Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS nie chcę się uruchomić.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam wielki problem a dokładnie chodzi o to, że mam kupionego VPS z exone.pl i nie mogę go uruchomić.

Hmm mam tego vps od 2 miesięcy wszystko śmigało jak należy lecz wczoraj wpisuje komende "etc/rc.d/netif restart"

I po wpisaniu tej komendy putty się zwiesiło.. loguje się do panelu na exone i serwer jest wyłączony, próbuje go uruchomić ale nic się nie dzieje ...  ss link : 

http://iv.pl/images/86593960575254706543.png

Nie chcę robić reinstalować vps ponieważ mam tam ważne pliki ;)

Z góry dziękuje za pomoc + dam limit lajków..

Opublikowano

Heh też miałem ten problem po prostu wystarczy zrestartować i po jakichś 20 min wbić i powinno działać. ;x

Zamiast etc/rc.d/netif restart wpisz shutdown -r now

shutdown -r now nie polecam np przy zmianie game swego czasu po wpisaniu shuta odlaczyl mi sie net od dedyka i serwerownia przez 17h to naprawiala juz lepiej i bezpieczniej wpisac reboot ;]

Opublikowano

shutdown -r now nie polecam np przy zmianie game swego czasu po wpisaniu shuta odlaczyl mi sie net od dedyka i serwerownia przez 17h to naprawiala juz lepiej i bezpieczniej wpisac reboot ;]

A ja radze nie wpisywać reboot na vps/dedyk ja mam vps od 2 miech i skutdown -r now wpisuje i nigdy nic się nie zrąbało. ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...