Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać IS-3?

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś porady co do grania IS-3 ?, w poradniku czytałem, że kątowanie go osłabia a potem widziałem, że przeciwnie to w końcu jak ?.

Opublikowano

Kątowanie przodu go osłabia. Side scrap jak najbardziej wskazany. Graj w 1 linii, niszcz wszystko co czerwone. Pooglądaj na yt jak grają najlepsi, ew poczekaj do jutra i zagramy razem ;p

Opublikowano

Stoisz prosto do wroga i modlisz się do Bozi żeby Cię nie przebił ^^       To zależy od sytuacji, jak jesteś na otwartym terenie to nie kątuj, bo jeżeli wróg nie jest pomidorem to Cię przebije za każdym razem, jeżeli jesteś w mieście, możesz zrobic Side Scrap, ale uważaj żebyś nie wystawił tej płyty przedniej pod kątem prostym.

@Edit: LoL pokazało mi że Juri dodał post sekundę po tym jak kliknąłem ,,odpowiedz'' xD

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Side scrap na is-3? Side scrap na jakimkolwiek czołgu ze "szczupakiem"? Juri opanuj się... Grałeś wogóle czołgami ZSRR?  Robiąc side scrapa ustawiasz przednią płytę prawie pod kątem prostym do wroga, no chyba że robisz go tyłem w co wątpie. 

Co do tematu, is-3 to typowy czołg pierwszej linii, możesz spróbować się przytulić do jakiegoś wyższego czołgu i ruszając wierzą udaremnić mu trafienie we właz, natomiast ty możesz go spokojnie punktować.

Opublikowano

Side scrap na is-3? Side scrap na jakimkolwiek czołgu ze "szczupakiem"? Juri opanuj się... Grałeś wogóle czołgami ZSRR?  Robiąc side scrapa ustawiasz przednią płytę prawie pod kątem prostym do wroga, no chyba że robisz go tyłem w co wątpie. 

Co do tematu, is-3 to typowy czołg pierwszej linii, możesz spróbować się przytulić do jakiegoś wyższego czołgu i ruszając wierzą udaremnić mu trafienie we właz, natomiast ty możesz go spokojnie punktować.

Ziomuś, nie obraź się, ale mam na tym czołgu już "kilka" bitew, "kilka" wygranych pojedynków (Między innymi z @jugens22 lub z Jarkiem) i wiem co mówię.

Opublikowano

Ważne byś stał prosto do przeciwnika i najlepiej w trakcie przeładowania działa jeździł do przodu i do tyłu. Graj agresywnie, bo ten czołg do tego służy. Staraj się nie przyklejać do czołgu, ponieważ łatwo Cię w wieże przebić.

Opublikowano

Ziomuś, nie obraź się, ale mam na tym czołgu już "kilka" bitew, "kilka" wygranych pojedynków (Między innymi z @jugens22 lub z Jarkiem) i wiem co mówię.

Po pierwsze nie ziomusiuj mi tutaj.

Po drugie musiałeś mieć ogromne szczęście, albo walczyłeś z typowymi retardami/pomidorami [nie urażając nikogo]

Po trzecie  

71165944568586857540.jpg

Myślę że na załączonym obrazku wytłumaczyłem ci twoje błędne mniemanie o słuszoności owego manewru.

Opublikowano

Po pierwsze nie ziomusiuj mi tutaj.

Po drugie musiałeś mieć ogromne szczęście, albo walczyłeś z typowymi retardami/pomidorami [nie urażając nikogo]

Po trzecie  

71165944568586857540.jpg

Myślę że na załączonym obrazku wytłumaczyłem ci twoje błędne mniemanie o słuszoności owego manewru.

Jugens retard? Jarek retard? No nie wiem. Mnie od retarda wyzywać możesz, ale nie ich. Ten czołg ma dobry pancerz warstwowy z boku, do tego, nie wiem czy wiesz, ale da się schować przód :) Ten czołg doskonale nadaje się do side scrapa, wystarczy schować przód.

Opublikowano

Przepraszam, że spytam, ale co to jest "side scrap" ? Nowy w czołgach i nie wiem. Nie bierzcie tego jako spam :)

Opublikowano

Dobrze ustawiony IS3 na sidescrapie jest sporym problemem dla X o ile nie znaja weakspotow na wiezy.

