Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ja Gram/kolega Nie Moze

HeCzoTiNi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem a mianowicie

Zalozylem server i ja moge grac a kolega nie.;/

Zapora OFF

PORTMAP ON by backe ( wiec mam all porty)

Kumpel wpisuje do pliku mc moje ip z hamachi z zwykla koncowka oraz z koncowka 100 i nie dziala

Prosze o ODPOWIEDZ!

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano

Ja też tak mam. Dodatkowo niektórych na Hamachi nie mogę wypingować, ale czat działa. Tylko, że nikt poza mną nie może wypingować mojego serwera ani się z nim połączyć. PortMap ok, wszystkie porty na zielono. Na firewallu na stałe dopuszczone Virtual PC, Hamachi, PortMap i Navicat. Bez firewalla to samo, czyli to nie jego wina. Z moim serwerem sam mogę się połączyć, ale nikt inny. Sysinstall ustawiłem poprawnie. Navicat też się łączy, ale też tylko z mojego kompa. To mi wskazuje na jekieś kłopoty z siecią. Może brama domyślna? Dodam, że mam router, ale to w sieci Hamachi chyba nic nie zmienia... W czym jest problem?

Opublikowano

nawet nie wiesz o co mi chodzi. Ja nie chce na nowo servera robic.^^ tylko dowiedziec sie co trzeba zrobic zeby moj kumpel gral. bo wszystko dobrze ale on i tak nie moze grac;/

To pomoze ktos?:/

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano

Chyba wiem, o co chodzi. HeCzoTiNi, jaki IP podajesz koledze? Bo musi być tylko ze zwykłą końcówką z Hamachi - do serwera bezpośrednio ma dostęp tylko twój komp, i właśnie od tego jest PortMap - on przekierowuje ruch na tych portach na serwer.

Opublikowano

Chyba wiem, o co chodzi. HeCzoTiNi, jaki IP podajesz koledze? Bo musi być tylko ze zwykłą końcówką z Hamachi - do serwera bezpośrednio ma dostęp tylko twój komp, i właśnie od tego jest PortMap - on przekierowuje ruch na tych portach na serwer.

hmmm..Przeczytalbys dokladnie temat to bys wiedzial jakie IP mu podaje... ^^

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano
Kumpel wpisuje do pliku mc moje ip z hamachi z zwykla koncowka oraz z koncowka 100 i nie dziala
Wiesz, skoro tak piszesz to wolałem się upewnić, bo to nie jest do końca jasne...

Co wyskakuje kumplowi? "błąd połączenia..." czy długie "zostaniesz połączony..."? Może przeinstalowanie Hamachi coś pomoże? I co dałeś w sysinstall?

Opublikowano

Wiesz, skoro tak piszesz to wolałem się upewnić, bo to nie jest do końca jasne...

Co wyskakuje kumplowi? "błąd połączenia..." czy długie "zostaniesz połączony..."? Może przeinstalowanie Hamachi coś pomoże? I co dałeś w sysinstall?

Blad podczas polaczenia z serverem ma. ja w sysinstall to co na kazdym poradniku czyli swoje ip z kon 100 i z zwykla i 255.0.0.0 no i tyle

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano

A Na Pewno masz all Porty w Portmap Odblokowane?

Fire Wall Off?

16489.gifpost103988126773099171.png
Opublikowano

A Na Pewno masz all Porty w Portmap Odblokowane?

Fire Wall Off?

no widze ze sa all wlaczone.PS.slepy nie jestem:D

Fire wall? zapora czyli? to tak.

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano

Sysinstall poprawnie...

Hmm... Może jakieś problemy z łączeniem... Jak ty się łączysz? Z serwerem bezpośrednio (ip w kliencie z .100) czy przez PortMap'a (twoje ip w kliencie)? Bo może nie masz tam po prostu portów wszystkich w PortMap'ie i nawet o tym nie wiesz jak łączysz się bezpśrednio... Wiem, trochę naciągana teoria ale nie wymyśliłem nic lepszego...

Zresztą sam mam problem: koledzy mogą się połączyć z serwerem (to była kwestia ip - zamorduje tych kłamców od końcówki .100 w kliencie - musi być normalna - portmap to przekierowuje do serwera, bo serwera w sieci bezpośrednio nie ma). Ale kiedy koledzy się połączą to mogą zrobić postać ale jak wchodzą na postać to ich kicka... Ja nie mam tego problemu...

Opublikowano

No pisalem ze mam all porty bo portmap by backe57!!

No to pewnie masz zbugowane mapki albo zle spolszczenie. chyba ze w plikku mc to nie;p

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...