Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The World of Selfen

SandałMojżesza™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

The World of Selfen to gra zręcznościowa. Robię ją sam, jest ona narazie w fazie beta-testów.

Podczas tworzenia gry wzorowałem się na znanej większości użytkownikom grze "Flappy Bird".

W grze chodzi oto żeby trafić do środka takich "posągów":

et4n79.jpg

Za każde trafienie naszym ludzikiem (Selfenem):

uc5ujw.jpg

do środka dostajemy +1 punktów.

yprzmn.jpg

Gra nie ma końca, można nabijać punkty ile wlezie. 

Im więcej mamy punktów tym gra jest trudniejsza (Selfen szybciej spada i trudniej trafić do posągów).

Download (wersja 0.3 beta):

Skan:

Jest to narazie "prototyp" gry, nie ma nawet menu, chodzi mi oto żebyście mi powiedzieli co dodać/zmienić itp ;)

Gra nie powstałaby bez pomocy @Conscent ;) Dzięki mu wielkie za to co zrobił.

Skrin z wersji 0.3 beta:

vqtsvn.jpg

~Ja tam banuje malphite tylko ze względu tego strasznego dźwięku na ulcie. Boję się, że kiedyś dostanę ataku serca jak niespodziewanie wyskoczy, a potem ban za afk, bo w karetce same noby przyjadą...

Opublikowano

Gra fajna mam narazie 30 punktow

wiemy ze jestes doge albo vaynerem

Najfajniejszy by byl sklep lub wybor ludzika.

Dziękuje za ocenę ;)

Sklep mógłbym zrobić, tylko nie za bardzo wiem co by tam w nim miało być ;x

~Ja tam banuje malphite tylko ze względu tego strasznego dźwięku na ulcie. Boję się, że kiedyś dostanę ataku serca jak niespodziewanie wyskoczy, a potem ban za afk, bo w karetce same noby przyjadą...

Opublikowano

Gra prosta, ale zarazem na prawdę wciągająca xD Chętnie pograłbym w to na moim andku, tylko jedynie troszkie lepszą grafikę ;d

Opublikowano

Gra prosta, ale zarazem na prawdę wciągająca xD Chętnie pograłbym w to na moim andku, tylko jedynie troszkie lepszą grafikę ;d

Wielkie dzięki za opinie! :) 

Postaram się polepszyć tą grafikę, ale pamiętajmy że ona jest rysowana ręcznie :D

Jak skończę ją robić na komputer to z pewnością przekonwertuje ją na androida ;)

Opublikowano

Świetna gierka! Powodzenia w rozwoju. Co do sklepu to mógłbyś tam dodać jakieś ciuszki i boostery ;)

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Wersja 0.2 beta dodana do downloadu! ;)

Zmiany:

- drobne poprawki stylistyczne (narazie wielkich zmian nie ma, ale grafika przede wszystkim drzew napewno zostanie zmieniona)

- poprawki posągów

- easter egg

- bardzo bardzo bardzo prowizoryczne menu

- nieco zmieniony teren

- optymalizacja

- zmienione sterowanie (WSAD)

Opublikowano

Easter Egg rozwalił xD

Mimo że nie jestem zwolennikiem grania strzałkami, w tej grze lepiej było strzałkami ;_;

Jakieś dzwięki można by dać xD

Opublikowano

Easter Egg rozwalił xD

Mimo że nie jestem zwolennikiem grania strzałkami, w tej grze lepiej było strzałkami ;_;

Jakieś dzwięki można by dać xD

^^

Jak mówisz że strzalki lepsze to okej, w następnej wersji będą już strzałki.

Dźwięki? Chodzi o muzyczke czy o jakiś dźwięk "zaliczenia" tych posągów? Dźwięk "zaliczenia" (bez skojarzeń) będzie w nowej wersji.

