Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UI,HUD Stworzenie Własnego

Fabula

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem grafikiem i chciałbym sobie stworzyć swój własny hood
jak to zrobić? szukałem w internecie to wszędzie pokazuję jak wgrać gotowca

np. chciałbym zrobić taki HUD tylko po dodawać własne zdjecia  jak to zrobić jak zamienić ten plik i gdzie go wstawić?
przeszukałem cały internet .... same instrukcje jak zaistalować gotowca a nie jak zrobić swojego

LICZĘ NA WASZĄ POMOC POZDRAWIAM

1358975547-U122399.jpg
Opublikowano

Z tego co się orientuje to to co podałeś w screenie to "nakładka" na lola, różni streamerzy to mają.Zwyczajne obramówki, które są nałożone na stream czy video.. Oni w grze tego nie widzą

Opublikowano

Wiem  o tym czytałem to na 20 innych forach

a jak chce zrobić własną i ją wstawić do tego pliku po prostu wstawić ją do gry???
przecież jakoś musieli je zrobić a te gotowce mi się nie podobają i chce własne symbole tam powstawiać !

1358975547-U122399.jpg
Opublikowano

Ale co chcesz osiągnąć?To jest nakładka tego nikt w  grze nie widzi, HUD możesz sobie zmienić poprzez różne programy i wątpie że ktoś Ci napisze jak to zrobić.A jeśli chcesz taką nakładke zrobić i twierdzisz że jesteś grafikiem to już powinieneś wiedzieć najlepiej jak to zrobić.

My to widzimy na streamach i video w taki sposób:

>VIDEO/STREAM

>NAKŁADKA

Obraz wyjściowy czyli to co my widzimy.Tak jakbyś 2 screeny nasiebie nałożył.

@edit

Jak streamujesz to w programie chyba można wybrać co ma pokazywać na streamie a czego nie, wybierasz wtedy lola i ten plik graficzny i tyle, przynajmniej tak mi się wydaje, a w plikach video to przy montażu nakładasz na obraz..

Opublikowano

Tak dokładnie! chodzi mi o ten HUD !
to chce właśnie sobie zamienić jak to zrobić? które pliki mam edytować itp...
to że ogarniam gimpa nie oznacza że ogarniam jakieś HUDy :D

1358975547-U122399.jpg
Opublikowano

HUD gry to już chyba grubsza sprawa z plikami gry, na pewno nie da się tego zmienić poprzez zrobienie grafiki i wklejenie na  zasadzie kopiuj-wklej.Pytaj na forach gdzie postują te pozmieniane HUD'y może trafi się ktoś kto to robi i Ci wyjaśni.

Opublikowano

Właśnie o to mi chodzi .... chciałbym stworzyć własny   szukałem wszedzie i nie znalazłem a angielskiego nie znam więc angielskie forum odpadają

1358975547-U122399.jpg
Opublikowano

To życze powodzenia, gdzie 95% polskich ludzi interesujących się Lol'em to 13 letnie sebastiany, naucz się angielskiego to podstawa w szukaniu czegokolwiek w sprawach modyfikacji gier..

Opublikowano

Nie mam zamiaru jechać za granicę a jak anglik przyjedzie od mnie on musi znać mój język nie ja jego
największa bzdura jaką mogli wymyślić wprowadzając to na siłę do szkół nawet do matury ale to juz inny temat
dzięki kolego za pomoc

1358975547-U122399.jpg
Opublikowano

Napisałem!
Dzięki kolego za pomoc
ps. szkoda że Polacy na niskim poziomie w tych sprawach są myślałem że jak tu napiszę to będę miał napływ informacji
a angielskiego się nie nauczę w dzień

1358975547-U122399.jpg
Opublikowano

Wyciagasz hudatlas.tga z plików gry konkretnie za pomocą Skin Installer Ultimate,przerabiasz w gimpie czy tam w psie,zapisujesz później wgrywasz do skin installer ultimate zaznaczasz każdy kwadradzik instalujesz i masz..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...