Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ciągłe restarty, nie działa serwer FiberHost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komunikat techniczny

2014-03-23 08:34:30

Nasz system monitoringu wykrył usterkę maszyny, na której znajduje się Twój serwer Nazwa serwera. (37.59.10.167:30995)

To nie reklama (Tylko skopiowanie z hostingu)

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

Na moje oko bankrutują. W Sobotę rano nie działała tylko s1 jak sprawdzałem przez ping w cmd windowsa. Dzisiaj s2 i s3 też zero odpowiedzi. BOK mi nie odpisuje. Dużo nie straciłem bo to tylko 5.40zł na serwer dla mnie i kolegów. No, ale nawet informacji co jest nie tak.

Opublikowano

Troszkę za bardzo rozpędziłeś się z takim czymś na forum. MPC forum jest niezależnym forum, i raczej dużo nie ma wspólnego z FiberHost gdzie masz serwer. Lepiej napisz do nich bo to oni Tobie mogą pomóc a nie forumowicze.

2w6ic6t.png

Opublikowano

Troszkę za bardzo rozpędziłeś się z takim czymś na forum. MPC forum jest niezależnym forum, i raczej dużo nie ma wspólnego z FiberHost gdzie masz serwer. Lepiej napisz do nich bo to oni Tobie mogą pomóc a nie forumowicze.

Gdyby odpisywali. Od soboty rana ZERO odpowiedzi z BOK.

Opublikowano

Tak, ale forumowicz nie pójdzie i nie naprawi im maszyny tak ? Przeczytaj dokładnie komunikat i w nim jest, że maszyna ma jakiś problem. Więc ten temat jest bezsensowny.

2w6ic6t.png

Opublikowano

Być możliwe to wina serwera nie hostingu :F

Bukkit/spigot masz?

Wyłącz restart-on-crash ;)

Być może "coś" ci crashuje serw

Opublikowano

Napisz do nich na fanpage tam moze CI odpisza..

TAK BTW. Fiberhost to ujowa firma..Zawsze sa problemy z serwerami do minecrafta , z serwerami do csa ( non-steam nie moze wchodzic) jak i maszyny vps (instalujesz tsa , pochodzi z 2h i wypierdala error)

Opublikowano

Nikt z mpc temu nie zaradzi... To prawdopodobnie wina hostingu, polecam zmiane na lvlup.pro ;)

Właśnie z lvlup.pro przeszedlem na fiberhost bo taniej

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

Ehhh. Pisałem o tym w innych tamatach. Podczas tego błędu nie połączysz się nawet z ftp. Jest to ich wina, a BOK może Ci odpisać po dwóch dniach (prosimy o cierpliwość). 

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Już tłumaczę. FiberHOST ma od wczoraj problemy z maszynami.

O 12 napisali na swoim FB, że serwery już powinny działać i nie powinny występować z nimi problemy. Jeżeli nadal występują błędy powiedz czy coś wykakuje Ci w monitorze zasobów ew. wykonaj reinstalację serwera przed tym skopiuj pliki. Podaj listę pluginów oraz logi z konsoli.

A tutaj powód:

Jedna z aplikacji działająca na serwerze dedykowanym wygenerowała bardzo duże obciążenie zużycia pamięci RAM. Można powiedzieć, że był on przez całą noc (bo to właśnie wtedy się stało) na 100% obrotach. W pewnym momencie maszyna nie wytrzymała i się wyłączyła co skutkowało brakiem dostępu do usług klientów. Dokładniej mówiąc był to problem z zawieszonymi procesami dynmapy. Aplikacja została już skasowana z serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...