Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z instalacją minecraft.

p0w3rgam3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki mały problem. Otóż mój młodszy brat non stop prosi mnie żebym zainstalował mu "Minecraft", ponieważ jego koledzy też w to grają, natomiast u brata na komputerze (w spadku po mnie) wyskakuje błąd. 

http://oi58.tinypic.com/k0gahy.jpg

Dodam jeszcze, że wersje nowsze (jak 1.7.2 lub 1.6.4) w ogóle nie chcą się uruchomić, najnowsza, którą idzie włączyć to wersja 1.5.2 po której odpaleniu, od razu wyskakuje błąd (patrz na SS powyżej). Czy ten problem także można zniwelować?

Parametry komputera mojego brata to:

- Karta graficzna: ATI Radeon HD 2600 XT AGP (Microsoft Corporation WDDM 1.1)

- Procesor: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz   2.79 GHz

- RAM: 2,00 GB

- System: 32-bitowy system operacyjny     Windows 7 Home Premium

Moje pytanie brzmi, czy mogę jakoś rozwiązać ten problem bez zmiany karty graficznej, czy muszę udostępniać "młodemu" swój sprzęt po kilka godzin tygodniowo ? 

P.S. Szczerze mówiąc nie w paski jest mi udostępnianie bratu komputera, bo mam także swoje sprawy do załatwiania a taki "mały gamer" jak się dorwie to go siłą trzeba odciągać, więc mam nadzieję, że da się ten problem rozwiązać. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, te pomocne jak i niepotrzebne. Żegnam :)

Bardzo lubię mpcforum.pl !!! Same pozytywy ;)

sasukeanbu2.jpg

Konto robione dawno temu, więc proszę mi mówić Vissa ;]

Opublikowano

Przepraszam za 3x ten sam temat proszę o usunięcie 2x, ponieważ przez laga na stronie kliknąłem bodajże trzy razy i tyle właśnie razy umieściło temat. 

@Edit

Ramu przydzielonego 1024 MB, java 32...

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

Sterowniki masz, wszystko zaktualizowane?

Spróbuj przydzielić nieco więcej RAMu.

Opublikowano

Aktualizowałeś javę?

yotsuba.jpg

Opublikowano

Sterowniki masz, wszystko zaktualizowane?

Spróbuj przydzielić nieco więcej RAMu.

Sterowniki aktualne, zmniejszenie ramu nic nie daje. :(

Aktualizowałeś javę?

Tak ;/

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

Może reinstal minecrafta albo przeinstaluj sterowniki.

d5ea2ef187c3cf6c.png

Fan Realu

Posiadam kanał na youtube wraz z kolega

Gram w Minecrafta , League of Legends , Call of Duty 4.

Opublikowano

przydziel nieco więcej ramu, Wejdź w %appdata% i usuń całe .minecraft po czym uruhom mc ponownie. Zaktualizuj sterowniki ;)

Ramy przydzielone, reinstal zrobiony, sterowniki aktualne, nie pomogło nic.

Może reinstal minecrafta albo przeinstaluj sterowniki.

Tak jak up, reinstal zrobiony i sterowniki także, nic nie pomogło.

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

Nie gadaj, że sterowniki masz aktualne skoro minecraft sam piszę : "Bad video card drivers"

co oznacza na polski coś pokroju, że masz złe sterowniki do karty graficznej. Ramu jest 1 gb

czyli standardowo. Spróbuj sformatować system. Jak już nie to to musisz mu udostępnić swój sprzęt lub

po prostu sprzedać ten złom  i kupić jakiś bardziej porządny komputer. W sumie to nie wiem skąd

wziąłeś taką zabytkową kartę graficzną, ale spokojnie. Kiedyś będzie warta miliony :D

OYViJFL.png

Opublikowano

Nie gadaj, że sterowniki masz aktualne skoro minecraft sam piszę : "Bad video card drivers"

co oznacza na polski coś pokroju, że masz złe sterowniki do karty graficznej. Ramu jest 1 gb

czyli standardowo. Spróbuj sformatować system. Jak już nie to to musisz mu udostępnić swój sprzęt lub

po prostu sprzedać ten złom  i kupić jakiś bardziej porządny komputer. W sumie to nie wiem skąd

wziąłeś taką zabytkową kartę graficzną, ale spokojnie. Kiedyś będzie warta miliony :D

Jeżeli już się wypowiadasz, to rób to z sensem, a jeżeli piszę, że sterowniki mam aktualne to znaczy, że takie mam. Niestety w jednym muszę się z tobą zgodzić, jestem zmuszony do udostępnienia bratu swojego komputera, a co do tego skąd wziąłem taką kartę graficzną, to muszę Ci powiedzieć, że to był mój pierwszy komputer, więc nie ma się co dziwić, że parametry są takie, a nie inne. Jeszcze czepię się tego twojego tłumaczenia na polski, mianowicie nie miało to większego sensu i na przyszłość nie oceniaj jeżeli nie znasz danej osoby. Dziękuję, do widzenia!

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

w tym temacie pytania typu masz jave i jaka wersje sa zwklym nabijaniem postow bo wszystko macie na screenie

na tej grafie i tak minecraft nie pojdzie a nawet jak tak to w max 5 fps ze  wszyskim wylaczonym

powiedz po prostu bratu ze srajcraft mu nie zadziala 

zeby oftop nei byl to 

sprobuj   odinstalowac i zainstalowac stery jeszcze raz 

To jest laptop?

Jak tak to wiem co zrobić.

taaaaaaak kurwa w laptopie grafa na agp ...

Opublikowano

w tym temacie pytania typu masz jave i jaka wersje sa zwklym nabijaniem postow bo wszystko macie na screenie

na tej grafie i tak minecraft nie pojdzie a nawet jak tak to w max 5 fps ze  wszyskim wylaczonym

powiedz po prostu bratu ze srajcraft mu nie zadziala 

zeby oftop nei byl to 

sprobuj   odinstalowac i zainstalowac stery jeszcze raz 

Muszę się z tobą zgodzić i poświęcić się dla brata :D

Dzięki wszystkim za pomoc i proszę o zamknięcie tematu :)

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

To jest laptop?

Jak tak to wiem co zrobić.

Jeżeli nie masz problemu z czytaniem, to byś wiedział, że to jest stacjonarny, ale pewnie wszedłeś po prostu nabić posty, więc żegnam Cię kolego drogi ;>

PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU !

sasukeanbu2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...