Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania do zaawansowanych

ewelka5lp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hardened dużo daje z tego co słyszałem to ma ochrone zbliżoną to Gurelii  

A co do VSS to najlepiej strzelać z bliższego Dystansu  powiem tak VSS to nie M107  czy AWM 

Opublikowano

@Up

Nie znasz się.
@top
Hardened daje dużo ale nie tyle co custom gurella :)
Z Vss'a musisz sobie popróbować strzelać, nikt Cię tego nie nauczy. Ja sam uczyłem się 3 miesiące grać (Od początku do marca). Jeśli chcesz dobrze snajpić to weź sobie range findera i vss'a, celowniki itd.

i sprawdź sobię na odległościach: 100m, 200m, 300m, 400m, 500m jaki jest opad pocisku broni. Pamiętaj żeby przy każdej odległości sprawdzić mniej więcej jak duży jest zombiak (wysokość człowieka = wysokość zombie), później bedziesz mógł sobie na oko popatrzyć jak duży jest człowiek, i snajpić na oko, jeśli jesteś dobry to 100%.

MPC Love<3

Opublikowano

@Up

Nie znasz się.

@top

Hardened daje dużo ale nie tyle co custom gurella :)

Z Vss'a musisz sobie popróbować strzelać, nikt Cię tego nie nauczy. Ja sam uczyłem się 3 miesiące grać (Od początku do marca). Jeśli chcesz dobrze snajpić to weź sobie range findera i vss'a, celowniki itd.

i sprawdź sobię na odległościach: 100m, 200m, 300m, 400m, 500m jaki jest opad pocisku broni. Pamiętaj żeby przy każdej odległości sprawdzić mniej więcej jak duży jest zombiak (wysokość człowieka = wysokość zombie), później bedziesz mógł sobie na oko popatrzyć jak duży jest człowiek, i snajpić na oko, jeśli jesteś dobry to 100%.

Po 1 nie mówiłem że hardened daje tyle samo ochrony co gurella :)  to po pierwsza zbliżona to duża różnica naucz się czytać :) ze zrozumieniem

a po 2 dasz rade zabić typa z AWM maksymalny dystans ) - Jak z VSS ?  nie sądzę :) z VSS musisz podejść bliżej :)

Opublikowano

co do 1 pkt koledzy chyba wyczerpali temat, natomiast co do 2 - wejdź sobie na początek na testowy, zloć snajpę i strzelaj np do drzewa czy nawet do znajomego... Po prostu aby opanować jej zachowanie : ) potem dopiero ucz się jak napisał kupakurcjus na normalnym serwerze. Dlaczego? szkoda ammo do snajpy które jest naprawdę w cenie a jednocześnie szkoda i samej snajpy (to nie problem zajść kogoś przy takich "testach" i zabić bo jednak celowanie i nauka tego pochłania dużą część uwagi a zanim usłyszysz kroki może być za późno : P snajpę slychać dość donośnie  : D)

A i przed strzelaniem z snajpy polecam ci rozwinięcie skilli z drzewka weapons : )

Opublikowano

1. Harden + Alive and well + custom + k.style - Czołg jak nic. (sam tak biegam)

2. do VSS radzę Ci wziąść swiss arm scope, idz na servery PTE, i tam trenuj, nie stracisz snajpy ;)

Opublikowano

Herden i A&W i staff i jesteś Dakotazem.

Co do vss strzelając szybko ściągasz myszkę w dół by zredukować odrzut.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

1. Hardened i Alive and well2 dają naprawdę dużo. Mając przy sobie jeszcze DX'y możemy naprawdę dużo wytrzymać. Przykład?

http://www.youtube.com/watch?v=ccSGbPEvlWA&hd=1

pewnie hax, ale tank jak się patrzy :D

2. Nikt nie powie Ci dokładnie jak strzelać z vss. Każdy ma swój styl strzelania. Jedni bawią się z range finder, a inni jeszcze inaczej. Ja gram już bardzo długo w tą grę i po prostu na oko określam położenie i odległość przeciwnika i mniej więcej wiem gdzie opadnie pocisk. Jedynie co mogę powiedzieć odnośnie strzelania to zawsze po strzale przesuwam myszkę w dół . Tak, aby celownik nie odskakiwał za daleko.

Tutaj masz to ładnie pokazane (gdzieś w połowie filmu): http://www.youtube.com/watch?v=nfoXPPMFUyg&hd=1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...