Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsungowy android nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chcę wgrać nowego android do samsunga s3 tak by po starym nie został ślad a ten wyglądał jak prosto z salonu samsunga

ważne by wszystko było pewne i instrukcja przyjemna (bo nie miałem stycznosci z androidem)

jednym słowem chodzi mi o orginalnego androida samsunga i czy jak go wgram traci sie gwarancje ?

Opublikowano

dobra to tak ja mam patrzeć na ten firmware ?

i ktorego wybrac do pobrania

-cnx

-zta

-swc

bo chodzi mi tylko o to by miec orginalnego androida po polsku i żebym mógł go aktualizować przez wi-fi :) chyba że teraz też moge :D

Opublikowano

Wszystkie są oryginalne. CNX, ZTA itp. - zakodowany w nich jest kraj, dla którego jest przeznaczony soft. Chodzi o to, że np. XEO (Polska) zostanie szybciej zaktualizowany od XEF (Francja). Osobiście polecę oby dwa, ponieważ na oby dwóch dostałem łatkę usprawniającą pracę (jest wydajniejszy).

17052109001382846035.png

Opublikowano

ok dziękuje

a to są orginalne samsungowe androidy ? :D (wybacz ze tak sie pytam ale ciemny jestem w tym temacie :P )

i następne wersje jakie wyjda na androida bede mógł aktualizować przez w-fi czy z neta pobierac ?

bo teraz nie zaktualizuje czy da sie przez wi-fi ?

Opublikowano

ok dziękuje

a to są orginalne samsungowe androidy ? :D (wybacz ze tak sie pytam ale ciemny jestem w tym temacie :P )

i następne wersje jakie wyjda na androida bede mógł aktualizować przez w-fi czy z neta pobierac ?

bo teraz nie zaktualizuje czy da sie przez wi-fi ?

Zaletą właśnie tej metody jest to, że jeśli bawisz się w modowanie, możesz bez konsekwencji wrócić do oryginalnej wersji i zaktualizować przez wifi. Na przyszłość: jest jeszcze licznik flashowań, ale nie dotyczy to aktualizacji, tylko gwarancji - mogą nie przyjąć, dlatego lepiej go zawsze wyzerować.

17052109001382846035.png

Opublikowano

dziękuje bardzo czyli bez obaw zobacze tutorial i sobie poradze czyli to jest to czego chciałem

a słuchaj mam s3 i tam jest 4.3 do pobrania i jak poradze sobie i zainstaluje i jak wyjdzie 4,4 to bede mógł juz przez wi-fi pobrać ?

i polskie to jest XEO ?

Opublikowano

przy okazji czytałem na forum innym że najpierw trzeba zerować licznik jakiś?

a potem openroma 

ale twój sposób jest przyjemniejszy lecz pytam sie z ciekawości (moze sie czego naucze o tych andraidach :P )

Opublikowano

dokladnie znalazłem takie coś

jesli chcesz aby telefon był przywrócony do stanu fabrycznego musisz zacząć od wyzerowania liczników. teraz pytanie czy masz również wgrane custom recovery czy nie? tak czy inaczej musisz zacząć od wyzerowani liczników. Zajrzyj tutaj

po wyzerowaniu liczników musisz wgrać tylko open roma. Jak to zrobić? wszystko jest pięknie opisane na forum, wystarczy poszukać

oczywiście ROM musisz sobie wybrać taki jaki Ci jest potrzebny

powodzenia

jesli nie wyzerujesz licznika, stan urzadzenia bedziesz mial jako zmodyfikowany, co w konsekwencji bedzie prowadzilo do braku mozliwisci pobieraia aktualizacji przez wifi

Opublikowano

dokladnie znalazłem takie coś

jesli chcesz aby telefon był przywrócony do stanu fabrycznego musisz zacząć od wyzerowania liczników. teraz pytanie czy masz również wgrane custom recovery czy nie? tak czy inaczej musisz zacząć od wyzerowani liczników. Zajrzyj tutaj

po wyzerowaniu liczników musisz wgrać tylko open roma. Jak to zrobić? wszystko jest pięknie opisane na forum, wystarczy poszukać

oczywiście ROM musisz sobie wybrać taki jaki Ci jest potrzebny

powodzenia

jesli nie wyzerujesz licznika, stan urzadzenia bedziesz mial jako zmodyfikowany, co w konsekwencji bedzie prowadzilo do braku mozliwisci pobieraia aktualizacji przez wifi

Ile kroć robiłem co kolwiek na note 3 i wgrałem to z mojego poradnika, to aktualizacje miałem. Może dotyczyło to oprogramowania KNOX... Ja nie mam go zainstalowanego, więc nie sprawdzę.

17052109001382846035.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...