Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które czołgi wybrać?

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taka sprawę otóż nie wiem jakie czołgi z jakiej nacji. Czyli, że Np. Niemieckie niszczyciele, ruskie ciężkie itp. Jak na razie dążę do IS-8 czyli ciężkie mam. Zostaly mi lekkie, srednie,niszczyciele i arty. Jaką nacją się interesować, a jaką po prostu odrzucić ? Dodam jeszcze żeby bylo mówione jak dla laika, bo jestem nowy i nie znam tych skrótów itp. :) Z góry dzięki.

Opublikowano

Bardzo przyjemne medy mają też amerykanie, lecz u nich zabawa zaczyna się od Pershinga (który jest najlepszym medem na VIII tierze), potem mamy dobrego Pattona I i na szczycie genialny Patton III. Sherman Jumbo jeden z najtwardszych pancerzy na tierze, a T20 ma przyjemne działo, mobilnośc i małą sylwetkę, co bardzo pomaga w walkach na odległośc (działo się do tego nadaje), przejeżdżanie przez otwarte przestrzenie etc. Wg. mnie największą wadą T20 jest częste padanie załogi, aczkolwiek nie jest to tak bardzo uciążliwe, kiedy będziemy wystawiac bardziej bok czołgu (Side Scrap)    Ostrzegam- nie są to medy dla początkujących (chociaż była to moja pierwsza linia i pierwsza dziesiątka :D)

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

up

rozwaliles system

Angielskie sa rownie dobre co amerykanskie, a nawet lepsze pod wieloma wzgledami.

Polecam Ci niemiecki ruskie i amerykanskie tdki oraz medy z dowolnej nacji. Arty nie sa dobre dla newbie.

Opublikowano

Według mnie chinole mają dobre LT i MT, ale troche słabsze HT.

TD to według mnie Niemcy/Rosja

HT to w tej wersji Amerykańskie dają rade, 

MT i Lt to jak wyżej Chiny

Artę to Ameryka, Francja albo Brytole

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Bardzo przyjemne medy mają też amerykanie, lecz u nich zabawa zaczyna się od Pershinga (który jest najlepszym medem na VIII tierze), potem mamy dobrego Pattona I i na szczycie genialny Patton III. Sherman Jumbo jeden z najtwardszych pancerzy na tierze, a T20 ma przyjemne działo, mobilnośc i małą sylwetkę [...] Wg. mnie największą wadą T20 jest częste padanie załogi, aczkolwiek nie jest to tak bardzo uciążliwe...

Medy USA zaczynają się na T20, a kończą na Pattonie II. M48 jest kupą złomu według mnie. Mam go i 100x lepiej mi się grało Pattonem II. Lepsza mobilność, camo, mniejszy. Patton III jest bardziej spotterem bez zbytniej mobilności. Do tego jest wielki i nie ma camo. dlatego go zbytnio nie lubię :/

Co do Persha się zgodzę - nie ma lepszego meda na tym tierze.

Patton II jest genialny - świetne połączenie działa, mobilności i kamuflażu z niezłym pancerzem wieży.

A co do T20 - moim zdaniem jego zwrotność i przeładowanie to największe wady.

Co do samego tematu:

Arty to oczywiście Brytolce: dobry wychył działa, najlepszy tor lotu pocisku.

TD: USA do T110E3. Może byćzgrzyt przy T95 i T28, bo nie ruszają się prawie, ale warto, bo bardzo fajne pojazdy. Ew. jak wolisz coś mobilniejszego to linia do Obj 268.

MT: Nie polecam USA bo nie są dobre dla newbie, tak jak pan wyżej napisał. Bardziej ci polecam E 50M albo T-62A.

LT: Tego się nawet nie tykaj, bo tylko przekleństwa na ciebie będą lecieć. Gra LTkiem to trudny kawał chleba.

Opublikowano

Mysle tak:

HT- rosja

MT- Ameryka

LT-nie wiem dalej

niszczyciele- rosja/niemcy

arta-na razie chyba zostawię.

