Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od kilku miesięcy pracuje nad własnym silnikiem pod serwer minecraft oczywiście nie sam... I oto pytanie: Co o tym sadzicie i czy mam dalej to robić jesteśmy w połowie drogi i na razie jesteśmy na dobrej drodze to czekam na wasze opinie :)

76561198057996853.png

Opublikowano

Pluginy to temat prosty :) Do mojego silnika pluginy będzie można robić bez znajomości java w kreatorze :) Optymalizacja na razie mamy lepszą niż spigot :) mniej lagów crashy itp :) Modyfikacje: prace w toku :) Ogólnie ten silnik będzie działał tak: ustawiamy w configu liczbę serwerów i nam się generują foldery plugins plugins1 itp... i to są osobne serwery przez lobby każdy ma inne pluginy a ram zużywają jak 1 serwer :) Czyli spodoba się serwerom minigames i siecią ogólnie zainspirował mnie hypixel który też ma własny silnik :) 

76561198057996853.png

Opublikowano

Gdyby takie coś istniało, nawet 10-letnie dziecko potrafiłoby stworzyć serwer do Minecrafta, co jeszcze bardziej powiększyłoby dzieciarnie w Minecrafcie, którą praktycznie wszyscy nie znoszą....

Oczywiście jest to minus.

Nie chcę was tutaj chłopaki krytykować, ale pomyślcie jakie możliwości dałby nam (Programistom, właścicielom sieci, technikom, twórcom serwerów) możliwości!

Możnaby walnąć serwer z 100 podserwerami, a i tak będzie miodzo! Na jednym Hardcore, na drugim MineZ, na trzecim WarZ, na czwartym DayZ, na piątym Frakcje + Survival, na 6 jakieś autorskie pluginy tworzące nowy tryb. Ale byłby ubaw. Oj byłby.

Chociaż wątpie, żeby wam się udało, to i tak popieram tak zajebisty pomysł. (Wątpie też, żeby 100 podserwerów zużywało tyle samo RAM'u co jeden zwykły, szczególnie jeżeli będzie tam baaardzo dużo graczy xD).

Podsumowując:

Silnik może sprowadzić dużo dzieciarni, ale Twórcom serwerów pomoże to baaardzo i pomoże urozmaicić graczom rozrywkę :)

PS: Mam nadzieję, że silnik będzie udostępniany za darmo? (Moglibyście tam zrobić jakieś tam dotacje na ulepszanie silnika. Zawsze ktoś coś wpłaci hehe.)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Ogólnie będzie limit slotów i serwerów na razie testujemy serwery i działają lecz raczej silnika nie udostępnimy PS. Kreator pluginów gotowy :) 

76561198057996853.png

Opublikowano

@UP

Skoro nie udostępnicie silnika za darmo i to wszystkim, to jaki był sens tworzenia tego tematu na MPCforum?

Dla mnie to troszeczkę nie logiczne.

@Up

A co wchodzi między innymi w tworzenie pluginów? Jakieś kreatory baz danych, bibliotek itp?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@UP temat po to by były inne opinie ;) i kreator opiera się na bibliotekach więc jak chcemy np komunikat do konsoli że plugin on klikamy odpowiedzi przycisk tworzy się kod i edytujemy info ;)

@EDIT: Pytanko założyć temat z postępami prac nad silnikiem i będą konkursy z nim do wygrania ?

@EDIT2: Macie ss z kreatora :) 

pre_1395496677__beztytulu.png

76561198057996853.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...