Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Złote rady" do lepszego grania

Gabrielek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, cześć, witajcie. Dziś piszę do was z moim małym problemem, otóż w tamtym sezonie byłem w Bronzie 5, jakieś tam poradniki, które czytałem nauczyły mnie czegoś i wyszedłem w okolice Bronzu 1. Od tamtej pory przestałem denerwować się itp. ale nadal czuje że nie robię wszystkiego tak jak powinienem. Czy jedyną opcją w tym przypadku będzie po prostu analizowanie swoich błędów, staranie się ich nie popełniać i "grać lepiej", czy macie jakiekolwiek inne rady?

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

- Jeżeli nie potrafisz last hitować (farmić) poczwić na customach.

- Ustal sobie ulubioną i najlepszą dla Ciebie linię.

- Pomagaj w early jeżeli wygrywasz swoją linię (roam).

- Nigdy nie wyzywaj członków drużyny, a innych uspokajaj jeżeli to robią.

- Graj dla przyjemności, a nie na umór(siłę).

Bardziej sprecyzuj pytanie co dokładnie chciałbyś wiedzieć :)

Opublikowano

Pewnie nie zaskoczę Cię, ale grunt to opanowanie emocji i nie flamienie.

Ważne jest też dopasowanie się do teamu, jeśli ktoś mówi Ci że będzie grał tylko na midzie i chuj, to odpuść, pójdź choćby na supporta. Być może gość wycarruje.
Przed chwilą wygrałem rankeda na supporcie właśnie, bo odstąpiłem gościowi jungle żeby on nie musiał iść na bota i żeby nie nafeedował. Było ciężko bo Cait wszystkich wyzywała, łącznie ze mną (po polsku żeby było śmieszniej). Ignorowałem to, ochraniałem ją od Zeda i jednym dobrym TFem wygraliśmy.

Game Over

Opublikowano

Dzięki że to wypisałeś bo wiedziałem że o czymś zapomniałem.

Farmie w miarę dobrze, więc z tym problemu nie mam. Tylko nie wiem jednej rzeczy, bo ostatnio chyba popełniam taki głupi błąd, siedzę na linii i farmie aż będę miał tj. wyrobioną normę i dopiero wtedy idę pomagać, czy jest to dobra technika, czy lepiej jest po prostu pomóc zespołowi? Z wyzywaniem problemu także nie mam, jak widzę że ktoś wyzywa to mute i spokój, to tylko gra w końcu. 

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Dzięki że to wypisałeś bo wiedziałem że o czymś zapomniałem.

Farmie w miarę dobrze, więc z tym problemu nie mam. Tylko nie wiem jednej rzeczy, bo ostatnio chyba popełniam taki głupi błąd, siedzę na linii i farmie aż będę miał tj. wyrobioną normę i dopiero wtedy idę pomagać, czy jest to dobra technika, czy lepiej jest po prostu pomóc zespołowi? Z wyzywaniem problemu także nie mam, jak widzę że ktoś wyzywa to mute i spokój, to tylko gra w końcu. 

Z początku, jeśli masz możliwość zabicia enemy i pomagania na innych liniach, to nie stój na swojej, tylko idź, potem wróć i farm spokojnie i dużo, w 20 minut powinieneś mieć farmę powyżej 100-180, nawet powyżej 200 wbić.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Z początku, jeśli masz możliwość zabicia enemy i pomagania na innych liniach, to nie stój na swojej, tylko idź, potem wróć i farm spokojnie i dużo, w 20 minut powinieneś mieć farmę powyżej 100-180, nawet powyżej 200 wbić.

Rzadko kiedy 200 da się wbić, jedynie kiedy ktoś ogarnia duszki swoje+przeciwnika między falami co jest trudne(sam tak robię) to  wtedy da się taką wyciągnąć, bo za chuja nie uwierzę, że na linii wyciągniesz 200 w 20min. grając na np. ziggsa :P

@

Staraj się roamować jak wygrywasz swoją linię i tylę, norma farmy to około 80 na 10min. w bronzie - taka norma wdłg. mnie jest...

Nie flejmuj też nigdy bo to bezsensu tracisz jedynie na to czas spamiąc na czacie, najwyżej ignor i bb...

Staraj się też w lobby dopasowywać do swojego teamu np. ktoś weźmie Yasuo na mida a nikt inny nie ma jak wziąć podrzucenia, a ty akurat posiadasz taką postać nwm. np. Wukong, a idziesz na topa to picknij go, by mieć dobrę combo z Yasuem(ale i tak ogarnięty Yasuo sam sobie podrzuci kogo chce ^.^)

graphic.png

Opublikowano

Mając normę (czyt.80-90 cs w 10 minucie) nadal siedzisz w bronzie? Podejrzane.

Już nie jestem w Bronzie, wyszedłem dużo wyżej, tylko odczuwam tendencje spadkową w swoje grze po prostu.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Rzadko kiedy 200 da się wbić, jedynie kiedy ktoś ogarnia duszki swoje+przeciwnika między falami co jest trudne(sam tak robię) to  wtedy da się taką wyciągnąć, bo za chuja nie uwierzę, że na linii wyciągniesz 200 w 20min. grając na np. ziggsa :P

@

Staraj się roamować jak wygrywasz swoją linię i tylę, norma farmy to około 80 na 10min. w bronzie - taka norma wdłg. mnie jest...

Nie flejmuj też nigdy bo to bezsensu tracisz jedynie na to czas spamiąc na czacie, najwyżej ignor i bb...