Chcial bym kazdy rodzaj czołgu dzięki czemu uczyl bym sie od początku gry każdej roli. Wiec potrzebuje fajnego LT i nie wiem jak z tymi td, ale chyba Niemca wezme. Czyli każdego rodzaju chińczyki i francuzy sprzedaje i mam kilka miejsc w garażu :P

Opublikowano

Aa dobra czyli Lt nie ma pytania  :P

Dobra to chyba TD'ki wezmę Niemieckie i będzie git :) Dzięki za odpowiedzi.

A tak w ogóle wypowiedzcie się na temat mojego ustawienia. Spoko czy może coś zmienic. Wiem tyle, że HT Rosji do IS8 jest dobre na newbie więc ok. Do reszty nie mam przekonania  :P

Opublikowano

Najlepsza dla newbie jest linia do IS-7, najłatwiejsza do ogarnięcia, dobra mobilność, dobry pancerz i działo, które przewija się przez 3t. 

Amerykańskie medy- faktycznie trudne do ogarnięcia aktualnie jestem na T20, ale odechciała mi się gra nimi i wrócilem na JUMBO i wbijam T29

Opublikowano

Dlaczego trudne ?:) Mi się fajnie nimi gra. Magazynek dobra szybkość i run zna tyły wroga przy okazji odkrywając kilka camperów i zabijając  arty  :) Lubię przyczyniać się dla drużyny nawet jeśli padam.

Opublikowano

Medy:

-ruskie do t62a

HT:

-ruskie do is7

-niemieckie do E-100

LT:

-francuskie do Batchata

TD:

-niemieckie do WT

-francuskie do focha 155

-amerykańskie do e3 (e4 też dobre)

W zasadzie wszystkie linie td są jednakowo dobre.

@up

Co do amreykańskich medów, to są baaardzo trudne do ogarnięcia. Mam m48 Pattona i jest to niezły czołg, ale jest to raczej sniper, w pojedynkach 1 vs 1 nie ma szans z innymi medami.

Opublikowano

Dlaczego trudne ?:) Mi się fajnie nimi gra. Magazynek dobra szybkość i run zna tyły wroga przy okazji odkrywając kilka camperów i zabijając arty :) Lubię przyczyniać się dla drużyny nawet jeśli padam.

Dobra szybkość? 45km/h?

Magazynek? Od kiedy?

Od kiedy Pattonem III się robi kamikadze rajd? Od kiedy JAKIMKOLWIEK medem się robi kamikadze rajd?

Opublikowano

up. Dobra nie spinaj się... To, że Ty grasz w tą gre 3lata to nie znaczy, że ja jako lajk mam być wyzywany od najgorszych bo jade medem na pałe. Zamiast mi to wytłumaczyć to piszesz pierdy.

Opublikowano

up. Dobra nie spinaj się... To, że Ty grasz w tą gre 3lata to nie znaczy, że ja jako lajk mam być wyzywany od najgorszych bo jade medem na pałe. Zamiast mi to wytłumaczyć to piszesz pierdy.

O wiedze masz zadbać ty a nie ludzie w teamcie gdzie nie wiesz co piszesz ...

Jak jeździsz medami na pałe to jesteś osłabieniem dla drużyny a nie wzmocnieniem .

Patton ani żaden czołg średni z tej linii nie ma magazynka , ma magazyn z amuniacją ale nie magazynek .

To nie czołgi do jakiś bezsensownych jazd na pałe zobacz sobie filmiki jak tym ludzie grają ...

A z HT no to obowiązkowo KW-1 , sam czołg nie cała linia .Z MT to z początku nic nie polecam ale jak cos ogarniesz to ruski/usa ewentualnie brytole , z arty nie polecam wogule grać a TD to każde oprócz lini do WTF ze wzgledu na pancerz . (z początku)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Pograj na teście i sprawdź sobie który czołg Ci najbardziej odpowiada.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi -.-... Mam 5czołgów z czego 4 bardzo fajnie mi idzie i często wygrywam. 5 to przeklęty T-46, którego kupiłem wczoraj i wygrałem z 2/3 gry a grałem 15 !!!! O co w tym chodzi? Bagno jakieś czy jak ? :angry:

Opublikowano

Pech. Ja mam z 200 bitew zagranych na 212A z czego ok. 35% wygranych (czyli mój tata zagrał 70% bitew zagranych tym czołgiem xD). Musisz wyczuć czołg, nauczyć się nim grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...