Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zepsuta płyta główna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam Lg Optimus Black'a (P970) i mam z nim ogromny problem. 

Na CM7 zauważyłem że jak ktoś dzwoni / ja dzwonię, nie słychać mnie oraz ja nie słyszę osoby z którą rozmawiam na tym głośniku do rozmów (z przodu) lecz kiedy włącze rozmowę na głośnik tylny już słyszę, jednak mnie dalej nie ma.

Wróciłem na stockowego Froyo 2.2 i zaraz po wgraniu zadzwoniłem do kolegi czy wszystko działa - było już dobrze, jak kiedyś.

Dzisiaj już jest prawie tak samo jak na CM7: mikrofon działa ale głośnik przedni nie działa a nawet głośnik tylny nie.

Zaraz po tym spróbowałem włączyć muzyke i o dziwo nie włączyła się. Reboot załatwił sprawę z muzyką ale rozmawiać dalej nie mogę.

I teraz moje pytanie: płyta główna się uszkodziła czy coś może w plikach jest nie tak?

Nie zmieniałem np. build.prop, init.d

Myślałem żeby jeszcze próbować kilka romów np. oficjalny ics lub jakiś cyanogenmod z jelly bean.

Opublikowano

Cześć, mam Lg Optimus Black'a (P970) i mam z nim ogromny problem. 

Na CM7 zauważyłem że jak ktoś dzwoni / ja dzwonię, nie słychać mnie oraz ja nie słyszę osoby z którą rozmawiam na tym głośniku do rozmów (z przodu) lecz kiedy włącze rozmowę na głośnik tylny już słyszę, jednak mnie dalej nie ma.

Wróciłem na stockowego Froyo 2.2 i zaraz po wgraniu zadzwoniłem do kolegi czy wszystko działa - było już dobrze, jak kiedyś.

Dzisiaj już jest prawie tak samo jak na CM7: mikrofon działa ale głośnik przedni nie działa a nawet głośnik tylny nie.

Zaraz po tym spróbowałem włączyć muzyke i o dziwo nie włączyła się. Reboot załatwił sprawę z muzyką ale rozmawiać dalej nie mogę.

I teraz moje pytanie: płyta główna się uszkodziła czy coś może w plikach jest nie tak?

Nie zmieniałem np. build.prop, init.d

Myślałem żeby jeszcze próbować kilka romów np. oficjalny ics lub jakiś cyanogenmod z jelly bean.

Problem, na moje oko, leży po stronie oprogramowania. CM'a nie lubię i nie polecam (dużo miałem z nim problemów). O ile się nie mylę, to na Black'a jest Android 2.3 - moim zdaniem, będzie to lepszy wybór od ICS'a - spróbuj go wgrać. Jak będzie coś dalej nie tak, to napisz.

17052109001382846035.png

Opublikowano

O dziwo, po wgraniu ics 10.1 / jb 4.2.2 mogę już dzwonić normalnie ale niestety to nie jest telefon dla jb i działa znacznie wolniej niż na froyo.

Stockowo jest 2.2 (froyo) i ics (4.0.4) ;)

Opublikowano

O dziwo, po wgraniu ics 10.1 / jb 4.2.2 mogę już dzwonić normalnie ale niestety to nie jest telefon dla jb i działa znacznie wolniej niż na froyo.

Stockowo jest 2.2 (froyo) i ics (4.0.4) ;)

A w tym poradniku nie jest stockowy?

17052109001382846035.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...