Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mateuke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Grywam sobie czasami w battlefield heroes, ale ostatnio zaczęła mnie ta gra nudzić, masa cheaterów, i nie tylko... Zacząłem więc szukać jakiejś innej gry, najlepiej f2p, i znalazłem battlefield p4f. Gra bardzo fajna, dobry zabijacz czasu, takie mini bc2 lub bf3. Ale na średnich/wysokich ustawieniach doznałem bardzo małej ilości fpsów, a mianowicie wachania pomiędzy 30 a 20. Co więcej na wysokich jest tyle samo co na średnich, dopiero po zmianie na niższe mam po 99, jak nie więcej. Dobrze wiem że wadzi tutaj mój słaby komputer, ale jak na razie nie mam środków na nowy... Poniżej specyfikacje:

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+ 2.0GHz

Karta graficzna: ATI Radeon HD 4300/4500 Series

Ram: 3,5GB

System operacyjny: Windows Ultimate 32bit

Wolne miejsce na dysku z grą: Nawet do 150GB

Indeks wydajności daje 3,7

Proszę o podanie jakiś wskazówek, programów itp. Czego kolwiek co podniesie te fps'y chociażby o 5-15, to już i tak by było bardzo duże wyciśnięcie. Pozdrawiam Mateuke

Opublikowano

Wszystko powyłączane, sterowniki najnowsze, pobrałem PowerStrip'a ale nie wiem jak go dobrze ustawić, podobno pomaga w zwiększeniu fps'ów kosztem procesora i karty graficznej. Help :(

Opublikowano

Sprawdź czy masz u siebie taką opcje w karcie graficznej,a następnie przesuń suwak jak na poniższym ss:

3.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJSLBNACOS3UTO6H

Opublikowano

Sprawdź czy masz u siebie taką opcje w karcie graficznej,a następnie przesuń suwak jak na poniższym ss:

3.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJSLBNACOS3UTO6H

Nie wiem jak się dostać do tych ustawień, po kliknięciu PPM na pulpit wyświetla mi się tylko takie coś:

ax5g.png

A jak w to wejdę to takie coś:

fws5.png

Próbowałeś Gameboostera?

Próbowałem, driver boostera również, i ccleanera, mam system od razu po formacie, żadnych śmieci i innych gówien.

Edit:

Znalazłem mniej więcej to okno o które chyba Ci chodziło:

zp68.png

Co dalej ?

Opublikowano

Nie wiem jak się dostać do tych ustawień, po kliknięciu PPM na pulpit wyświetla mi się tylko takie coś:

ax5g.png

A jak w to wejdę to takie coś:

fws5.png

Próbowałem, driver boostera również, i ccleanera, mam system od razu po formacie, żadnych śmieci i innych gówien.

Edit:

Znalazłem mniej więcej to okno o które chyba Ci chodziło:

zp68.png

Co dalej ?

No to dokładnie to będzie.Czekaj na odświerzanie pionowe dajesz do końca suwak na lewo.I powinieneś zyskać troszkę fps-ów.

Opublikowano

Ostatnie to co możesz jeszcze zrobić w ustawieniach 3d karty graficznej to ustawienie poziomu mipmap na jakość.

Jeśli to nie pomoże to i niestety już też nic innego nie pomoże.Tylko zmienić kompa,bo już więcej nic nie z cudujesz .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...