Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KOMPUTER [1500ZL]

wilku1341

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP popieram, przy średniej jakości komputerze zysk dla sklepu zaczyna się od 300 zł z gotowca.

W mojej propozycji zmieniłem płytę główną (wejście PCI 3.0 x16, idalne dla zaproponowanej karty graficznej) oraz dysk twardy, 500 gb większy a 20 zł różnicy.

http://www.morele.net/inventory/info/ycI4XV/

Masz może jakieś dyski SATA II lub SATA III ? Może zamiast kupować dysk SATA kupisz dysk SDD ? Te dyski są droższe a w granicach 200 zł dostaniesz około 120 gb miejsca ale są o wiele szybsze, nie ma porównania z dyskami SATA.

Opublikowano

@UP popieram, przy średniej jakości komputerze zysk dla sklepu zaczyna się od 300 zł z gotowca.

W mojej propozycji zmieniłem płytę główną (wejście PCI 3.0 x16, idalne dla zaproponowanej karty graficznej) oraz dysk twardy, 500 gb większy a 20 zł różnicy.

Masz może jakieś dyski SATA II lub SATA III ? Może zamiast kupować dysk SATA kupisz dysk SDD ? Te dyski są droższe a w granicach 200 zł dostaniesz około 120 gb miejsca ale są o wiele szybsze, nie ma porównania z dyskami SATA.

Jak by miał te dyski sata to już lepiej byłoby do CPU dołożyć...

Opublikowano

Co ty chrzanisz, w budżecie 1500 chcesz mu wciskać SSD ZAMIAST HDD?

Płyta tak droga nie potrzebna.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

mam dyski sata x2

Dysk twardy 250GB 7200RPM 8MB SATA

Mam jakis slaby komputer, specyfikacja :

Płyta asusa P5VD2

Procesor Intel C2D 1,86 GHz

Pamiec DIMM DDR2 1024MB

Kart gaficzna GEFOrce 9600GT

Naped LG DVD

Obudowa midi atx logic

Czytnik kart flash-trust wewnetrzny

76561198061193691.png

Opublikowano

No to skusilbym sie bo ja mam kontakt do informatyka ktory sprowadza z hurtowni i tanio wychodzi.

a co do karty graficznej to jest duza przepasc pomiedzy radeonem a moja 9600gt ?

76561198061193691.png

Opublikowano

No to skusilbym sie bo ja mam kontakt do informatyka ktory sprowadza z hurtowni i tanio wychodzi.

a co do karty graficznej to jest duza przepasc pomiedzy radeonem a moja 9600gt ?

Ogromna.

Znowu fail.. Wyjdz z tego działu

Procesor i płyta na dwie różne podstawki.

"O nie!!! Tylko nie taki błąd!!! On się pomylił! Buu, wyjdź z działu. Nie umiesz składać. Co Ty robisz? Nie pisz w tym dziale!!!"

Masz poprawiony:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=80682&s=78260&s=73693&s=74018&s=76069&s=85773&s=15240

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dobrze, że cię poprawił, bo taka pomyłka mogła autora dużo kosztować. Nie miej teraz pretensji do całego świata...

Skąd pewność, że nagrywarkę ma na SATA?

PS. Nie galopuj tak z tym montażem, nie każdy chce, bo robił to ich serwis... Tym bardziej, że pisał o znajomym informatyku.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zapisze sobie ten zestaw, i zobacze co jeszcze informatyk powie.

Pewnie Ci powie, że jest chujowy i trzeba zmienić na zasilacz czarnej listy i FX-6300. Do tego SSD i gt 610.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pewnie Ci powie, że jest chujowy i trzeba zmienić na zasilacz czarnej listy i FX-6300. Do tego SSD i gt 610.

Umiesz czytać? Nie sprzedawca w serwisie, a informatyk. Wbrew pozorom są jeszcze tacy, którzy znają się na rzeczy.

Rób jak chcesz, ale jeśli on wprowadzi jakieś zmiany, to radziłbym napisać tu jeszcze raz przed kupnem dla pewności.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

sorry ze tak pytam ale pujdą mi na tym kompie takie tytuly jak

Fifa 14

Batllefield 3

COD Black Ops II

Sleeping Dogs

76561198061193691.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...