Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pet dla maga

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że takich tematów było od groma , ale...

Mam zamiar zagrać sobie magiem , od 0 . I dręczy mnie jedno pytanie , jakiego uniwersalnego peta wybrać ? Mroczek , fibi , centek... Centek mi się znudził, mroczek bosko wygląda, a fibi buf,, i tu pojawia się dylemat.. mroczek vs fibi .. Lub coś innego doradzicie ? Kasa nie gra roli.

Opublikowano

@zgłoszenie zostało wysłane

@Topic 

Napisałem że będę expił go od 1 lvl. Chodzi mi tylko o to , jaki byłby najlepszy. Fibi, mroczek, nie wiem , nie wiem...

Opublikowano

@zgłoszenie zostało wysłane

@Topic 

Napisałem że będę expił go od 1 lvl. Chodzi mi tylko o to , jaki byłby najlepszy. Fibi, mroczek, nie wiem , nie wiem...

No tak, nie ma to jak zgłosić post moderatora z powodem "offtopic/spam".

Skoro chcesz go expić, to exp. Gdybyś przeczytał mój post, to wiedziałbyś, że polecam fibi.

Opublikowano

No tak, nie ma to jak zgłosić post moderatora z powodem "offtopic/spam".

Skoro chcesz go expić, to exp. Gdybyś przeczytał mój post, to wiedziałbyś, że polecam fibi.

Pisząc ten post też zrobiłeś offtop. 

@topic. Posiadałem centka na łuku i nie powiem ,sprawdzał się , ale mroczek bosko wygląda i chyba na nim przystane, ale ... Poczekam jeszcze na kilka postów graczy , a nie ofttopu moderatora.

Opublikowano

Fibi odradzam na takim poziomie. Jest kompletnie nie przydatnym petem w początkowym etapie gry. Z własnego doświadczenia mogę Ci polecić centka. Po wbiciu mu obrony, na +9 jest jak skała. Poza tym wygląd, wyglądem. Ale tutaj chodzi o przydatność i praktyczność. Tak zwane "maskotki" (mam na myśli puszki, świnki noworoczne, gołębie, szopy, itd) kupuj dopiero na wyższym poziomie, kiedy nie będzie nic do roboty i pozostanie Ci tylko afczenie. Wtedy będziesz mógł "poszpanować" i pokazać ludziom swój "gruby" portfel, jak to niektórzy robią przy mini-landzie. Na kij Ci fibi, puszek, skoro padną w parę sekund?

1389652693-U623174.png

Opublikowano

Po pierwsze mod nie zoftopował nigdzie, a po drugie fibi, bo mroczuś nie daje buffa, a ilości ich hp są bardzo podobne, nie leć na wygląd bo mroczuś jest gorszy.

Opublikowano

Fibi odradzam na takim poziomie. Jest kompletnie nie przydatnym petem w początkowym etapie gry. Z własnego doświadczenia mogę Ci polecić centka. Po wbiciu mu obrony, na +9 jest jak skała. Poza tym wygląd, wyglądem. Ale tutaj chodzi o przydatność i praktyczność. Tak zwane "maskotki" (mam na myśli puszki, świnki noworoczne, gołębie, szopy, itd) kupuj dopiero na wyższym poziomie, kiedy nie będzie nic do roboty i pozostanie Ci tylko afczenie. Wtedy będziesz mógł "poszpanować" i pokazać ludziom swój "gruby" portfel, jak to niektórzy robią przy mini-landzie. Na kij Ci fibi, puszek, skoro padną w parę sekund?

Piona , masz like za to że tak się rozpisałeś. To niby fakt, a co powiesz na temat mroczka ? Jak bloczy na początkowych lvl'ach ? Jak bije ? Bo to on mi się podoba ;).

@edit. 

centka mam i mniej-więcej wiem co potrafi.

Chciałbym tylko poznać wasze zdanie na temat mroczka i ew co wy wybralibyście na moim miejscu.

Opublikowano

Ja zostaje przy centku, jeśli chodzi o dobrego tanka. Natomiast posiadam mroczka 92 lvl i muszę przyznać, że nie jest najgorszy. Świetnie sprawuje się na niektórych mapach, (nawet akt 5) aczkolwiek mogłoby być lepiej. Posiada również w miarę dobry dmg, ze względu na swój element ognia. Muszę przyznać, z moich obserwacji, że jest świetnym petem na początkowych mapach, expowiskach. Właśnie ze względu na swój atak. Mówiąc krótko. Cent to typowy tank, którego zadaniem jest tankowanie mobków w skuteczny sposób, a mroczuś jest połączeniem tanka z  tzw. "dd" (damage dealer). To są pety do expa. Natomiast jeśli chodzi, o glace, bądź pvp, to już inna bajka :)

1389652693-U623174.png

Opublikowano

Bo u mnie sprawa wygląda tak że grałem jakiś czas temu na finesi, mam tam 2 postacie 80 lvl.. I zmieniam serwer, ze względu na małą liczbe osób. Myślałem nad enigmą, co polecicie.