I odrazu mówię że w nowej wersji grafika się całkowicie zmieni dzięki użytkownikowi @Conscent

który narysował dla mnie całą plansze ;)

@down

oj tam oj tam, napewno jest 100x lepiej niż było

Opublikowano

Grafika dupy nie będzie urywać ,na początek powinna być ok (bo nie jestem jakimś wyśmienitym rysownikiem więc nie spodziewajcie się zbyt wiele)  :mellow:

Opublikowano

^^

Jak mówisz że strzalki lepsze to okej, w następnej wersji będą już strzałki.

Dźwięki? Chodzi o muzyczke czy o jakiś dźwięk "zaliczenia" tych posągów? Dźwięk "zaliczenia" (bez skojarzeń) będzie w nowej wersji.

I odrazu mówię że w nowej wersji grafika się całkowicie zmieni dzięki użytkownikowi @Conscent

który narysował dla mnie całą plansze ;)

@down

oj tam oj tam, napewno jest 100x lepiej niż było

A może przy starcie wybór sterowania? ;)

Tak, dokładnie chodzi o dźwięk "zaliczenia" xD

Opublikowano

mode przypierdol

Ahm, okej ;)

Odrazu zapowiem ze dziś już udostępnie do pobrania aktualizacje 0.3 beta wcześniej z wcześniej już zapowiedzianą poprawą

grafiki ;)

Jeśli znaleźliście  jakieś błędy w poprzednich wersjach lub macie jakiś pomysł co dodać/zmienić to napiszcie a z chęcią go zrealizuje ;)

Opublikowano

Sorry że tak póżno, no ale sorry taki mamy klimat ;D

Aktualizacja 0.3 beta dodana do downloadu! ;)

Zmiany:

- Polepszona grafika dzięki użytkownikowi @Conscent

- Zmiana ludzika (Selfen przypominający ząb zamienił się w króliczka)

- optymalizacja

- Poprawa mechanika gry

- Malutki easter egg w menu

- dodano dźwięk "zaliczenia" xD 

- Powrót sterowania na strzałki

Dobra jak tak to zajebiemy skrinem:

vqtsvn.jpg

Opublikowano

W sumie na razie beta to oczekiwać wiele nie można. Mi się szybko znudziła, cały czas lądujesz do jednego miejsca. Czekam na rozbudowanie, mógłbyś dodać checkpointy lub i jak nie trafisz to się wynik resetuje.

Opublikowano

Pomysł fajny trochę gorzej z wykonaniem (grafika), w czym ją piszesz? 

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

W sumie na razie beta to oczekiwać wiele nie można. Mi się szybko znudziła, cały czas lądujesz do jednego miejsca. Czekam na rozbudowanie, mógłbyś dodać checkpointy lub i jak nie trafisz to się wynik resetuje.

Dziękuje za ocene. Wynik będzie się resetował w kolejnej wersji.

Ważne info:

W kolejnej aktualizacji będzie dodany sklep gdzie jak narazie będzie można kupić rangi aka plakietki

za 5 punktów można dostać plakietke z nr 2 za 10 plakietkę z nr 3 i tak dalej ;)

Na prośbę teskiego ludzik zostanie zwiększony i gra utrudniona

jeśli macie jakieś pomysły co dodać to pisać ;)

//w sklepie będzie można kupić różne rzeczy typu mniejsza grawitacja itp ;)

///Dziękuje wszystkim za wszystkie głosy na "Tak"! Narazie jest tylko jeden głos na nie

przez LoveCmD któremu odbija bo się pokłócił ze mną a więc musiał się "odegrać" zaraz pewnie będzie kolejny głos na nie

od "HejterskiPL" a więc czekamy ;)

////Ankieta zamknięta ale mimo to dziękuje za wszystkie głosy, musiałem zamknąć bo @LoveCmD zwołuje swoich

kolegów z podstawówki żeby hejtowali ten temat i dawali głosy na nie a więc zaraz pewnie pojawią się hejty.

Opublikowano

w sklepie:

Super Buty-Skaczesz Dalej

Murek-Dodaję więcej przeszkód

Pancerz- Niszczysz przeszkody

takie coś by było fajne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...