Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wkurwiająca gra

CoJaNigdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie co sie dzieje mam skład za 100kBłaszczykowski Piszczek Lewandowski Cech i inne niemcy i polaczki. Problem taki że enemy team naweet srebrny/brązowy jest szybszy  od Błaszczykowskiego. 2 sprawa coś trzeba włączyć żeby mój team zaczoł grać defensywnie i umieł biec w strone bramki kiedy chce wybić. Bo jak ja mam akcje to u wroga jak mrówek a u mnie 2 sobie stoi jeszcze nie umie dogonić. -,- Skład ma 100 kondycji i umię grać

. .

Opublikowano

Handicap, potwierdzam. Ja wszystko teraz wygrywam brązowym składem co ma każdy prawie ponad 80 pace'a i 4 gwiazdki skilli. Przecież to kosa.

Opublikowano

Po:

Pierwsze... ustawienie Ofensywne

Drugie... Gra z kontry

Zobaczysz jak sie gra zmieni, ja zawsze przed rozpoczęciem meczu to ustawiam, i nie ma bata żeby źle sie grało. 

Opublikowano

Pad

Jak chcesz ustawić defensywny styl gry, to musisz nacisnąć 2 razy strzałkę w prawo podczas meczu.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

A co wy za bzdury gadacie, oczywiście, że handicap. Złoci piłkarze grają 2x gorzej niż zwykle jak grają przeciwko brązowym. Widać gołym okiem jakie pomyłki się zdarzają wtedy u takich złotych, oraz jaki nagły zanik dynamiki ma miejsce. Wiem to, bo grałem i w roli osoby ze złotym składem, kiedy ktoś miał brązowy (niejednokrotnie) i widać było, że coś jest nie tak jak być powinno z grą mojego zespołu - głupie błędy, problemy z przyjęciem zwykłych podań, strzały obok bramki, niski pace, słaby bramkarz. Również teraz gram w drugą stronę - ja mam brązowy skład, ludzie złoty - i to ja ich jadę jak chcę. Bawię się. Bo moi brązowi np. 83 pace'a potrafią wtedy być szybsi od Wallcota 96pace'a. A bramkarz 64 over broni lepiej od wszelkich Sirigu, Cechów, Handanoviców czy tam Neuer'ów. Mam rozegranych około 1500 meczów, więc wiem co mówię.

Opublikowano

Mam pytanie czy daje coś jak sobie podczas meczu ustawie atak z kontry i styl ofensywny tak jak ktoś wyżej mówił?Zbytnio róznicy nie widzę.

Opublikowano

^^Ten styl ofensywny i gra z kontry trochę tam zmieniają np. to jak się zachowują piłkarze, no ale logiczne, że cudownie nie dostaną +20 pace'a. Więc różnica znikoma dla mnie, przestałem się w to bawić już dawno.

^To chyba ślepy jesteś. Nagrałbym mecze przykładowe by pokazać co się dzieje, ale nie mam ochoty na walkę z wiatrakami i marnowanie pół dnia na upload.

Opublikowano

Co? Bo Ty jesteś niewiadomo kim i wiesz wszystko najlepiej? Nie, ja mówię jak jest i o tym jak działa handicap. I chyba też mi nie powiesz, że te style gry podczas meczu dodają magicznie pace'a. Dla mnie, wprowadzaniem w błąd jest mówienie, że handicapu nie ma i wystarczy zmienić na ustawienie ofensywne. Co ma piernik do wiatraka.

//edit.

No i. Podałem argumenty, dlaczego wiem, że jest handicap. Twoich w sprawie tego, że nie istnieje - nie widzę.

Opublikowano

Bo nie zamierzam sie bawić w przeciąganie liny ...

Ja niczego takiego nie zaobserwowałem więc swoje wiem, Ty wiesz swoje. Dziękuje, dobranoc ... 

Opublikowano

A zamierzasz w mówienie jak to wprowadzam w błąd? Trochę nielogiczne.

Może po prostu zwróc wiekszą uwagę na to. I wytłumacz jak mogłem wygrać z kolegą Koroną Kielce, podczas gdy zawsze przegrywam topowymi składami typu Brazylia, Belgia, a on gra np. Realem Madryt, bądź Liverpoolem.

Opublikowano

Jak ustawić atak z kontry bo wiem jak ustawiać Ofensywny/Defensywny ale jak ustawić atak z kontry a 2 sprawa jak drbylować przytrzmuje L1 to on tak wolno chodzi z piłka ale niewiem co dalej jedynie co mi wychodzi to L1 x i kwadrat ;p a chce taki obrot zrobic

. .

Opublikowano

Ataki z kontry pokazują się do wyboru jak weźmiesz w drugą stronę krzyżaka (np. nie prawo/lewo jak w przypadku ofensyny, tylko góra/dół i wybierasz), zaś drybling, tricki - prawy drążek analogowy, bez trzymania czegokolwiek innego.

Opublikowano

Kamcio niestety ale ty wprowadzasz ludzi w błąd.Jest coś takiego jak handicap to jest potwierdzone i KAŻDY znający się na tym ci to powie (ludzie specjalnie sobie robią brązową rezerwę )
A co do tych stylów to jest ustawisz ofensywny to wiadomo że będą się bardziej angażować w ataku a jak defensywny to w obronie (ale czy to taka duża różnica ? Nie powiedział bym.Trochę jest ale nie dużo )

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Skill, skillem, ale nikt nie jest w stanie przeciwstawic się(bo to zależy od szczęścia jakie Ci EA dało podczas meczu lub jak kto woli handicap):główkom, rożnym, umiejetnosciom naszego bramkarza jak i przeciwnika, przyjeciem piłki, wystawianiem sie pilakrzy na pozycje, pace 50>90 albo strzaly celne: 20 do 2, a wynik 1:2 dla przeciwnika :D. Co zrobisz nic nie zrobisz.

Opublikowano

Mam pada z Carrefoura za 30zl z esperanzja wszystko działa na 1005 bo kupiłem 2 dni temu ale prawa gałka u mnie nic nie robi nie trzeba nic klikać, poaztym mam kolejne pytanie czemu jak gram z kims to ja podaje i on przemje piłke i na luzie a ja jak robie akcje to wróg megicznie wezmie mi pilke niewiadomo jak. Potem jeszcze jedno bo jak daje krzyzak w gore to Mam pressing Pul ofsajdowa aktak skrzylem i obrona do ataku :<

. .

Opublikowano

Jak ustawić atak z kontry bo wiem jak ustawiać Ofensywny/Defensywny ale jak ustawić atak z kontry a 2 sprawa jak drbylować przytrzmuje L1 to on tak wolno chodzi z piłka ale niewiem co dalej jedynie co mi wychodzi to L1 x i kwadrat ;p a chce taki obrot zrobic

Strzałka w górę i potem masz do wyboru np w dół, strzałka w dół i też masz do wyboru. Tam jest pressing, kontra itd.

Jeśli chodzi o dryblowanie z trickami to prawy joystick ( R )  i podobnie jak to było w poprzednich częściach, lub masz też w instrukcji grze, czyli jak chcesz wykonać ruletkę to musisz zakręcić albo w tą albo w tą stronę i zostanie wykonana.

Opublikowano

Możliwe, że musisz wcisnąć przycisk "Analog". Ewentualnie na takim padzie w ogóle nie porobisz tricków, bo to też możliwe. Albo będziesz musiał go emulować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...