1.Enigma vs Avalon

2.Mroczek vs Cent.

3. ( zostanie mi jakieś 125 ND , co polecicie kupić aby polepszyć sobie gre ? będe grał od 0.  , myślałem nad dywanem i zwojami nad sell , aby hajsik się zgadzał)

Narazie tyle. Potem coś dorzuce do tematu.

Opublikowano

1. Myślę, że powinieneś wybrać Avalon, ze względu na sporą społeczność tego serwera. Dla niektórych może to być minusem, aczkolwiek zawsze znajdzie się jakaś grupa do expa, drużyna na rajdy, różnorodność przedmiotów na nos-bazarze. Można tak wymieniać cały dzień. Decyzja jednak należy do Ciebie, a z własnego doświadczenia polecam grać z przyjaciółmi, także nie trzeba zawsze sugerować się serwerem. 

2. Tak jak wcześniej wspomniałam, jestem za centkiem z wiadomych powodów. Jednakże ponownie, wybór jest Twój ;)

3. Kiedyś nie było pojazdów i raczej sobie wszyscy radzili. Jest to dość spora suma, jak na początek gry, nie ukrywajmy. Zamiast takiego dywanu można kupić wiele, innych przydatnych przedmiotów. Natomiast bardzo ułatwia rozgrywkę, także jeśli koniecznie chcesz szybciej się poruszać po NosTale, śmiało go kupuj. Nie będzie to zły zakup. Za resztę gotówki, po sprzedaniu itemów z NM, najlepszym pomysłem będzie rozpoczęcie resellu. Oczywiście jeśli dobrze się w tym orientujesz. Po uzbieraniu jakiejś większej sumki, odłóż sobie parę kk na następny resell, a za pozostałą część golda kup przedmioty trzymając się takiego schematu:

resy ---> eq ---> sp ---> zbędne rzeczy typu: avatary, noskumple, itd

1389652693-U623174.png

Opublikowano

1. Myślę, że powinieneś wybrać Avalon, ze względu na sporą społeczność tego serwera. Dla niektórych może to być minusem, aczkolwiek zawsze znajdzie się jakaś grupa do expa, drużyna na rajdy, różnorodność przedmiotów na nos-bazarze. Można tak wymieniać cały dzień. Decyzja jednak należy do Ciebie, a z własnego doświadczenia polecam grać z przyjaciółmi, także nie trzeba zawsze sugerować się serwerem. 

2. Tak jak wcześniej wspomniałam, jestem za centkiem z wiadomych powodów. Jednakże ponownie, wybór jest Twój ;)

3. Kiedyś nie było pojazdów i raczej sobie wszyscy radzili. Jest to dość spora suma, jak na początek gry, nie ukrywajmy. Zamiast takiego dywanu można kupić wiele, innych przydatnych przedmiotów. Natomiast bardzo ułatwia rozgrywkę, także jeśli koniecznie chcesz szybciej się poruszać po NosTale, śmiało go kupuj. Nie będzie to zły zakup. Za resztę gotówki, po sprzedaniu itemów z NM, najlepszym pomysłem będzie rozpoczęcie resellu. Oczywiście jeśli dobrze się w tym orientujesz. Po uzbieraniu jakiejś większej sumki, odłóż sobie parę kk na następny resell, a za pozostałą część golda kup przedmioty trzymając się takiego schematu:

resy ---> eq ---> sp ---> zbędne rzeczy typu: avatary, no

Myślałem że własnie na avalonie już są wszyscy wykokszeni , glaca i te sprawy, z tego względu myślałem nad enigmą, ale jeszcze się zastanowię.. Jeżeli chodzi o peta to wybiorę chyba tego mroczka ;-) Aczkolwiek zaczerpnę jeszcze opinii innych graczy.Za reszte nd kupie chyba dywanik albo hajsik pod resell. W sumie, żeby coś grubego poresselować to trzeba mieć medal , więc nie wiem ;d Jak macie coś sensownego do powiedzienia to proszę bardzo :)

Opublikowano

No jak lubisz sam biegać po mapkach itd to graj na enigmie. Na avalonie masz wiecej graczy tak jak to juz ktos napisał. Masz rownież wiecej dostępnych przedmiotów na rynku dzieki czemu mozesz łatwiej sie uzbroić. Polecilbym ci grac wojem albo łukiem ponieważ na maga ciezko dostać cos konkretnego no i ogolnie ciezko sie magami wybić ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...