Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Łatwy do ogarnięcia ADC (silver)

skip99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem kupić kolejnego top lejnera ale uznałem, że w końcu muszę zacząć próbować czegoś innego. Jak na razie ograniczałem się do sprawdzania różnych postaci w rotacjach na adc. Myślałem nad Ezrealem, Jinx, Varusem. Zależy mi na kerowaniu silverów, aby postać była mocna i nie znudziła mi się za szybko, żeby po prostu mieć fun z gry. Jinx nieźle mi szło, Ezem grałem dosyć dawno, kiedy był w rotacji i spodobał mi się, Varus też był ok kiedy nim grałem. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Ez jest słaby w late game ze względu na skill shoty, jeżeli chcesz carrować late game to Vayne. Jinx mam zakupioną i do tej pory jej nie ogarnełam wiec nie polecam jej, Varus ma fajne early, jednak bez escape.

Opublikowano

Vayne nie jest w sumie bardzo trudna do ogarniecia. Średni skill adc w niskich ligach bardzo poleciał w dół przez opekowatość jinx i luciana kupa ludzi się pcha mało kto coś potrafi. Tak że early przeżyć łatwo a potem większość masz na 3-4 hity. Więc polecam ją. Acha no i jak coś naprawdę łatwego to polecam ashe i sivir. Ta pierwsza niby nie w mecie ale jak złapie w slowa to nie puści. A ta druga ponerfiona ale dalej grywalna.

Opublikowano

Z tego Jinx wg mnie się najlepiej sprawdza. Zwiększa się AS z Q - easy lasthits. W slowuje E zatrzymuje. Mechaniki trudnej nie ma. E za plecy W na klate i nawalasz z hitów. Fajna i bekowna postać. Bardzo popularna. Rakietka do dobijania ma duży DMG. Łatwy adc, ale z tych to ja wolę Ezreala, ale chwilowo go nie posiadam : c Tak to Ez: skillshooty, dodatkowy flash z E, można go robić pod AS bądź typowe skillshooty (Fajnie pod AS działa : D). Ulti leci przez wszystkich graczy, nie zatrzymuje się. Ma tylko problem z manożernością. ja bym spróbował kupić i Ez'a i Jinx, ale to już Ty decyduj : )

Opublikowano

Osobiście polecam Jinx damage niewyobrażalnie duży, stun ale coś za coś i nie ma escape lecz mimo tego ją polecam ewentualnie Varusa też dobry damage i stun ;)

Opublikowano

Jinx.

Teraz każdy nią gra, slow, świetny ult, bonus z Q. Polecam bardzo :)

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

A ja polecam Twitcha. Jest prawie niegrany. Ma niewidke+AS steroid pod Q (olbrzymia presja na przeciwniku), slowa, ciekawy skill E- nastackujesz autoatakami trucizne, ona robi true dmg, wciskajac E w zaleznosci od ilosci stackow robisz niewyobrazalny dmg, ulti dajace AD i kosmiczny range. Bardzo mocne early, praktycznie kazda wymiane wygrasz (chyba, ze cos zjebiesz) Do tego swietnie skaluje sie w late game, moze nie jak vayne, ale mysle, ze niewiele gorzej, zwlaszcza, ze bardzo latwo jest nim zalapac kilka killi na przeciwniku ;)

Zastanawia mnie, dlaczego ludzie nim nie graja. Na silvera bedzie w sam raz ;)

Opublikowano

Żeby nie ogarnąć Jinx trzeba być idiotą. Ez w late ssie? Brązy, idźcie sobie. Z tych 3 których wymieniłeś tylko Varus odpada, bo nie ma escape'u a teraz w mecie mamy jakieś fikołki, pasywki z milionem speeda, teleportacje, przesunięcia etc. Jeśli jeszcze nie masz, kup sobie Cait bo jest najłatwiejszym adc (pasyw który w late potrafi ładnie zajebać, 650 range, easy poke z Q jak i właśnie autoataków dzięki range'owi no i escape z E) Ez jest trochę trudniejszy, trzeba umieć trafiać skillshootami i umieć się pozycjonować, bo jest papierowy.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to chyba zdecyduje się na Eza, Jinx grałem kilkanaście gier i szybko się nudzi. Poza tym, Ez jest tańszy i myślę, że trudniejszy do opanowania dlatego będzie trochę zabawy. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to cały czas czytam.

Opublikowano

polecam vayne mam ja i nawet skina i robie carry :D Plusy :

-Jeden z najbardziej mobilnych adc

-Najlepszy adc w late(zjada kazdego)

-OP champ na tankow dzieki W(mozna nia isc na topa)

-Odrzut

-Stun

-Dash

-Niewidka

-Dodatkowy ad z ulti

-Pasywka 30speed

-Ulti dodaje 90speed

Minusy :

Slaba w early - trzeba farmic. W sumie to nie do konca sie z tym zgadzam gdyz jesli mam leone,tresha lub blitza to w 10minucie potrafie miec 5+/0

Opublikowano

Ezreal:

+Flash na E co kilka sekund

+Harras

+Global Ult

+AS dla sojuszników z W

+Łatwa farma

+AS z pasywki po użyciu skilla i trafieniu <3

+/-Skillshoty 

-Manożerny

-Papier

-Geyyyy...

graphic.png

Opublikowano

Jinx, Cait, Vayne, Varus.

Jinx może i jest dobra, ale wcale ucieczka nią nie jest taka prosta, jeżeli nie trafi się z "W" lub "E". Za to Cait jest łatwo uciec za pomocą "odskoku". Mało ostatnio kto gra Vayne, którą kiedyś bardzo często było widać. Ale Jinx i Cait wydają się najłatwiejsze do ogarnięcia :p

Opublikowano

Jinx, Cait, Vayne, Varus.

Jinx może i jest dobra, ale wcale ucieczka nią nie jest taka prosta, jeżeli nie trafi się z "W" lub "E". Za to Cait jest łatwo uciec za pomocą "odskoku". Mało ostatnio kto gra Vayne, którą kiedyś bardzo często było widać. Ale Jinx i Cait wydają się najłatwiejsze do ogarnięcia :P

A co masz do powiedzenia jeśli chodzi o Varusa?

Opublikowano

A co masz do powiedzenia jeśli chodzi o Varusa?

Nigdy nie grałam Varusem, jedynie przeciwko niemu, więc nie chcę wypowiadać się na jego temat. Ulti nawet spoko ma, dmg na początku również, a tak poza tym... To nie wiem :x

Opublikowano

A może Draven co ??? ostatnio bardzo często pickowany jak zauważyłem bardzo dobry dmg przez toporki slow ult globalny jedyne czego mu brakuje to jakiegoś stuna lub czegoś podobnego ale bierzesz ogarniętego supporta i jedziesz ile chcesz ;d

Opublikowano

Biorę go pod uwagę. Co do ogarniętego supporta to jestem w silverze, także nie ma co liczyć na cud. Co powiecie na Gravesa?

Opublikowano

Caitlyn

• range
  • trap
  • harras
  • escape
  • slow
  • świetny DMG
  • Niszczy w late
  • W early gwałci wszystkich
Opublikowano

Grałem Caitlyn, całkiem dobra. Opiera się na auto-attackach i dlatego jest trochę... nudna.

Opublikowano

Varus jest dobry tylko z Treshem. To, że nim nie grają, to nie znaczy, że jest słaby. Po prostu nie ma escape.

Caitlyn jest najlepszym ADC, według mnie.

+ range

+ trapy

+ harras

+ escape

+ slow

+ niszczy wszystkich w early

- nie wolno spamować Q, bo potem krucho z maną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...