Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet szybkość

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie jak zwiększyć szybkość internetu na wsi mam teraz 4mb a max w pakiecie moge miec 10mb czy do tego potrzebne są światłowody ?

Miały one powstać u nas rok temu ale zdaje mi się ze będą one w tym roku ;)

I czy to zależy od szybkości internetu by mieć nicki ping w np lolu 

Opublikowano

Glownie od uploadu.

Swiatlowod to taki pic, jakos to nazwac musieli.

Jesli w umowie masz napisane 'do 4Mbps' mozesz miec taka predkosc ale nie musisz. Przewaznie nikt nie ma.

graphic.png
Opublikowano

Glownie od uploadu.

Swiatlowod to taki pic, jakos to nazwac musieli.

Jesli w umowie masz napisane 'do 4Mbps' mozesz miec taka predkosc ale nie musisz. Przewaznie nikt nie ma.

W umowie mam do 10mb

Opublikowano

Up moze byc nawet ponizej 1mb :)

Nie sądzę bym miał poniżej 1mb . 

Prawde mówiac miałem od poczatku 1mb ale kupiłem internet do 10mb i 1 kwietnia ma niby działać a w tej chwili mam 4mb(z tego pakietu do 10mb)... A miałem miec kwietnia xD Czy to się zwiększy 

Opublikowano

Raczej nie, jeśli masz więcej. Z resztą zobaczysz jak przyjdzie :P

A jest jeszcze jeden problem gdy ogladam coś na twitchu to scina mi sie na medium czy to zależy od uploadu bo na yt to teraz moge ogladac w HD i nic nie ścina .

Opublikowano

sprawdź ilość zużytego cpu podczas oglądania twitcha. U mnie na athlonie x2 100% jak wejde na twitcha więc możesz się sugerować wydajnościa cpu

Zużycia cpu mam ok 35-40

Opublikowano

Jeszcze jedna sprawa by nie pisać kolejnego tematu .

Od wczoraj co 2-3 min wyłacza mi się internet nie wiem z jakich przyczyn np ogladam live wyłaczy sie ogladam coś na yt wyłaczy sie itp . Co robic i czemu tak jest ?

I po chwili właczy sie na nowo .

Opublikowano

pokaż temperatury sprawdzone HWMonitorem i następnym razem użyj @Edit

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...