Trzeba chowac dziubek bo tam wbijajaj sie VI tiery, wieza jest twarda ale to nie ta sama forteca co kiedys wiec nie wystawiaj jej zbyt dlugo.

IS jest mobilny gdy masz okazje obiezdaj czolgi.

Poogladaj jakies filmiki na yt to powinno najlepiej podpowiedziec jak grac is3.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Ivan wyzywasz od retardow ? Spojrz w staty ... Widocznie nie wiesz co to sidescrap i jak sie z tym obchodzic na is3. Sidwescrap na isie polega na sprowokowaniu przeciwnika do strzal w bok czolgu i wtedy wyjezdzasz sidescrapem strzal i znowu. Waznw jest to zeby nie pokazywac dziubka. Juri nie chwal sie, to bylo bez zlota przed eslem .. A is6 ma tylko 175 pene, na zlocie zszedles gdzie mi 800hp zostalo.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

is3  krec makarene a nie zadne stawanie przodem ...  gram tym gownem gra mi sie fajnie wszystko w niego wchodzi jak dla mnie   ale krece makarene i dinga jak szalony ;p

Opublikowano

@Juri i @jugens22

Jeżeli traficie na ogarniętego gracza to na pewno nie popełni błędu strzelając wam w bok. Natomiast żeby strzelić, musisz wyjechać, a wtedy nie masz szans by nie pokazać szczupaczka pod katem prostym.

Opublikowano

A o co chodzi żeby nie pokazywać dziubka ?;d

Chodzi o to, żebyś nie pokazywal przodu czołgu, ponieważ jest miękki w tym miejscu.

Obejrzyj poradnik wrzucony przez Juriego i będziesz wiedział o co chodzi.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

juri jeżeli na czołgach ZSRR robisz sidescrapa to zapewne na niemcach stajesz prosto do przeciwnika a na T-29/32 chowasz wieże i pokazujesz kadłub?

"Szczupak czyli jedziesz prosto do przeciwnika" co chciałeś tu napisać?  Szczupak to budowa kadłuba w kształcie strzałki:  >  w przeciwieństwie do normalnych kadłubów któremają w uproszczeniu kształt: |

Opublikowano

juri jeżeli na czołgach ZSRR robisz sidescrapa to zapewne na niemcach stajesz prosto do przeciwnika a na T-29/32 chowasz wieże i pokazujesz kadłub?

"Szczupak czyli jedziesz prosto do przeciwnika" co chciałeś tu napisać?  Szczupak to budowa kadłuba w kształcie strzałki:  >  w przeciwieństwie do normalnych kadłubów któremają w uproszczeniu kształt: |

Jeśli nie potrafisz zrobić sidesrapa na is-3, to mi przykro. Nie wprowadzaj autora w błąd, bo ten czołg jak najbardziej nadaje się do sidescrapa. 

Opublikowano

Jeżeli jest niedoświadczonym graczem prędzej spieprzy tego sidescrapa niż go wykona dobrze. A tak wogóle to może mógłbyś zrobić print screen'a jak wykonujesz ten manewr? Jestem bardzo ciekawy tego [najlepiej gdyby był on skierowany w twoją stronę/ nie zza pleców].

Opublikowano

Dobra koniec, nauczyłem się w 50% odbijać tym bokiem i daje rade jakoś, 4 razy odbiłem strzał E-75 :X...  

Ivan ja nie rozumiem o co Ty się burzysz jak Ci prawde mówią

Prosze o zamknięcie tematu :)

Opublikowano

Tarize... a gdzie strzelał Ci ten e-75 ? Zapewne w bok. Gdyby był troszeczkę bardziej ogarnięty strzelałby w przednią płytę która dzięki sidescrapowi jest pokazywana pod kątem zbliżonym do 90.

Opublikowano

Tarize... a gdzie strzelał Ci ten e-75 ? Zapewne w bok. Gdyby był troszeczkę bardziej ogarnięty strzelałby w przednią płytę która dzięki sidescrapowi jest pokazywana pod kątem zbliżonym do 90.

dzieki sidescrapowi ta przednia plyta jest schowana za domkiem/kamieniem/wrakiem

nie umiesz robic sidescrapa to sie odzwywaj i nie wprawadzaj ludzi wblad

860331433165800174608.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...