Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

buda pod ga-h61m s1(rev.3.0)

Komunikator18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć niedawno zamontowałem core i5 3350p na wyżej wymienionej płytce (wszystko nowe) Jednak zauważyłem że temperatury na procku w spoczynku wachają się w okolicach 35-43 a w stresie ponad 60, w obudowie mam niezły pierdylnik bo to jakiś ibox force 2109... tylko właśnie z tego co zauważyłem wszystkie w miarę przewiewne budy mają +2 wiatraczki a moja płyta chyba obsłuży tylko 1 ;( poradźcie coś co zbije troche tą temperature ( może zacząć od chłodzenia )

Opublikowano

Nie polecam obudów iBOX sam mam i ona  jest do du....

Wracając to można SilentiumPC Gladius M40

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Te temperatury nie są aż takie duże. Ale jak obudowa to "piekarnik" to warto ją zmienić, a dopiero potem ewentualna zmiana chłodzenia.

Najpierw jeszcze napisz jaki masz budżet na całą zmianę.

Opublikowano

budżet to tak koło 120 więcej nie chce bulić bo i kręcić procka nie zamierzam 

Widzę jednak że ten zalman Z1 akurat wpasowuję się w mój budżet tylko powiedzcie mi jak ta obudowa ma odprowadzać ciepło z procesora (Box chłodzenie) skoro nie ma bocznej kratki? (głupie pytanie no ale nie ogarniam tego jeszcze)  no i jak sprawa będzie wyglądać z tymi wentylatorami ona ma chyba 2 przód i tył a ja na płycie z tego co zauważyłem mam chyba tylko 1 podejście 4 pin no chyba że one idą gdzie indziej 

Opublikowano

Ok ruzumiem że w n200 i z1 jest miejsce z tyłu na kable bo w moim iboxie kompletnie nie ma ... a i czy przejściówka z 4pin na sata bedzie w porządku działać ? ( mam tylko 1slot wolny 4pin a sata aż 3 jeszcze)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...