Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gtx 770 jak podłączyć zasilacz

karol27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam karte MSI GTX 770 i mam 2 kable z 8 wejściami jeden żółty drugi czerwony iw karcie tez są dwa wejścia i nie wiem który do którego włożyć

Opublikowano

Do tej karty potrzebujesz dwie wtyczki 8 pin pci-e i takie podłącz. A kolor nie ma tu żadnego znaczenia.

Napisz też co to za zasilacz.

Opublikowano

Mam dwie wtyczki i dwa wejścia na karcie i jeszcze w pudełku od karty był taki "adapter" że zmienia te kształty na tym kablu zmienia na takie jakie powinny być. Zasilacz Deus M1 550w

Kabel czerwony pasuje kształtami do tych co są na karcie ale żółty już nie pasuje i jest tam taki adapter właśnie który zamienia te kształty na takie żeby właśnie weszły

Opublikowano

Mam dwie wtyczki i dwa wejścia na karcie i jeszcze w pudełku od karty był taki "adapter" że zmienia te kształty na tym kablu zmienia na takie jakie powinny być. Zasilacz Deus M1 550w

Kabel czerwony pasuje kształtami do tych co są na karcie ale żółty już nie pasuje i jest tam taki adapter właśnie który zamienia te kształty na takie żeby właśnie weszły

To podłącz -_-

Opublikowano

To mam podłączyć z adapterem ? Bo gdy wejdzie adapter to na tym kablu od zasilacza zostają jeszcze 2 piny. Czy te kształty mają znaczenie bo chyba nie bez powodu by taki dali. Obawiam się właśnie dlatego że gdy włoże ten "adapter" to zostają jeszcze dwa piny czy ja mam włożyć sam żółty czy zólty z adapterem

Opublikowano

Przecież w tym zasilaczu masz dwa kable 6 pin i 6+2 pin. I jeśli piszesz że karta potrzebuje 2x 8 pin to to po prostu podłącz.

SPC_DeusM1_550W_3.jpg

Opublikowano

Nie ja mam dwa kable po 8 pin i w karcie są 2 wejścia po 8 pin

Dobra ! Podłącze bez tego adaptera  zobaczymy co sie stanie

Super teraz nie moge wyjąć tego adaptera z karty...........

Opublikowano

Nie ja mam dwa kable po 8 pin i w karcie są 2 wejścia po 8 pin

to chyba pasuje co nie?

Weź zrób zdjęcia czy coś bo nie mogę ogarnąć o co ci chodzi. "mam 2 wtyczki po 8 pin i 2 wejścia po 8 pin" GDZIE TU PROBLEM?!

60vprg.png

Opublikowano

Przecież ten zasilacz ma wymagane złącza więc o co ci chodzi????

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...