Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Ze Słuchawkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,mam problem otóż mój królik przegryzł mi kabel(chyba jest przegryziony) od słuchawek logitecha do kompa

I mam problem, bo słysze wszystko tylko w prawej słuchawce, a w lewej tylko czasami jak będe uciskał lub trzymał, ale i tak po chwili się znowu psuje i słysze z prawej słuchawki :/

Próbowałem posklejać taśmą, lecz nie działa...

Ma ktoś jakiś pomysł zeby to naprawić??

PS.Kabel jest ma końcówkę wczepioną do lewej słuchawki,więc dziwne ze słychać mnie w prawej a nie w lewej

Z góry thx

Pozdro

Opublikowano

kabel do sluchawek to tak naprawde nie 1 kabel.. kazda sluchawka ma osobny kabel ktory jest otoczony oslona... krolik najprawdopodobniej przegryzl kabel do lewej sluchawki i impuls dochodzi tylko czasem gdy jest odpowiednio zgiety kabel... prawa sluchawka moze ci dzialac gdyz 2 kabel nie zostal uszkodzony.... jedyne rozwiazanie to kupic nowe sluchawki lub zerwac oslone i polaczyc kable na nowo ale mozez wten sposob rozwalic calkowicie sluchawki

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

ja miałem niedawno taki sam problem...

zobacz, czy kabel przy mini-jacku nie jest zgięty.

Opublikowano

Najlepiej kupic lepsze sluchawki, takie 80+ zl, wtedy raz na miecha sie Wam psuc nie beda :). Poza tym, nie widze sensu kupwoac kolejnych, skoro te mozna naprawic. Rozkrec je, idz wzdluz kabla az znajdziesz defekt. Szybka akcja lutownica i po krzyku. Pozdro

Opublikowano

Ja pare razy naprawialem, takie "zabawy" na prawde nie sa trudne, obcinasz kabel za i przed uszkodzeniem (poprostu wycinasz z kabla uszkodzony element) i zlaczasz kable na nowo, kolorami do siebie, jesli bedziesz mial w srodku male miedziane izolowane guma kable to sciagasz izolacje, laczysz i pojedynczo obklejasz tasma. Jesli masz takie cieniutkie kabelki pomalowane jakby farba, to pierw przypalasz je leciutko zapalniczka (farba izolacyjna sie bardzo szybko wypali w okolo 1 sek) po czym lekko obczyszczasz kabelek z czarnego osadu i rowniez laczysz kazdy kabelek do koloru, osobno kazdy izolujac.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano
Najlepiej kupic lepsze sluchawki, takie 80+ zl, wtedy raz na miecha sie Wam psuc nie beda

Chyba one nie popsuły się z tego że są tanie oO Słuchawki za 80zł też królik może przegryźć i co? Lepsza jakość nawet nie pomoże...

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Elo,mam problem otóż mój królik przegryzł mi kabel(chyba jest przegryziony) od słuchawek logitecha do kompa

I mam problem, bo słysze wszystko tylko w prawej słuchawce, a w lewej tylko czasami jak będe uciskał lub trzymał, ale i tak po chwili się znowu psuje i słysze z prawej słuchawki :/

Próbowałem posklejać taśmą, lecz nie działa...

Ma ktoś jakiś pomysł zeby to naprawić??

PS.Kabel jest ma końcówkę wczepioną do lewej słuchawki,więc dziwne ze słychać mnie w prawej a nie w lewej

Z góry thx

Pozdro

Ja tam sie nie znam na naprawianiu przedmiotow (przewaznie to je psuje xD)

Moja rada, nie baw sie w naprawianie sluchawek, tylko kup sobie nowe.

Walmart_moonwalk_cart.gif?

Pozdro!