Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem fps'y białe linie

12kzhita

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem, otóż od pewnego czasu mam o polowe fps'ow mniej np w lolu na max mialem 120-130 teraz mam 50-60 w mc mialem 700-800 mam 120-150 nie raz spada do 20 .. 

2 problem dotyczy się białych lin oraz crashowaniu swiata w mc.Wlaczam Mc i mam biale linie na krawedziach blokow oraz gdy gram w lola tak 30-40 min robi sie czarny ekran na 10-20 sec i potem pisze ze sterownik grafiki przestał działać 

sprzęt

Phenom II 250 

GTX 660 Ti Asus

Deus g1 500 W

Mobo-MSI 790FX -GD70

4 GB ram

Sterowniki aktualne

http://speedy.sh/AkqEh/Screenshot-2014-03-22-18-58-52.jpg
 tutaj ss Białych lin w mc

1374504508-U558502.png

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo masz super chłodzenie które utrzymuje temp. procesora na 0*C albo masz popsute czujniki (ew. wgl. ich nie masz a system je wykrywa bo tak)

Opublikowano

zamiast samemu czyścić pliki TEMP. możesz użyć programu TFC Temp file cleaner. pobierzesz go z

www.bleepingcomputer.com/download/tfc/ 

strony.

Opublikowano

reinstalowałeś sterowniki? przeskanuj kompa antywirusem albo Dr web cure it (link znajdziesz w googlach tylko nie z dobrych programów!) podaj temperatury podzespołów.

Opublikowano

Ja jestem chyba ślepy, bo żadnych białych pasków nie widzę. Jeśli chodzi o te białe paski pod drzewami to wystarczy zmienić ustawienia AA. Spróbuj ustawić większe niż masz.

@edit

Widzę, że masz optifine, to z tego co pamiętam da się to tam ustawić. Jeśli nie wejdź w kartę graficzną.

Opublikowano

Hehe,też tak miałem.Masz pewnie Nvide.Zmien tam na to:

http://scr.hu/22xx/e8l25

pewnie masz "Stosuj preferencje użytkownika" zmien na "Użyj ustawień aplikacji 3D ;-)"

Opublikowano

Wyczyść komputer z kurzu :/ to jest chyba przyczyną...wyczyść start/uruchom/%temp% i wyczyść dysk w którym jest windows np. Dysk lokany © *ppm* *właściowści *oczyszczanie dysku* *zacznacz wszystko* i czyśc :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...