Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ciągłe problemy z paczką modów.

Bastian103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio postanowiłem urozmaicić sobie grę na singleplayer (w przyszłości multiplayer), więc postanowiłem zrobić własną paczkę modów (w gotowych paczkach zawsze mi czegoś brakuje). Kilka razy się tym zajmowałem więc wiem mniej więcej o co chodzi w tej sprawie. Oczywiście mimo to, że nie jest to pierwszy raz zawsze są jakieś problemy, które przerastają moje możliwości (mam nadzieję, że nie wasze ;)

Za bardzo się rozpisałem. Więc tak, "złożyłem" wszystkie mody, które mi odpowiadają. Po kilku próbach zadziałał mi minecraft i o dziwo większość modów działała. Niestety kolejne schody zaczęły się podczas tworzenia świata. Niestety do teraz żaden świat nie chce się stworzyć, po jakimś czasie zawsze jest crash.

Niestety nie wiem z czego wynika ten błąd. Jeżeli jest wam potrzebny spis modyfikacji/treść błędu postaram się jak najszybciej je podesłać.

Dzięki za przeczytanie, liczę na jak najwięcej trafnych odpowiedzi!

Opublikowano

Po prostu mody się gryzą. Najlepiej użyj sobie MagicLaunchera i tam dodawaj mod po modzie. Za każdym razem jak dodasz moda oraz komponenty potrzebne do jego działania sprawdzaj czy działa oraz czy świat się normalnie generuje :) Jest małe prawdopodobieństwo ale po prostu zła wersja Forge'a. W to bym wątpił gdyż wgl. client minecrafta by Ci się nie włączył. Wiec tak jak mówiłem. Dodawaj mod po modzie, aż dojdziesz do tego który wszystko psuje :)

OYViJFL.png

Opublikowano

Mam do was jeszcze jedno pytanie. Mam prawie wszystko zrobione, wszystko ładnie działa, lecz pewna modyfikacja nie chce działać. Jest to mod better dungeons. Jaka może być tego przyczyna? (listę modów znajdujących się w paczce zamieściłem powyżej)

Opublikowano

Sama modyfikacja nie jest zauważalna. Znajduje się w folderze mods, lecz nie ma go już we włączonym minecrafcie. Wszystko normalnie działa lecz nie ma tej modyfikacji

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...