Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą

FiLaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio miałem dłuższą przerwę od od gry nfs world i teraz po jakimś czasie znowu do niej powróciłem . Jedyne co mnie dziwi to , że za każdym razem gdy uruchomię lunchera gry muszę pobierać aktualizację 1gb + tą drugą część. Wie ktoś z was czy to jest tylko u mnie albo jak można zapobiec instalowaniu tej samej aktualizacji przy każdym uruchomieniu gry ?

Opublikowano

A Ty grasz na swoim starym koncie, czy stworzyłeś nowe? Jeśli na starym to może wybierasz zły serwer? Np. wtedy grałeś na APEX, a teraz próbujesz zagrać na CHICANE? Gdy ja powróciłem do Worlda, też popełniłem ten błąd :D

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Opublikowano

A Ty grasz na swoim starym koncie, czy stworzyłeś nowe? Jeśli na starym to może wybierasz zły serwer? Np. wtedy grałeś na APEX, a teraz próbujesz zagrać na CHICANE? Gdy ja powróciłem do Worlda, też popełniłem ten błąd :D

Tu nie o to chodzi ;) Koledze za każdym uruchomieniem gry pobiera wszystkie pliki na nowo.

@topic

Jaki masz system operacyjny? Jaką wersję .NET Framework?

Sprawdź w folderze z grą, czy wszystkie pliki się tam znajdują (napisz, ile zajmuje ten folder przed uruchomieniem launchera).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Windows 7 64-bitowy , .net framwerok 4.0 (patrzyłem w edytorze rejestru) , przed instalacją folder ma 27mb a po instalacji  ma tyle samo xD

Opublikowano

Folder u mnie zajmuje 2,59 GB. Zobacz czy tyle ci się pobiera.

Opublikowano

Obecnie pobiera mi się 1gb + 265mb . Mogę dodać , że mam ustawione pobieranie z lepszą grafiką .

Opublikowano

Windows 7 64-bitowy , .net framwerok 4.0 (patrzyłem w edytorze rejestru) , przed instalacją folder ma 27mb a po instalacji  ma tyle samo xD

Sprawdzasz folder z launcherem, a musisz sprawdzić folder z plikami, które pobiera launcher.

Jeśli masz win7 poszukaj tego folderu w:

C:\ProgramData\Electronic Arts\Need For Speed World\

Spróbuj też pobrać standardową wielkość gry.

Folder u mnie zajmuje 2,59 GB. Zobacz czy tyle ci się pobiera.

To ile zajmuje, a to ile się pobiera to dwie różne wartości ;)

Przecież po pobraniu pliki są rozpakowywane i ilość danych się powiększa.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Sprawdziłem ten folder o którym napisałeś i nie mam tam Need For Speed World tylko jakieś dwa inne foldery EA Core i EA Services a co do standardowej wersji to też jest tak samo .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...