrym asasynem bez tego całego kodeksu, którego przestrzegają ważniacy (nie, że coś mam do Altaira). Takie zdanie na mój temat możecie lajknąć za wypowiedź dwunastoatka D:

Opublikowano

Dziwne by było gdyby technologia się nie rozwijała a późniejszych czasach asasyni jechali by na swym rumaku a nie teleportowali się :) Oczywiście rozumiem, że ktoś woli klimat jedynki i wgl. ale w 12 wieku całkowicie inaczej się żyło niż w 15, 16 wieku. Taki Ezio był dobrym asasynem bez tego całego kodeksu, którego przestrzegają ważniacy (nie, że coś mam do Altaira). Takie zdanie na mój temat możecie lajknąć za wypowiedź dwunastoatka D:

Nie mówię że Ezio był złym, ale wg. mnie u Ezio bardziej liczyła się zemsta, niż cała sprawa Assassynów (dopiero potem coś tam ogarniał). 

Tak samo Connor. "źli biali ludzie spalili mi wioskę, zabili mi ludzi" etc. etc. 

Edek, chciał się po prostu wzbogacić. itp. 

Po prostu z tych pierwotnych assassynów zostało ukryte ostrze i namiastka stroju. 

późniejszych czasach asasyni jechali by na swym rumaku a nie teleportowali się

teleportu do dziś nie wynaleziono, a ludzie jakoś przemieszczają się ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Moim zdaniem jedynka była strasznie patrzalna a mimo to sprawiała dużo frajdy. Radziłbym Ci przychodzić pokoleji mimo że nie są połączone jakoś fabularnie to jednak sprawia to przyjemność poznawania fabuła w tej kolejności.

Opublikowano

Jak to nie? 
Fabuła przecież nie dzieje się tylko w Animusie, ale także poza nim. (do AC IV)
Motyw z Desmondem jest wg. mnie całkiem spoko jako właśnie taki trochę łącznik, i szkoda że Ubi z niego zrezygnowali. 

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...