Staraj się też w lobby dopasowywać do swojego teamu np. ktoś weźmie Yasuo na mida a nikt inny nie ma jak wziąć podrzucenia, a ty akurat posiadasz taką postać nwm. np. Wukong, a idziesz na topa to picknij go, by mieć dobrę combo z Yasuem(ale i tak ogarnięty Yasuo sam sobie podrzuci kogo chce ^.^)

W brązie 80 farmy w 10 to norma ? To chyba w koreańskim brązie kolego . Jak ja byłem w brązie zawsze miałem 50 w 10 , ale potem się przemogłem i szło mi coraz lepiej ... teraz tak w goldzie średnio mam 80-90 w 10 nie zawsze , wiadomo czasami są cięższe linie albo ktoś cię skontruje i po prostu się nie da farmic ;>

Dam ci rade - czytaj przeciwnika , nie daj się łapać junglerowi , pamiętaj jeżeli idziesz topa w 3 minucie postaw warda bo w 70% przypadkach jungler właśnie tam pójdzie w 3 minucie.

Opublikowano

W niskiej dywizji tak naprawdę nie da się dobrze wyfarmić. Team fighty szybko się zaczynają, do tego ciągłe lecenia na killa + notoryczne ganki. Spróbujcie się wyfarmić jak w 5 minucie enemy jungler był już na waszej linii 3 razy a w 10 minucie głąby zaczynają team fighty.

Trenowanie na customach gówno ci da, na customach mam średnio 100 farmy w 10 min, potem na rankedach rzadko osiągam 60 farmy w tej minucie.

Opublikowano

League of Legends to gra dla myślących. Wbrew pozorom. Zacznij myślec a będzie dobrze.

Wyżej widze ze sporo piszecie o farmieniu, musicie zrozumiec ze to nie jest najwazniejsza kwestia w tej calej pierdolonej grze. Wszyscy gadają o farmieniu, a to jest przeciez chuja warte jeśli wezmiemy pod uwage cały aspekt tej gry. Najwazniejsze to jest kurwa podejscie. Jak się nie bedziesz wkurwiać bo support lazi po krzakach i umarł to sie wyfarmisz. Jak nie bedziesz grał gówna, tzn nie  bedziesz latać jak pojebany to tu to tam to  sie wyfarmisz. Po prostu trzeba wszystko na spokojnie zaanalizować. I mówi Ci to kurwa unranked który gra w ta dopiero pare miesiecy bez zadnego nołlajfienia.

Opublikowano

-Nie wyzywać

- Wziąć pod ręce każdą linie po trochu ponieważ od bronza do golda jest pick order i co Ci po ogarnięciu mida jak jesteś last pickiem :)

-Nie denerwować się. Jeśli ktoś rzuca w ciebie gównem "muted".

-Grać duo z kolegą (najlepiej mid+jungle)

-FARMIĆ FARMIĆ no i może jeszcze FARMIĆ !. Nawet jeśli masz minusowe staty, to staraj się dużo cs. Rozgromisz przeciwnika gdy będziesz miał 200farmy a on 100 [*].

To chyba tyle. Nie graj swoimi zmyślenymi championami, które myślisz, że są dobre. Jeśli Rene jest instapick na topa to staraj się nim tam grać a nie legendarną poppy. Swoją droga takie postacie  mają swoje + bo ludzie nie wiedzą jak je kontorwać :P

Opublikowano

W niskiej dywizji tak naprawdę nie da się dobrze wyfarmić. Team fighty szybko się zaczynają, do tego ciągłe lecenia na killa + notoryczne ganki. Spróbujcie się wyfarmić jak w 5 minucie enemy jungler był już na waszej linii 3 razy a w 10 minucie głąby zaczynają team fighty.

Trenowanie na customach gówno ci da, na customach mam średnio 100 farmy w 10 min, potem na rankedach rzadko osiągam 60 farmy w tej minucie.

Jeżeli postawisz warda normalnie to junglerowi po 3 razie znudzi się uwierz mi ;> jeżeli pchasz linie bez warda i bez mózgu no to już twoja wina że nie masz farmy ;>

Opublikowano

Jeżeli postawisz warda normalnie to junglerowi po 3 razie znudzi się uwierz mi ;> jeżeli pchasz linie bez warda i bez mózgu no to już twoja wina że nie masz farmy ;>

Tak, zawsze można przejść z ganka z wieży, ale po prostu trinket i nie ma warda

Opublikowano

dokładnie, zwłaszcza jeżeli spushujesz linie, i twoje miniony utkną pod inner turretem przeciwnika, a w enemy teamie nikt nie spieszy się tego odpushowac a ty nie chcesz się za daleko zapuszczac, bo wtedy przyjdzie 3 albo 4 i cie zabiją a twój team nie zrobi w tym czasie nic, poza przyjściem z opóźnioną i tak pomocą zamiast wziąc turreta na innej linii lub smoka albo cos w tym stylu

Opublikowano

dokładnie, zwłaszcza jeżeli spushujesz linie, i twoje miniony utkną pod inner turretem przeciwnika, a w enemy teamie nikt nie spieszy się tego odpushowac a ty nie chcesz się za daleko zapuszczac, bo wtedy przyjdzie 3 albo 4 i cie zabiją a twój team nie zrobi w tym czasie nic, poza przyjściem z opóźnioną i tak pomocą zamiast wziąc turreta na innej linii lub smoka albo cos w tym stylu

To jest tak zwane freezowanie kolego ;> Przeciwnika tylko pushujesz wtedy kiedy się cofnął albo chcesz roamować.

Aha pamiętaj lepiej stracić 3-4 miniony niż oddać kila ;>

Opublikowano

L2p. Oczywiście imo jest ważne jest pozycjonowanie, jak byś się czuł, wchodząc w środek tf adc?

Drugą/1,5 rzeczą jest farma, a mianowicie sposób farmienia i ilość last hitów.

Reszta to już szczęście, czy będziesz grać z ogarami, czy z cegłą 5.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...