Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lol counter czy lol King i winrate?

SlideShow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam pytanie co lepiej robić, są jakby 2 opcje:

1.Patrzec na winrate tygodniowy i nim się kierować czy

2.sprawdzac kontry na daną postać i tak grać?

Nie piszcie wymajnuj sobie jedną postać bo to swoją drogą.

Opublikowano

Ale o co chodzi? xD
Ja sprawdzam sobie kontry, ale to zależy jak Ci lepiej. Zawsze jak grasz counterpickiem to w jakimś tam stopniu jest łatwiej, ale też musisz ogarniać po trochę wszystkie postacie i zagrać nimi chociaż raz w życiu ;_;

Opublikowano

Ach chodzi Ci o to - że chcesz grać postaciami, które mają w obecnym momencie najwyższy winrate? To wtedy tygodniowe statystyki zdają się najlepsze (te pod względem winrate). Jednak ryzykujemy, że dana postać zostanie zbanowana lub nam podpicknięta.

Mój kolega akurat zrobił dokładnie na odwrót - banuje postaci z najwyższym winratem a następnie wybiera kontrę na najpopularniejsze. Przykładowo daje bana na Rene i Mundo. Wróg pickuje Shyvane a on bierze Dariusa. Choć ostatnio też się w taki sposób nabił - ktoś picknął Shyvane, która ostatecznie wylądowała w jungli a wróg wybrał Jayce'a. Tak wiec 100% pewności strategii nie ma.
Wydaje mi się, że obie strategie są dobre - warto umieć grać przeciwko FoTM danego patcha.

wikmk9.jpg

Opublikowano

@ArhiX

Dobra taktyka :P. Ale z tym że kontra na najpopularniejsza postać to troszke ryzykowne jednak :P. Ale w sumie jak jest się first pickiem to nie ma nic do stracenia :D.  O taką wypowiedź mi chodziło :P

Opublikowano

Według mnie, nie ma takiego czegoś jak kontra. Co powiesz jak ryze zje cassio? Owszem kontra istnieje ale tylko wtedy kiedy gracz grający "kontrą" wie jaki ma mocny atut na daną postać, czyli fiddle v kata jak kata używa ulta dopiero wtedy przerażenie, jest tego sporo i można napsiać o tym tut ;)

Opublikowano

@up co ty pier. Jak nie ma kontra chłopie. Jak masz równych sobie graszy przeciw sobie to wygrywa pick.

@top

Lolking podaje wg mnie wiarygodniejsze rzeczy bo kontry dodają ludzie a nie statystyki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...