Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na Androida z reklamami google - czy to naruszenia prawa? (Unity 3D)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jak wydam darmową grę na androida z reklamami google to naruszam ich prawa? Gra będzie darmowa tylko, że będą się pojawiać reklamy.

Widziałem gry na darmowej licencji z reklamami.

2. Jeżeli to nie legelne to mogą mi coś zrobić? Bo dużo osób ma te reklamy.

Opublikowano

Aha. To trzeba gównianą gierkę zrobić, bo jak to flappy bird zarabiało 50k dziennie to..

Opublikowano

Najpierw zarób te 10k $... Flappy Bird po prostu było hitem więc nie możesz go porównywać :D A dotego o ile się nei mylę 50k zł

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

A jeszcze z ciekawości. Ile pobrań/wejść musi być dziennie, żeby zarobić 1k dziennie? Oczywiście na reklamach google.

Opublikowano

No to chyba zależy od tego jakie reklamy zamierzasz tam umieścić. Jeśli myślisz ze wymyśliłeś zajebisty pomysł na ktory nikt nie wpadł i zarobisz miliony to jesteś w błędzie.

# tym bardziej ze musisz mieć 18 lat. 

Opublikowano

Tak. Myślę, że zrobiłem super gierkę. Mam 14 lat a zarobki mogłyby lecieć na moich rodziców. Gierka jest prosta i myślę, że mogłaby konkurować z flappy birdem.

A wracając do tematu to jakie reklamy mogłyby się tam pojawiać? Myślę, że pewnie reklamy innych gier.

Opublikowano

Stworzenie gry typu flapy birds dla początkującego programisty to 2 godziny roboty. Niestety muszę cie zasmucić gier podobnych do flapy birds jest tyle ile filmów na youtube o majcrafcie.. więc sam sobie pomyśl jakie masz szanse.

# ambicji i pomysłów każdy ma sporo, ale zrealizowanie to już inna kwestia.

Opublikowano

Ehh...

Spróbuje się przebić i może stworze temat o mojej grze jak ją wrzucę

EDIT:

A czy ja się musze z nimi z tych zarobków rozliczać? Jak oni sprawdzą czy zarobiłem już 10k$?

Opublikowano

Do 10.000$ możesz normalnie zarabiać na grze póżniej musisz kupić licencje.

Gdzieś dzwony biją, ale nie wiadomo w którym kościele.

Na darmowej licencji można sprzedawać gry nie przekraczając rocznego zysku $100 000.

http://unity3d.com/unity/faq#selling

Co do reklam:

Ich zawartość zależy od dostawcy reklam. To czy komuś pojawi się IKEA, a komuś innemu pojawi się reklama mercedesa raczej od Ciebie nie zależy. Na asset store są gotowe rozwiązania z reklamami. 

Z tego co zauważyłem to na AppStore klony flappy birda w większośći przypadków odpadają na starcie i nie przechodzą recenzji. Nie wiem jak z Google Play.

Edit:

A jak już będziesz zarabiać te 50k dziennie, to nie będzie to raczej problemem żeby kupić sobie Unity Pro :D

Opublikowano

Gdzieś dzwony biją, ale nie wiadomo w którym kościele.

Na darmowej licencji można sprzedawać gry nie przekraczając rocznego zysku $100 000.

http://unity3d.com/unity/faq#selling

Co do reklam:

Ich zawartość zależy od dostawcy reklam. To czy komuś pojawi się IKEA, a komuś innemu pojawi się reklama mercedesa raczej od Ciebie nie zależy. Na asset store są gotowe rozwiązania z reklamami. 

Z tego co zauważyłem to na AppStore klony flappy birda w większośći przypadków odpadają na starcie i nie przechodzą recenzji. Nie wiem jak z Google Play.

Edit:

A jak już będziesz zarabiać te 50k dziennie, to nie będzie to raczej problemem żeby kupić sobie Unity Pro :D

No to sorry ostatnio jak czytałem ich zasady był limit do 10k, więc nie wiem kiedy się to zmienilo.

Opublikowano

Ja Unity kupuje jak tylko będzie mnie na nie stać.

I widzę, że na google klony są nadal pobierane.

Ale moja gra nie jest klonem. To mój pomysł na gre i na razie idzie świetnie!

Opublikowano

Dopóki tego nie wydam to Wam nie pokażę. Czas na lekkie poprawki teraz jest. Myślę, że za 7-14 dni się tym pochwalę. Ze skryptami narazie ok, tylko grafike trzeba będzie zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...