Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rady dla plastika?

KSSO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jakie macie rady dla gracza gorszego niż brąz 5... Napisze historie wam xD

To tak wbiłem ostatnio 1 30lvl przez 8 miesięcy wtedy zacząłem grać w lola.

Jest na 30lvl te 10 rankedów do zagrania więc je zagrałem 5 win 5 lose jestem w silverze 5.

Nwm jak niby mam sobie poradzić w tym silverze 5 jak gram jak plastik 5 jakieś rady? ja tylko czuje że tak gram? przez 8 miesiecy zrobilem tylko 1 pente i to kata (bez bola) na botach to wyzwanie raczej nie jest... Każdy może zrobić w dzień taka penta a ja nie wiadomo jak bym się nie starał to nie moge... Kolejny problem Lasthitowanie wiec jak to robić zobaczyć swój dmg i patrzeć ile minion ma hp jak ma mniej niż moje dmg to hit ale zanim ten hit do leci to juz mi nasz minion zabierze enemy miniona jakieś rady?

Teraz zdobywanie kili i nie feedowanie- jakieś rady?

Resp mobów - ile respi sie smok? baron? blue? red?

DAWAJCIE MI RADY JAK DLA PLASTIKA 5 próbuje poprawiać swoje błędy w grze ale wychodzi mi to jeszcze gorzej niż wcześniej to zrobilem :C

Opublikowano

Odinstaluj gre

AntyWarn: Wbiłeś ledwo 30 lvl i zacząłeś grać rankedy.. Graj na normalach kupuj nowe postacie i poznawaj ich mechaniki. Grasz dopiero 8 miesięcy, więc jest to trochę mało czasu aby zacząć już grać rankedy. Poznawaj buildy, miejsca gdzie można flashować w razie ucieczki i co najważniejsze ucz się last hitowac.

jp8p35.png
Opublikowano

Odinstaluj gre

AntyWarn: Wbiłeś ledwo 30 lvl i zacząłeś grać rankedy.. Graj na normalach kupuj nowe postacie i poznawaj ich mechaniki. Grasz dopiero 8 miesięcy, więc jest to trochę mało czasu aby zacząć już grać rankedy. Poznawaj buildy, miejsca gdzie można flashować w razie ucieczki i co najważniejsze ucz się last hitowac.

Mój kolega gra tyle co ja i umie last hitowac zrobil z 20 pent ale on gral od początku na 60fps a ja gralem najpierw na 10/25 pózniej 20/50 i teraz 50/80 bo nowa grafike kupilem wtedy very low teraz very high to możliwe ze jakby musze sie jeszcze raz uczyć grać?

Opublikowano

Niezbyt. Skoro kupiłeś nową grafe i skoczyły Ci fps'y to powinno Ci się lepiej grać, a nie gorzej. Po prostu niektórzy przyswajają sobie szybciej umiejętności w LoL'u i jeden zrobi w 5 miesięcy G3, a drugi B4. Poza tym Pentakill'e nie są oznaką umiejętności. Może po prostu miał farta :)

Opublikowano

Znasz swoje błędy, to jest już samo w sobie dobre. 

Nie wyzywaj, pierwsza zasada. Gdy zacznie się ostry flame możesz grę już uznać za przegraną ponieważ więcej czasu stracicie na pisanie niż na grę.

Ale nigdy nie idź afka, zawsze jest szansa na wygranie gry.

Co do lasthitów, poćwicz na grach niestandardowych aż do skutku. W 10 min postaraj mieć coś w okolicach 85 minionów. Timery w jungli są takie:

Dla buffów(red/blue): 5 min

Smok: 6 min

Baron: 7 min

Co do postu, w którym napisałeś że zmieniłeś kartę grafiki. Im więcej fps tym lepiej się gra, nie masz ścinek. Zależy też ile masz ms, wiadomo że przy 40 ms zrobisz combo szybciej niż przeciwnik, który ma 200 ms.

Szlifowanie skilla wymaga czasu. Z czasem zauważysz różnicę. 

Opublikowano

To ile masz pent nie mówi jak dobry jesteś ;D
Ja przykładowo gram już dwa lata, ale nie mam żadnej (na botach się nie liczy) i tylko cztery quadry.

To z lasthitowaniem to trzeba wyczuwać, kiedy autoatakujesz minionka to widzisz jaką część paska zdrowia mu odbierasz. Sztuka polega na tym, aby zaatakować takiego minionka w momencie, gdy ma mniej więcej mniej zdrowia od tego ile zada Twoje auto, a nie w momencie kiedy już jest praktycznie martwy - tu nie ma żadnej skomplikowanej mechaniki..... widzisz przecież w jakim tempie wrogi minion traci HP, możesz więc wysnuć wnioski kiedy zaatakować.
Jak masz problemy z lasthitowaniem, to picknij sobie masterkę, która pozwala zadać 2 dodatkowe obrażenia minionom, ewentualnie zbuduj się pod regenerację many i farm ze skilli. Na początek będzie lepiej niż jakbyś miał tracić większość farmy.

Zaryzykowałbym, że 85 minionów w 10 min. to dużo. Lepiej starać się oscylować przy 70 w 10 min - choć oczywiście im więcej tym lepiej. Po prostu 70 to taka granica przyzwoitości.

Jak zdobywać kille i nie feedować? Nie nurkuj pod wrogiego turreta. Tak jest najprościej. Graj bezpiecznie i czekaj na junglera. No i warduj. W tym sezonie to darmowe, ale ludzie i tak zapominają.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jeśli masz ts'a i chciałbyś pograć, pouczyć się to zapraszam na pw;) W silverze 100%, że się utrzymasz, jeśli będziesz się stosował do rad:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Jesli chodzi ci o zrobienie pente, ja od początku sezony 2 do teraz miałem 5 pent, 5 na rankedach gram tylko rankedy. więc sie nie załamuj bo ludzie często specjalnie ci zksują żebyś penty nie miał...

Opublikowano

Masz ujowe runy, full ap runy są do dupy, 0 defa, skończ runy najpierw. Zagraj najpierw tak z 500 normali potem zabierz się za granie rankedów.

Kolejny brązowy znawca...

Mam full ap runy, 280 win normali i jakoś jestem w G2..

AntyWarn:

Penty nie wyznaczają twojego skilla. Pamiętaj, że grę wygrywają objectivsy, a nie kille.

Na5tyczek_eune_10_6.png

Opublikowano

Full ap runy, daję -1/10.

Grasz na ruskim?

Jeżeli robisz już te kichane ap runy, to masz przewalone na takowego assasina pokroju kha zixa czy zeza. Polecam to przemyśleć i wyciągnąć wnioski, bo runy to podstawa i pewnie 70% brązu wie jakie runy są odpowiednie.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

Penta nie świadczy o skillu zrozum to to zależy od gry i teamfightu jestem w platynie i żadnej penty jeszcze nie miałem ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...