Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto w Banku, dylemat...

Cas93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę zrobić sobie konto w Polskim Banku ale nie jestem pewny w 100% który Bank wybrać.

Zastanawiam się nad Alior Bank lub Milenium, może macie inne propozycje ? bardzo bym prosił o waszą opinie.

Konto będzie używane jedynie do zakupów na Allegro.

Najlepiej żeby przelewy nic nie kosztowały, tak samo wypłata pieniędzy z bankomatów.

Opublikowano

A ja, żeby nie robić spamu poproszę o polecenie jakiegoś dobrego konta. Chciałbym tam sobie odkładać pieniądze. Jakie są miesięczne opłaty za takie konto, kartę? Poleci ktoś?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Mi ostatnio w oczy rzuciła się ciekawa oferta bgż.

Do 26 roku życia masz prowadzenie konta za darmo, przelewy, wypłaty w każdym banku też.

Teoretycznie masz wszystko za darmo oprócz przywracania kodu pin i podobnych sytuacji, z których prawdopodobnie nie skorzystasz.

(powinni mi za to zapłacić...)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Mi ostatnio w oczy rzuciła się ciekawa oferta bgż.

Do 26 roku życia masz prowadzenie konta za darmo, przelewy, wypłaty w każdym banku też.

Teoretycznie masz wszystko za darmo oprócz przywracania kodu pin i podobnych sytuacji, z których prawdopodobnie nie skorzystasz.

(powinni mi za to zapłacić...)

To mogłoby być dobre. Jeszcze 8 lat za darmo ;)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

A ja, żeby nie robić spamu poproszę o polecenie jakiegoś dobrego konta. Chciałbym tam sobie odkładać pieniądze. Jakie są miesięczne opłaty za takie konto, kartę? Poleci ktoś?

MBank? Mam tam sam.

Opublikowano

Tylko nie ma karty zbliżeniowej, tj. Możesz mieć jeśli wpływy miesięczne będą powyżej 5 tys zł....

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

W PKO Bank Polski masz do 26 roku życia, gdy pokażesz, że się uczysz za darmo - założenie konta, itd.

Po 26 roku życia, chyba do 30 roku? Albo od 30 roku, płacisz 5 zł miesięcznie za konto.

Pierwszą wypłatę z konta, z tego, co pamiętam, musisz zrobić w banku przy kasie, a potem już normalnie z karty.

Co jeszcze, to nie pamiętam .__.

Opublikowano

Również polecam mbank. Korzystam z uslug tego banku odkad mam 15lat i jestem zadowolony. Przelewy darmowe, karta zbliżeniowa również jest, jeśli jest taka potrzeba ( opłata za kartę zbliżeniową to 1zł miesięcznie także niedużo :)

Admin Cienia
Opublikowano

Ja mam w alior, opłata to tylko 5 złoty miesiecznie, ale mam za to dobry przypływ gotówki co miesiąc, nie wiem czy jest jakis prób czy jak, ale gdy nie zarabiasz to kosztuje to 9zł, karta zblizeniowa w pakiecie i wszystkie bankomanty za free.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

nie ma darmowych banków , za obsługę zapłaci się rocznie minimum 200-400 zł, bez względu co by bank nie powiedział koszty i tak się znajdą i trzeba będzie je w końcu zapłacić

chyba tylko dzieci mająca konta do kont rodziców albo zakładane przez ich  rodziców nie płacącą do tych kont nic, wiadomo dzieciak się cieszy darmowym kontem a płaci i tak rodzic ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ja mam w ING konto direct też za darmo to konto typowo do płacenia w necie i brania kasy z bankomatu. Jeśli chciało by się pobrać kasę w okienku w banku nie w bankomacie to wtedy jest opłata a tak to jest darmo i ma się karte visa którą można płacić w necie.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

BZWBK miesięcznie 10zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...