Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 2 - Chmura Steam

Ryszardinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram w wiedźmina 2 już od dłuższego czasu od początku z włączonym zapisywaniem postępów na tzw. "Steam Cloud". Od bodajże 3 aktu mam poważne problemy techniczne. Pierwsze wczytanie gry wchodzi bez problemu ale następne kończy się wywaleniem do pulpitu, tak samo próba cofnięcia się do menu głównego a po pewnym czasie próba zapisu czy rozmowy z kimś również. Mam teorię że to wina tego ST ponieważ w W2 nie ma możliwości nadpisania stanu gry(przynajmniej ja nie mam) i każdy kolejny zapis jest nowym przez co spora ilość MB wolnej pamięci jest zużywana a ja często zapisuje i teraz mam na ST chyba ok 1 MB wolnego i właśnie przez to są te crashe. Już wyłączyłem zapisywanie na tej chmurce ale nic to nie dało, próbowałem również usunąć zapisane stany ale po każdym usunięciu wywala a tych zapisów licząc mało skrupulatnie to chyba coś ponad 100(sto) także każde włączenie gry kliknięcie z 2/3 razy o poczekanie aż usunie było by bardzo czasochłonne. Na dodatek nie wiem gdzie się teraz te zapisy zapisują po w folderze "używkownik/dokumenty/witcher2/savegames" nie ma żadnych oprócz tych co usunąłem bezpośrednio z gry.

Ma ktoś pomysł jak usunąć wszystkie zapisy z "Steam Cloud" oprócz ostatniego i zrobienie tak aby się zapisywało u mnie na dysku?

Z góry dziękuje.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...